Μικρά και… ενοχλητικά

Μπορεί ο πρωθυπουργός να δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τα θέματα της Εκκλησίας, όμως δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο με τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης. Με τη βοήθεια έμπειρων κληρικών επιχειρήσαμε να κάνουμε έναν πρόχειρο διαχωρισμό των κυβερνητικών στελεχών σε τρεις κατηγορίες:

Σε απόσταση
Οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Ραγκούσης, Χ. Παμπούκης, Δ. Δρούτσας, Π. Γερουλάνος, Τ. Μπιρμπίλη παρά τις παραινέσεις του πρωθυπουργού να στηρίξουν την Εκκλησία, φαίνεται πως κρατούν τις αποστάσεις τους. Συνεργάζονται με τον Αρχιεπίσκοπο και τους Μητροπολίτες όταν προκύψει κάποιο θέμα της αρμοδιότητάς τους, αλλά δεν φαίνεται να τους… έχουν στο μυαλό τους και ως βασική προτεραιότητα.

Ουδέτεροι
Οι Θ. Πάγκαλος, Ε. Βενιζέλος, Μ. Χρυσοχοΐδης, Α. Διαμαντοπούλου, Δ. Ρέππας και Ν. Σηφουνάκης είναι «μία κρύο, μία ζέστη» με τους ανθρώπους της Εκκλησίας. Αν και στο παρελθόν κάποιοι από αυτούς έχουν εκφράσει ανοικτά τη διαφωνία τους με συγκεκριμένα πρόσωπα, αυτήν την περίοδο δείχνουν να κρατούν μια πιο ουδέτερη στάση.

Από κοντά
Πολύ καλές σχέσεις με την ηγεσία της Εκκλησίας κρατούν οι Α. Λοβέρδος, Γ. Πανάρετος, Φ. Γεννηματά και Λ. Κατσέλη.
Η υπουργός Εργασίας λόγω του συζύγου της φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά με την ηγεσία της Εκκλησίας.
Ο Γ. Αρσένης διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και λέγεται ότι πολλές φορές του δίνει και συμβουλές για πολλά θέματα που έχουν πολιτικές προεκτάσεις.


Σχολιάστε εδώ