Κάτω… στον Πειραιά

Υπάρχει γενική διάταξη που ορίζει ότι τα συρραπτικά που προμηθεύονται τα νοσοκομεία του ΕΣΥ πρέπει να είναι πολλαπλής χρήσεως, ενώ τα ζητούμενα στον συγκεκριμένο διαγωνισμό είναι μιας χρήσεως (αναλώσιμα), που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει έλεγχος στη χρησιμοποίησή τους, δεδομένου ότι μπορεί κάποιος να ανοίξει τη συσκευασία τους και να τα πετάξει χωρίς να τα χρησιμοποιήσει για να δικαιολογήσει πού χρησιμοποιήθηκαν.

Ένας επιπλέον λόγος που ο διαγωνισμός χαρακτηρίζεται «ύποπτος» και έχει σχέση με τον προηγούμενο, είναι πως πολύ μεγαλύτερα νοσοκομεία, όπως ο Ευαγγελισμός, κάνουν διαγωνισμούς για προμήθειες συρραπτικών (και μάλιστα πολλαπλών χρήσεων) πολύ χαμηλότερου ύψους από το εκατομμύριο που με τόση… γαλαντομία θέλει να πληρώσει το Τζάνειο.

// Απίστευτο κι όμως αληθινό: Σε νοσοκομείο του Πειραιά χρειάστηκαν ένα αντιβιοτικό φάρμακο για ασθενή με βαριά λοίμωξη, ο οποίος αν δεν το έπαιρνε θα πέθαινε. Απευθύνθηκαν στις φαρμακαποθήκες, αλλά το φάρμακο δεν υπήρχε πουθενά. Οι υπεύθυνοι μιας φαρμακαποθήκης απευθύνθηκαν στην εταιρεία που εισάγει το φάρμακο και έκπληκτοι άκουσαν πως το αντιβιοτικό το έχει, αλλά δεν το διαθέτει στην αγορά γιατί η τιμή διατίμησης που έχει βάλει ο ΕΟΦ δεν τη συμφέρει! Αρνήθηκαν δε να δώσουν έστω και ένα κουτί στο νοσοκομείο, αν και οι αρμόδιοι τους είπαν ότι κινδυνεύει μια ζωή και παρακαλούσαν να τους το δώσουν. Δεν μάθαμε τι απέγινε ο ασθενής, αλλά αν τελικά πέθανε έχουμε φόνο εκ προθέσεως. Αν θέλει κάποιος Εισαγγελέας να ασχοληθεί ώστε να μην πεθαίνει ο κόσμος για να μη χάσουν μερικά ευρώ κάποιες εταιρείες, μπορούμε να του δώσουμε περισσότερα στοιχεία. Διαφορετικά, ας συγχωρεθούν τα πεθαμένα μας, που λέει και ο λαός…

// Κανένα τμήμα σε γυμνάσιο ή λύκειο του Πειραιά να μην έχει πάνω από 25 μαθητές αυτήν τη χρονιά! Τον συγκεκριμένο στόχο έχει θέσει η ΕΛΜΕ Πειραιά, με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Καλεί μάλιστα τα μέλη της να πιέσουν ακόμα και με αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την επίτευξη του στόχου αυτού. Σίγουρα η πρωτοβουλία αυτή της ΕΛΜΕ Πειραιά προκαλεί ευχάριστη έκπληξη, γιατί δείχνει πως οι εκπαιδευτικοί της πόλης μας βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα τα παιδιά. Πάντως για όσους γνωρίζουν τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της ΕΛΜΕ (Θ. Ακρίτα και Χριστόφορο Ντίζο) δεν θα πρέπει να ξαφνιάστηκαν, γιατί την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μαθητών την έχουν κάνει… τρόπο ζωής!

// Φτωχότερος από την περασμένη Πέμπτη είναι ο χώρος της ναυτιλίας. Ο ναύαρχος Χρήστος Ντούνης, τ. Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, υπέκυψε έπειτα από εξάμηνη μάχη με την επάρατο νόσο και κατέληξε στο Ναυτικό Νοσοκομείο.
Πέρα από διακεκριμένος αξιωματικός και επί 3,5 χρόνια Αρχηγός ΛΣ επί τεσσάρων κυβερνήσεων (Ανδρέα Παπανδρέου – Ζολώτα – Τζανετάκη και Μητσοτάκη) ήταν πολυγραφότατος, αφού άφησε σημαντικό συγγραφικό έργο και άρθρα του, μάλιστα είχε δημοσιεύσει και στο «Π.
Η κηδεία του και η ταφή του έγινε στη γενέτειρά του, το Κορωπί, και τον αποχαιρέτισαν ο συμμαθητής του, ναύαρχος ε.α. Δημακάκης, ο τ. δήμαρχος Κορωπίου Κ. Γκίκας που είπε ότι υπήρξε η σημαντικότερη προσωπικότητα που «έβγαλε» η περιοχή και γενικά τα Μεσόγαια και ο πλοιοκτήτης Κ. Στεφανόπουλος. Η στήλη εκφράζει στην οικογένειά του τα θερμότερα συλλυπητήριά της και τους εύχεται καλό κουράγιο.

// Έτοιμος να… υποδεχθεί τον χειμώνα είναι ο Πειραιάς, καθώς από την αρχή του καλοκαιριού μέχρι σήμερα έχουν καθαριστεί 6.500 φρεάτια! Μάλιστα, τα συνεργεία του δήμου δεν περιορίστηκαν μόνο στον καθαρισμό, αλλά όπου είχαν, λόγω λυμάτων, μικρύνει τα στόμια των οχετών στους υπονόμους, με ειδικό χημικό διέλυσαν τις ακαθαρσίες και άνοιξαν όλους τους σωλήνες διοχέτευσης των όμβριων υδάτων στο κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο. Έτσι ο Πειραιάς δεν… φοβάται τις βροχές, σε αντίθεση με άλλους γειτονικούς δήμους, των οποίων τα φρεάτια στους δρόμους δεν έχουν ακόμα καθαριστεί…


Σχολιάστε εδώ