ο δαίμονας των δημαρχείων

QQQ Δύο ακόμη μεγάλα έργα ξεκινά μέσα στις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές, την Κοκκινιά.

Πρόκειται για την κατασκευή ενός νέου βρεφονηπιακού σταθμού και τη δημιουργία μιας «πράσινης διαδρομής», που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός δικτύου πεζοδρόμων, διαπλατυσμένων πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων.

Να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη ψάχνει να βρει υποψήφιο δήμαρχο στο Μαρούσι.

QQQ Επιστροφή στα δημοτικά. Τα του Δήμου Αθηναίων όπου και αντιδήμαρχος έχει χρηματίσει και γενικός γραμματέας, αν δεν μας απατά η μνήμη. Περί του Γιάννη Πιερρουτσάκου ο λόγος, που επί κυβέρνησης ΝΔ και υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου ήταν πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και μάλιστα στην κρίσιμη περίοδο της γρίπης των χοίρων, όπου από οργανωτικής πλευράς αλλά και παρεμβάσεων σε δύσκολες στιγμές τα πήγε καλά. Θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Νικήτα Κακλαμάνη.

QQQ Ένα παιδάκι με ειδικές ανάγκες, που πάει στο Ίδρυμα Παμμακάριστος της Νέας Μάκρης και μένει στη Λούτσα το λεωφορείο που μεταφέρει τα παιδιά αυτά αντιμετωπίζει πρόβλημα γιατί στα σπίτια τους δεν βγαίνει από τα όρια της Νέας Μάκρης, με αποτέλεσμα το παιδί να μην μπορεί να πάει στο ίδρυμα. Είναι τόσο δύσκολο να πηγαίνει λίγα μέτρα πιο κάτω το λεωφορείο; Η διοίκηση της Παμμακαρίστου γιατί δεν παρεμβαίνει;

QQQ Μέσα στον μήνα θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου κτιρίου του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Αγίων Αναργύρων. Το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί ο νέος σταθμός έχει έκταση 1.125 τ.μ. και περικλείεται από τις οδούς Κ. Παλαμά, Μ. Αλεξάνδρου, Ναυαρίνου και Κυκλάδων. Ο βρεφονηπιακός σταθμός θα είναι δυναμικότητας 60 παιδιών και θα έχει συνολικό εμβαδό 1.113 τ.μ., κατανεμημένα σε δύο ορόφους. Επιπλέον για την κάλυψη των βοηθητικών αναγκών του σταθμού προβλέπεται υπόγειος χώρος εμβαδού 638 τ.μ. Αναλυτικά προβλέπεται η διαμόρφωση δύο συγκροτημάτων με χώρους για τη φιλοξενία συνολικά 32 νηπίων, ηλικίας 3,5 έως 5,5 ετών, το καθένα με αίθουσα απασχόλησης, χώρους υγιεινής και χώρους ύπνου.

QQQ Στον «καλλικράτειο» Δήμο της Φιλοθέης, στο ενωμένο Νέο και Παλιό Ψυχικό, κατεβαίνει δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Αριστείδη Καμάρα, που όλα δείχνουν ότι πιθανότατα θα είναι ο νικητής, και ο γνωστός επιχειρηματίας και συχνός αρθρογράφος σε διάφορες εφημερίδες Στέλιος Σταυρίδης, που είναι σίγουρο ότι πολλά, με την εμπειρία που έχει και το πρακτικό μυαλό, θα προσφέρει.

