«Μετωπικό σχήμα» κόντρα στην κρίση δημιουργεί το ΚΚΕ

Στο σχήμα μετέχουν κινήσεις στις οποίες δραστηριοποιούνται μέλη του ΚΚΕ και όχι μόνο. Είναι στον εργατικό τομέα το ΠΑΜΕ, στους μικρομεσαίους η ΠΑΣΕΒΕ, στους αγρότες η ΠΑΣΥ, στους σπουδαστές το ΜΑΣ και στις γυναίκες η ΟΓΕ. Αυτές οι οργανώσεις συντονίζονται πανελλαδικά και στις 23 Σεπτέμβρη προγραμματίζουν συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Σύμφωνα με στελέχη του ΚΚΕ, αυτή η πρωτοβουλία είναι «ώριμο τέκνο των καιρών» και απαντάει στην επείγουσα ανάγκη να βγει ο λαός στο προσκήνιο, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να παλέψει για την ανάπτυξη ενός λαϊκού κινήματος που θα αντιστέκεται και θα επιδιώκει την ανατροπή της πολιτικής του «ευρωμονόδρομου» και του Μνημονίου που συνυπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την «τρόικα».
Ταυτόχρονα, λένε, αυτό το κίνημα εκτός από τα θέματα της επικαιρότητας, όπως η ακρίβεια που συνθλίβει τα λαϊκά νοικοκυριά και η ανεργία που έχει μπει σε κάθε σπίτι, θα προβάλλει και την ανάγκη να ανοίξει ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης στη χώρα προς όφελος του λαού αμφισβητώντας το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που είναι η μήτρα που γεννάει τα προβλήματα του λαού. Ο Περισσός επενδύει πολλά στην ανάπτυξη αυτού του «μετωπικού σχήματος» και στην πορεία προς τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ενίσχυσή του, αφού εκτιμά ότι με αυτήν την τακτική θα κάνει διακριτή την παρουσία του ΚΚΕ και θα αποκρούσει με επιτυχία την τακτική της ΝΔ να τσουβαλιάσει -εν όψει των εκλογών- τις αριστερές δυνάμεις σε ένα μέτωπο κατά του Μνημονίου της «τρόικας», έχοντας βέβαια το βλέμμα στραμμένο στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Έτσι οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στις επικείμενες τοπικές εκλογές θα καταφέρονται μεν κατά του Μνημονίου -που από την πρώτη στιγμή δυναμικά το πολέμησαν- αλλά ταυτόχρονα θα υπενθυμίζουν ότι τα περισσότερα από τα μέτρα που προβλέπονται σε αυτό ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, θα τονίζουν ότι η ΝΔ μπορεί σήμερα να εμφανίζεται ως αντίθετη στο Μνημόνιο, αλλά στην ουσία τα μέτρα που προτείνει δεν διαφέρουν ουσιαστικά από αυτά που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Την ίδια στιγμή το ΚΚΕ, όπως είναι φυσικό, δεν μένει αδιάφορο απέναντι στις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στον
ΣΥΡΙΖΑ και για πρώτη φορά τοποθετήθηκε επίσημα για τις εξελίξεις σε άλλο κόμμα, αφού τα στελέχη του εκτιμούν ότι τα διαλυτικά φαινόμενα που σημειώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ και η συνακόλουθη απογοήτευση των οπαδών του μπορούν να οδηγήσουν αριστερούς ψηφοφόρους στους υποψηφίους που στηρίζει το ΚΚΕ. Ειδικά οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής και τα δύο χωριστά ψηφοδέλτια θα ενισχύσουν εκ των πραγμάτων τον υποψήφιο του ΚΚΕ Θ. Παφίλη, ο οποίος έτσι και αλλιώς έχει αναπτύξει αξιοσημείωτη δυναμική.
Ο Περισσός, διαβλέποντας την απογοήτευση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε δημόσια παρέμβαση με δήλωση του Π. Μεντρέκα (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής), ο οποίος εκτίμησε ότι «όλα αυτά τα φαιδρά που εξελίσσονται στα κόμματα του ”ευρωμονόδρομου” για τις υποψηφιότητες και στον χώρο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία σχέση με τον ριζοσπαστισμό ούτε με την ανάγκη να απεγκλωβιστεί ο λαός από τον δικομματισμό». Ευτυχώς, τονίζει, όχι μόνο για τους αριστερούς αλλά συνολικά για τα λαϊκά στρώματα υπάρχει το ΚΚΕ και οι συνδυασμοί του, καλώντας έτσι ξεκάθαρα τους απογοητευμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ αριστερούς να ενισχύσουν το ΚΚΕ.


Σχολιάστε εδώ