Με επιφυλάξεις και διαφωνίες το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης

Συνεργάτες του πρωθυπουργού, που δεν χειρίστηκαν επικοινωνιακά σωστά τη μετάβαση της κυβέρνησης και κυβερνητικών αξιωματούχουν στη Θεσσαλονίκη, κινητοποιήθηκαν στη συνέχεια, δίνοντας στη δημοσιότητα από κάθε υπουργείο ξεχωριστά τον προϋπολογισμό για τη μετάβαση στη Θεσσαλονίκη με μειωμένο κόστος σχετικά με πέρυσι.
Ο Παπανδρέου αναφέρθηκε στη συζήτηση που γίνεται με βάση την εικόνα που δημιουργήθηκε και ενώπιον των μελών της κυβέρνησής του είπε πως εμείς εδώ ήρθαμε να κάνουμε δουλειά κι όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό δεν μπορεί να αντιληφθεί την εργώδη προσπάθειά μας. Όσον αφορά τον ανασχηματισμό επεσήμανε ότι δεν είναι πανάκεια και λύση για όλα και στόχος είναι να υπάρξουν καλύτερες υπηρεσίες προς τον πολίτη. Τα όσα ελέχθησαν για το μέγεθος της κυβέρνησης ανήκουν στις παραπολιτικές στήλες.
Στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που έγινε σε πολυχώρο του λιμανιού κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο Παμπούκης ενημέρωσε τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου για τον νόμο περί των επενδύσεων και υπήρξαν επιφυλάξεις ή παρατηρήσεις από ορισμένα μέλη της κυβέρνησης, όπως η Λούκα Κατσέλη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Τίνα Μπιρμπίλη, χωρίς ωστόσο να διαφωνούν με το πνεύμα του νομοσχεδίου.


Σχολιάστε εδώ