QQQ Με στόχο να ξανακερδίσει τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Μαστοράκος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του Νοεμβρίου. Θυμίζουμε ότι ο Μαστοράκος έχασε το 2006, έπειτα από 16 χρόνια στο αξίωμα, από τον Σταύρο Γεωργόπουλο, ο οποίος επίσης έχει βάλει πλώρη για την ανανέωση της θητείας του, ενώ όλα δείχνουν ότι έχει καλόν αέρα στα πανιά του. Έχουν πάντως και οι δύο απέναντί τους «αντάρτες» δύο πρώην συνεργάτες τους: Τον Παντελή τον Βλασόπουλο ο Γεωργόπουλος, τον Νίκο τον Μπάμπαλο ο Μαστοράκος. Θα έχει ενδιαφέρον…

QQQ Η ισχύς εν τη ενώσει λένε, και στη Νέα Ιωνία το κάνουν πράξη. Προκειμένου να κοντράρουν τον δήμαρχο Γιάννη Χαραλάμπους, οι εξ αριστερών της αντιπολίτευσης ενώνουν δυνάμεις. Έτσι πριν από λίγες ημέρες ο Γιάννης Κολμανιώτης ανακοίνωσε συνεργασία με δύο πρώην δημάρχους και νυν δημοτικούς συμβούλους. Τον Ηρακλή Γκότση, που είχε ξανασυνεργαστεί με την παράταξη Κολμανιώτη το 2006, και τον Πέτρο Μπουρδούκο, πρώην δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτη του Χαραλάμπους στην τελευταία εκλογική

αναμέτρηση. Αποφάσισαν κοινή κάθοδο με

επικεφαλής τον Ηρακλή Γκότση. Δυναμικό μπάσιμο, πονοκέφαλος για τον Χαραλάμπους.

QQQ Εβδομάδα ανακοινώσεων αυτή που πέρασε στον Δήμο Χαλανδρίου, τόσο για τα δημοτικά όσο και για τα υπερτοπικά θέματα. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο νυν δήμαρχος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Αττικής με επικεφαλής τον Βασίλη Κικίλια. Και δεσμεύτηκε, εφόσον εκλεγεί, ότι θα υποστηρίζει και θα προωθεί τα συμφέροντα του Χαλανδρίου.

QQQ Το όνομα του συνδυασμού ανακοίνωσε ο Γιώργος Κουράσης, μέχρι τώρα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στον Δήμο Χαλανδρίου και διάδοχος του αποχωρήσαντος Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου στη θέση του επικεφαλής της παράταξης. «Ανοιχτός Δήμος» θα λέγεται ο συνδυασμός, και ο κ. Κουράσης περιέγραψε τους κύριους στόχους της νέας εποχής της παράταξης, που πρέπει να είναι κοντά στους δημότες και να τους εμπνεύσει να συμμετέχουν στα κοινά της πόλης.

QQQ Το κερασάκι στην τούρτα των ανακοινώσεων στον Δήμο Χαλανδρίου έβαλε αναγγελία της υποψηφιότητας του πρώην δημάρχου Κώστα Παττακού. Εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη δεκαετία, ο επί χρόνια δήμαρχος του Χαλανδρίου δραστηριοποιείται με στόχο την επάνοδο. Θυμίζουμε ότι η Ιπποκράτους χρίσμα στο Χαλάνδρι ακόμα δεν έχει δώσει και ο Παττακός επιδιώκει να είναι η λύση στη δυστοκία του κόμματος. Να σημειωθεί ότι προ μηνών η στήλη είχε επισημάνει τις προθέσεις τού πρώην δημάρχου, αναφέροντας μάλιστα ότι στο πλευρό του θα βρεθούν σημαντικά στελέχη της τοπικής κοινωνίας. Μένει να δούμε εάν θα ισχύσει.

QQQ Ένας πονοκέφαλος μείον για τη ΝΔ στον Δήμο της Καλλιθέας. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής τής μείζονος μειοψηφίας και «εκλεκτός» της Ρηγίλλης το 2006 Γιάννης Χατζόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να είναι και πάλι υποψήφιος για τη δημαρχία. Μέσα από τον γαλάζιο χώρο έχει καταθέσει υποψηφιότητα ο Δημήτρης Κάρναβος, η Ρηγίλλης όμως ακόμα δεν έχει επιλέξει ποιον θα «χρίσει» επίσημο υποψήφιο στην Καλλιθέα.


Σχολιάστε εδώ