Κομματισμός, η γάγγραινα της ΤΑ

Όπως οι συνδικαλιστές του Δημοσίου νομίζουν ότι οι εταιρείες έγιναν για να εξυπηρετούν τους ίδιους και την τεμπελιά τους, έτσι και η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών αρχόντων νομίζει ότι τα έργα στους δήμους γίνονται για να… φουσκώνουν οι τσέπες των επιτηδείων.
Έτσι, βλέπουμε πεζοδρόμια να αναπλάθονται και να γίνονται θανάσιμες παγίδες, δρόμους να ανοίγονται και να επισκευάζονται με εγκληματική προχειρότητα, ποδηλατοδρόμους – αθλιότητα σχεδιασμού και υλοποίησης, κιγκλιδώματα που δεν επιτρέπουν στους οδηγούς – κατοίκους να βγουν από το αυτοκίνητό τους, έργα βιτρίνας και συμφοράς και δημοτικά ελλείμματα να συσσωρεύονται ασύστολα.
Παράλληλα, βλέπουμε τη βρώμα και τη ρύπανση συνεχώς να αυξάνονται, μαζί με τους υπαλλήλους που διορίζονται από πόρτες και παράθυρα, για να δουλεύουν 2 – 3 ώρες την ημέρα. Τουλάχιστον ας ήταν οι πόλεις και τα χωριά μας καθαρά! Κράτος και δήμοι, δανειζόμενοι, πληρώνουν πανάκριβα (με δικά μας λεφτά) για υπηρεσίες που ποτέ δεν παίρνουν από τους θησαυρίζοντες προμηθευτές και εργολάβους.
Ο πολίτης εθίζεται στην αθλιότητα και οι ατσίδες τον οδηγούν στην εγκληματική αδιαφορία, με τον λαϊκισμό, που θέλει να μας πείσει ότι όλοι ίδιοι είναι, ότι τίποτα δεν αλλάζει. Το καλύτερο και αποτελεσματικότερο εργαλείο για τη σχιζοφρενική αυτοκαταστροφικότητά μας είναι τα κόμματα, που από πυλώνες της δημοκρατίας έχουν γίνει εστίες αναξιοκρατίας, αδιαφάνειας και μισαλλοδοξίας. Με γιγαντιαίους κομματικούς αρουραίους (μεγέθους γάτας και μυαλό μπούφου) να ροκανίζουν -μαζί με κρατικοδίαιτους μεγαλοκαρχαρίες και μαρίδα- τον λιγοστό πλέον πλούτο της χώρας.
Τα κόμματα, βεβαίως, εγκλωβισμένα στην ίδια τη φάκα που χρόνια έστηναν στον ελληνικό λαό, δεν μπορούν να απαλλαγούν από τη μάστιγα που τα ίδια γιγάντωσαν. Έτσι, κάνουν το παν, σε κάθε δημοτικές εκλογές, να μας οδηγούν στις κομματικές στρούγκες. Οι θρασύτατοι θέλουν να μας πείσουν ότι στις επόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, το διακύβευμα είναι… το Μνημόνιο! Ας ελπίσουμε ότι αυτήν τη φορά δεν θα καταφέρουν να μας αποπροσανατολίσουν για να μας πείσουν.
Ποιος πολίτης όταν ψηφίζει τους δημοτικούς του υπηρέτες (και όχι άρχοντες), νοιάζεται για το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ ή το… ΠΑΜΕ ΛΑΕ; Γιατί δεν μπορεί να προσφέρει ο «αριστερός» εκεί που διακρίνεται ο «δεξιός» και αντίστροφα; Γιατί δεν μπορεί ο σοσιαλιστής να στηριχθεί στον φιλελεύθερο για να διαπρέψει ο ίδιος, η ομάδα, η κοινωνία;
Δείτε μια ευημερούσα, υγιή και εύρωστη εταιρεία. Έχετε την εντύπωση ότι όλοι είναι κλωνοποιημένης ιδεολογίας; Δείτε την καθημερινότητά σας. Δεν είμαστε όλοι οι άξιοι και πετυχημένοι και λίγο αριστεροί και λίγο δεξιοί και λίγο σοσιαλιστές ή φιλελεύθεροι;
Αυτά είναι επικίνδυνη ισοπέδωση, λένε οι δήθεν ιδεολόγοι διανοητές, στην πραγματικότητα όμως ρυπαροί αρουραίοι και κομματικά δηλητηριώδη ερπετά. Τουλάχιστον στις δημοτικές εκλογές, ας αγκαλιάσουμε την κοινωνία γύρω μας, ας στηριχθούμε ο ένας στον άλλον, με κοινωνική και όχι συντεχνιακή ή κομματική αντίληψη. Αντί της σημερινής ισοπέδωσης, ας χαρούμε με την πρόοδο των ανθρώπων γύρω μας, που θα συμβάλει και στη δική μας πρόοδο.
Τα κόμματα έπαψαν να εκπροσωπούν την κοινωνία και γι’ αυτό δεν πείθουν. Έτσι όπως τα καταντήσαμε, προωθούν ιδιοτελή αντικοινωνικά συμφέροντα. Μιλήστε με τη συντριπτική πλειοψηφία τών στα κόμματα εγκλωβισμένων φίλων σας και θα δείτε ότι εκείνοι κυρίως (αφού γνωρίζουν από πρώτο χέρι) όχι απλώς θα συμφωνήσουν, αλλά θα επαυξήσουν. Στις επερχόμενες εκλογές ας ψηφίσουμε τους άξιους, τους τίμιους, τους ειλικρινείς και τους ικανούς από όποιον ιδεολογικό χώρο και αν προέρχονται. Γιατί αν ψηφίσουμε κάποιους επειδή προέρχονται από κάποιον ιδεολογικό χώρο, θα αυτοχειριαστούμε για μία ακόμα φορά!


Σχολιάστε εδώ