Λάθη τακτικής από τη ΝΔ

Θα πρέπει να ανησυχήσουν σοβαρά οι ιθύνοντες της ΝΔ με την κατάσταση που δημιουργήθηκε σε διάφορους δήμους, εξαιτίας των άστοχων χειρισμών των υπεύθυνων για την εκλογική μάχη του Νοέμβρη σε δήμους και περιφέρειες. Η κατάσταση αυτή προκαλεί διχαστικές τάσεις στους οπαδούς του κόμματος και αποθαρρύνει ή απογοητεύει τους υποψήφιους, με αποτέλεσμα να τρίβουν τα χέρια τους υποψήφιοι των αντίπαλων κομμάτων.
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις της Γλυφάδας και της Νέας Σμύρνης.
Στη Γλυφάδα δόθηκε το χρίσμα στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (με αντάλλαγμα να παραιτηθεί ο πατέρας του από την προεδρία του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλής»), αλλά δεν εμπόδισαν την κόρη της Φάνης Πάλλη-Πετραλιά να κατέβει «αντάρτισσα» και να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της άσχετα αν με την εκλογή του Μ. Βαρβιτσιώτη στο δημαρχιακό αξίωμα μπαίνει στη Βουλή η μητέρα της.
Η «σφαγή» των δύο ιστορικών οικογενειών της κυβερνητικής παράταξης σίγουρα θα θέσει «εκτός μάχης» αυτήν που θα χάσει τις εκλογές, με προφανείς συνέπειες για το μέλλον. Γιατί οι εκλογικοί αγώνες για τη γαλάζια παράταξη δεν σταματούν τον Νοέμβριο…
Στη Νέα Σμύρνη τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Η καθυστερημένη επιλογή υποψηφίου δίνει -ουσιαστικά- τον δήμο στον εκλεκτό του υπόδικου δημάρχου Γ. Κουτελάκη, τον οποίο στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ. Από τον Μάιο 500 επώνυμοι Νεοσμυρνιώτες είχαν προτείνει για υποψήφιο δήμαρχο τον τ. αντιδήμαρχο Πειραιά και επιτυχημένο διοικητή του Νοσοκομείου «Σωτηρία» Γ. Δαβάκη, που μένει στην περιοχή και η μητέρα του εκλεγόταν επί σειρά ετών αντιδήμαρχος.
Οι υπεύθυνοι όμως της ΝΔ δεν απάντησαν ποτέ σ’ αυτό το αίτημα και το μόνο που γινόταν μέχρι σήμερα είναι να εμφανίζονται υποψηφιότητες και να «καίγονται», όπως εκείνες των Φ. Σιούμπουρα, Ν. Στέφου, του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Λουράντου, του πρώην στελέχους της ΠΟΛΑΝ κ. Ματιάτου και άλλων. Αφού έκλεισε αυτός ο κύκλος των υποψηφιοτήτων, κλήθηκε ο Γ. Δαβάκης να κατέβει υποψήφιος της ΝΔ στον δήμο. Με 5 μήνες καθυστέρηση και αφού στο διάστημα αυτό ο επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ στο ΔΣ της Νέας Σμύρνης Στάθης Κούμπας είχε ανακοινώσει ανεξάρτητη υποψηφιότητα με τη στήριξη της Ντόρας και από τους 4 συμβούλους που είχαν εκλεγεί μαζί του οι δύο είχαν προσχωρήσει στην παράταξη Τζουλάκη και οι άλλοι δύο είχαν ενταχθεί στον ανεξάρτητο συνδυασμό του.
Ο Γ. Δαβάκης, όταν του ζήτησε ο Β. Μιχαλολιάκος να κατέβει υποψήφιος, έθεσε ως μίνιμουμ προϋπόθεση να κληθούν οι πρόεδροι των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ στην περιοχή και να δηλώσουν ότι θα τον στηρίξουν και ότι δεν θα στηρίξουν τον υποψήφιο της Ντόρας. Όντως ο Β. Μιχαλολιάκος κάλεσε τους επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων, αλλά εκείνοι τον αγνόησαν επιδεικτικά και εμφανίστηκαν η πρώην πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Άνω Ν. Σμύρνης κ. Ζησίμου και η αντιπρόεδρος της ίδιας τοπικής που του είπαν πως θα στηρίξουν τον υποψήφιο της Ντόρας! Αντί λοιπόν να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας ανακοινώθηκε για τη Νέα Σμύρνη η υποψηφιότητα του τ. ειδικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ζαβού, ο οποίος είναι κι αυτός προσκείμενος στην Ντόρα, με το σκεπτικό ότι θα «φαγωθούν» μεταξύ τους και θα βρεθεί εκτεθειμένη η Μπακογιάννη! Μόνο που ο υποψήφιος θα είναι της ΝΔ και την ήττα θα τη χρεωθεί το κόμμα…
Αν σ’ αυτές τις περιπτώσεις προσθέσουμε και την περίπτωση του Πειραιά (σ.σ.: σχετικά αναφέρουμε σε άλλη στήλη), αποδεικνύεται πόσο σημαντικά λάθη έγιναν στον τομέα των υποψηφιοτήτων, τα οποία μπορεί να στοιχίσουν στη ΝΔ και δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνουν.


Σχολιάστε εδώ