Οι λόγοι της αποχώρησης του Τζίγγερ και της ολικής επαναφοράς του Πατέρα

Η απάντηση, βέβαια, δεν είναι μία. Υπάρχει μια ολόκληρη λίστα από λόγους που οδήγησαν στην πρόσκληση προς τους Πατέρα και Βγενόπουλο να αναλάβουν την ΠΑΕ. Να πάρουμε τους λόγους κατά σειρά.
1. Σύμφωνα με όσα ακούγονται στα στέκια που συχνάζουν επιχειρηματίες, οι κορυφαίοι όμιλοι της χώρας ετοιμάζονται να διεκδικήσουν κομμάτι από την πίτα του τζόγου. Τόσο από το στοίχημα, που η αγορά του οδεύει προς μερική ή ολική απελευθέρωσή της, όσο και από τα βιντεολότο, δηλαδή τα περίφημα φρουτάκια.
Ανάμεσα στους διεκδικητές της δουλειάς λέγεται ότι είναι και η οικογένεια Βαρδινογιάννη κι επειδή το κράτος φέρεται να θέτει ως όρο στους επιχειρηματίες να μην έχουν στην ιδιοκτησία τους κάποια ΠΑΕ ή να μην είναι πρόεδροι, ο Τζίγγερ δεν μπορούσε να παραμείνει μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού». Για τον ίδιο λόγο, άλλωστε, φέρεται να αποχώρησε από τον Ολυμπιακό ο Σωκράτης Κόκκαλης και να φρενάρει η είσοδος του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ. Εδώ, πάντως, υπάρχει αντίλογος, καθώς με το μνημόνιο στο οποίο συμφώνησαν Βγενόπουλος και Πατέρας, η μετοχική σύνθεση του Παναθηναϊκού παραμένει αναλλοίωτη έως τον Μάιο και έτσι ο Βαρδινογιάννης δεν μπορεί προσωρινά να ανακατευθεί με τον τζόγο.
2. Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι χωρίς τον Πατέρα στο τιμόνι της ΠΑΕ, ο Τζίγγερ και οι άνθρωποί του θα είχαν όλη τη σεζόν απέναντί τους τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας. Αποδείχθηκε, μάλιστα, στον φιλικό με την Τζένοα ότι οι συνδεσμίτες δεν ενδιαφέρονταν τόσο για την ομάδα και την πορεία της, όσο για την επιστροφή του Πατέρα, με τον οποίο είχαν αναπτύξει προσωπικές σχέσεις.
3. Ο τρίτος λόγος ήταν οικογενειακός. Τόσο ο πατέρας του Τζίγγερ, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, όσο και η μητέρα του θέλησαν να προστατέψουν τον γιο τους και τον πίεσαν να αποτραβηχτεί. Δεν μπορούσαν να ακούνε το μισό γήπεδο να τον βρίζει, αλλά και όλη την οικογένεια, όταν μάλιστα η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη έχει προσφέρει ένα πολύ σοβαρό φιλανθρωπικό έργο και έχει την επιδοκιμασία όλης της κοινής γνώμης, ενώ είναι γνωστό ότι είναι πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO, πρόσφατα δε ο Όμιλος Βαρδινογιάννη παρέδωσε στους κατοίκους του ένα ολόκληρο χωριό που είχε καεί στις φωτιές της
Ηλείας το οποίο ξανάχτισε από την αρχή!
4. Ένας άλλος λόγος ήταν ότι ο Τζίγγερ αντιλήφθηκε ότι στη διάρκεια της χρονιάς κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα και έτσι θέλησε να βγάλει μπροστά κάποιον που γνώριζε πώς μπορεί να αποφύγει τις κακοτοπιές.
Το ρίσκο του Πατέρα
Όντως ο Νικόλας Πατέρας απέδειξε πέρσι ότι διαθέτει το… know how, δηλαδή τη γνώση για να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή. Με δικές του ενέργειες, άλλωστε, κατέκτησαν πέρσι οι «πράσινοι» το νταμπλ! Ο εφοπλιστής, πάντως, αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο. Είναι ο μοναδικός που μπορεί να βγει χαμένος από τις εξελίξεις. Απέναντί του δεν θα βρίσκεται ο κουρασμένος Σωκράτης Κόκκαλης ούτε ο Δημητράκης Θεοδωρίδης, ο οποίος φέρεται να έκανε κουμάντο στον Ολυμπιακό. Ο Πατέρας έχει να αντιμετωπίσει φέτος τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος μπήκε φουριόζος και… καλά δασκαλεμένος από τον νυν πρόεδρο του «τριφυλλιού». Όλες οι ενδείξεις οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι ο Πατέρας κινδύνευε να χαλάσει την εικόνα του ισχυρού παράγοντα. Κι επειδή το αντιλήφθηκε έγκαιρα και ο ίδιος, σε νέα συνάντησή του με τον Τζίγγερ εξασφάλισε τη δέσμευση ότι θα παραμείνει στην προεδρία του Παναθηναϊκού ανεξάρτητα από την πορεία της ομάδας στο Πρωτάθλημα, αλλά και χωρίς να παίζει ρόλο η στάση που θα κρατήσει ο Βγενόπουλος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ τον προσεχή Μάιο.
Αντίθετος ο Παύλος
Με τις εξελίξεις στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό είναι αντίθετος ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, ωστόσο, θα βάλει πάνω απ’ όλα το συμφέρον της ομάδας, την οποία υπηρετεί πάνω από 30 χρόνια, και θα στηρίξει στον μέγιστο βαθμό την προσπάθεια των «πρασίνων» για παραμονή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ίδιο δεσμεύτηκε ότι θα πράξει και ο Θανάσης.
Αλλά κάποιοι επιχειρούν να προκαλέσουν ρήγματα στην ενότητα των μετόχων και ίσως κάποια στιγμή να ανέβουν επικίνδυνα οι τόνοι.


Σχολιάστε εδώ