Μαύρη η κατάσταση στις εφορίες

Έπρεπε να περιγράψουν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στις εφορίες του Λεκανοπεδίου, σε σύσκεψη, που είχε συγκαλέσει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, τη Δευτέρα το μεσημέρι στην αίθουσα του Γενικού Λογιστηρίου, όλοι αυτοί που εκτελούν άτυπα χρέη προϊσταμένου, χαρακτηρίζοντας «μαύρη την κατάσταση στις εφορίες», για να δεήσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου να προχωρήσει στην τοποθέτηση διευθυντών, υποδιευθυντών και εποπτών στις 80 ΔΟΥ του Λεκανοπεδίου Αττικής.
Στις περισσότερες εφορίες, από τις αποχωρήσεις λόγω ορίου ηλικίας, τις παραιτήσεις λόγω του φόβου από τις αλλαγές του Ασφαλιστικού και με τις αποσπάσεις στο υπουργείο Οικονομικών, που πήρε τους πιο απαραίτητους υπαλλήλους για το ΣΔΟΕ, έχουν μείνει οι μισοί, τόνισαν στον γενικό γραμματέα. Είπαν επίσης ότι στο δικαστικό τμήμα συντάσσουν δικόγραφα υπάλληλοι με γνώσεις Λυκείου, ενώ έχουν νʼ αντιμετωπίσουν μεγαλοδικηγόρους των οφειλετών προς το Δημόσιο. Δεν έχουν υπαλλήλους να πάνε να κοινοποιήσουν εξώδικα, κλητεύσεις κ.λπ., να βγουν να κάνουν ελέγχους, να εισπράξουν έσοδα.
Αυτά βέβαια ήταν σʼ όλους γνωστά. Μόνο ο υπουργός δεν τα ήξερε. Τώρα που τα… έμαθε, ανακοινώθηκε προχθές η κατάσταση με τους 480 υποψήφιους για θέσεις διευθυντών και υποδιευθυντών. Θα επιλεγούν οι 193. Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί σε 10 ημέρες και επιτέλους έπειτα από 11 μήνες θα αποκτήσουν οι 80 ΔΟΥ του Λεκανοπεδίου διευθυντές και υποδιευθυντές…


Σχολιάστε εδώ