Παίρνει πάνω του το «παιγνίδι» στον Πειραιά ο Μιχαλολιάκος

Και δικαιώθηκε, αφού από το πρωί της περασμένης Παρασκευής ανακοινώθηκε ότι την Τετάρτη το απόγευμα στις 7 μ.μ. σε μεγάλη εκδήλωση που θα διοργανώσει στον ΟΛΠ, θα εξαγγείλει την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Πειραιά! Απέναντι στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και νυν νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, που θεωρείται πολύ δυνατή υποψηφιότητα, και τον ορκισμένο εχθρό του και συμπατριώτη του (καθώς είναι Μανιάτες και οι δύο) Πέτρο Μαντούβαλο, που κατεβαίνει ανεξάρτητος.

Ο Μιχαλολιάκος, με την κίνηση που έκανε, έχει δύο στόχους: Ο ένας είναι να ενώσει και να συσπειρώσει τη ΝΔ στον Πειραιά, να δώσει ελπίδα στους οπαδούς της και αέρα νίκης απέναντι στον Γιάννη Μίχα και ο άλλος είναι να «τελειώνει» μια και καλή με τον Μαντούβαλο, με τον οποίο έχει ανοικτούς λογαριασμούς από τότε που είχε γίνει η δολοφονική απόπειρα εις βάρος του. Γι’ αυτό και ήδη τόσο ο ίδιος όσο και υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος τονίζουν προς κάθε κατεύθυνση πως δεν νοείται στέλεχος, πολιτευτής, υποψήφιος ή τοπικός αξιωματούχος της ΝΔ να μη στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον επίσημο υποψήφιο του κόμματος. Κάτι που σημαίνει πως όποιος νεοδημοκράτης… αλληθωρίσει προς ανεξάρτητους υποψηφίους, θα πάψει να θεωρείται μέλος της παράταξης. Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της… «συμβουλής» φάνηκαν από προχθές. Ο συνδυασμός του Μαντούβαλου είχε ανακοινώσει την Τετάρτη 31 υποψηφίους, στους οποίους δεν περιλαμβάνονται ο Τάσος Μητρόπουλος, που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα ότι θα είναι υποψήφιος, ένας, ο Β. Αλφατζής, δήλωσε ότι αποχωρεί, ενώ το ίδιο φαίνεται ότι θα κάνει και ο Γ. Σπυράκης. Ταυτόχρονα τοπικά στελέχη της ΝΔ που ήταν κοντά στον ανεξάρτητο υποψήφιο, έδειχναν «παγωμένα» και συζητούσαν μήπως θα πρέπει να ξανασκεφτούν ποιον θα στηρίξουν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο συνδυασμός του Μαντούβαλου «αποψιλώθηκε», ωστόσο είναι φανερό ότι η υποψηφιότητα Μιχαλολιάκου παίζει καταλυτικό ρόλο και συσπειρώνει τους νεοδημοκράτες.

Να σημειώσουμε πως με την κίνησή του ο Μιχαλολιάκος θα έχει δίπλα του ισχυρό σύμμαχο και τον Π. Μελά, ο οποίος μπορεί να μην πήρε το χρίσμα τελικά και να εκτέθηκε στα μέλη της ΝΔ, αφού είχε αρχίσει να συγκροτεί συνδυασμό, αλλά τώρα θα βοηθήσει με τα… χίλια τον Μιχαλολιάκο, αφού αν εκλεγεί δήμαρχος ο ίδιος θα πάρει τη θέση του στη Βουλή, καθώς είναι πρώτος επιλαχών βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Πειραιά.

Ο ίδιος ο Β. Μιχαλολιάκος σε δηλώσεις του προς τη στήλη τόνισε ότι ο συνδυασμός του θα είναι συνδυασμός ενότητας και νίκης και θα δώσει ελπίδα στους Πειραιώτες που ταλαιπωρούνται από αναποτελεσματικές δημοτικές αρχές.

Όσον αφορά τον συνδυασμό Μαντούβαλου, δείχνει να έχει αρκετά προβλήματα. Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 31 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά σ’ αυτούς δεν περιλαμβάνεται, όπως προαναφέραμε, ο Τάσος Μητρόπουλος. Επειδή όμως έχει παλιά διένεξη με τον Μιχαλολιάκο, δεν είναι βέβαιο αν θα κατέβει μαζί του.

Από τα ονόματα που ανακοινώθηκαν, τα πιο γνωστά είναι του Νίκου Βλαχάκου, της Ρέας Γκούβερη, του Φίλιππου Καμπούρη, του Μιχ. Κουλιζάκου, του Κ. Σιγαλάκου, του Γ. Σπυράκη και του Γιάννη Μαστρονικόλα.


Σχολιάστε εδώ