Πάλι δίδυμο Μίχα – Φασούλα στον Πειραιά

Τελικά ο Γιάννης Μίχας θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά που θα κατεβάσει το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο σημερινός δήμαρχος Π. Φασούλας ανακοινώθηκε από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό ότι θα είναι αντιπεριφερειάρχης Πειραιά! Δηλαδή αυτό που είχε αποκαλύψει η στήλη στις 15 Αυγούστου επιβεβαιώθηκε κατά γράμμα.

Τον δικό του αγώνα προετοιμάζει και ο Π. Φασούλας. Ήδη είχε εγκάρδια συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, ενώ άρχισε τις επαφές με παράγοντες της ευρύτερης περιοχής Πειραιά, όπως τον πρώην πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χ. Τρυφιάτη και τον πρόεδρο της Ένωσης Κρητών Θ. Τσόντο. Προχθές συναντήθηκε με τον παλιό του συμπαίκτη στην εθνική ομάδα Νίκο Φιλίππου, που είναι στη διοίκηση του ΣΕΦ, ενώ γι’ αυτήν την εβδομάδα προγραμματίζει επαφές με άλλους φορείς της πόλης, αλλά και τοπικούς παράγοντες της αυτοδιοίκησης. Το κλίμα στις συναντήσεις αυτές ήταν πολύ θετικό και η αισιοδοξία ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι ευνοϊκό είναι διάχυτη.

Στο μεταξύ, προχθές ο Π. Φασούλας κατέθεσε υπόμνημα στην Εισαγγελία Πειραιά, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί για τα όσα είχε δηλώσει στο δελτίο ειδήσεων του Mega πριν από περίπου 10 ημέρες. Οι αποκαλύψεις που κάνει ο δήμαρχος στο υπόμνημά του είναι εντυπωσιακές και πολλοί θα πρέπει να αρχίσουν να αγωνιούν. Μεταξύ των άλλων, ο Π. Φασούλας αναφέρει πως μια απόφαση που θα έβαζε… ταφόπλακα στα όνειρα μεγαλοεργολάβου να τσιμεντοποιήσει μεγάλη έκταση στο Φάληρο έχει σταλεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης από το 1992, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί κατά περίεργο τρόπο! Επίσης αναφέρει συγκεκριμένες περιπτώσεις στελεχών κατασκευαστικών εταιρειών που τοποθετήθηκαν σε νευραλγικές θέσεις του δημόσιου τομέα από τις οποίες μπορούν να προωθούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων στους οποίους ανήκουν! Τέλος, αναφέρει ποιες πόρτες της δημόσιας διοίκησης «έκλεισαν» για τον Δήμο Πειραιά, μόλις πήρε το ΔΣ μια απόφαση που ήταν αντίθετη με τα συμφέροντα γνωστής εταιρείας.


Σχολιάστε εδώ