Θησαυρός το αρχείο του… Παντελεήμονα

Ερωτηματικά για τον ρόλο του Παντελεήμονα Καρακώστα προέκυψαν από τη μελέτη του κατασχεθέντος αρχειακού υλικού από το κατάλυμα που διατηρούσε στον Κάλαμο, και μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο της Ζήμενς το χαρακτηρίζουν σημαντικό καθώς ενισχύει τις υπόνοιες ότι είχε μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ ΟΤΕ, Ντόιτσε Τέλεκομ, Ζήμενς και Ιντρακόμ. Αναφέρονται σε αλληλογραφία μεταξύ Ντόιτσε Τέλεκομ, Ζήμενς και Ιντρακόμ. Σε επιστολή μάλιστα της Ντόιτσε Τέλεκομ του 2003 προς τον Γ. Σκαρπέλη αναφέρεται το όνομα Καρακώστα και ζητείται να εδραιωθεί η συνεργασία μεταξύ ΟΤΕ και θυγατρικής εταιρείας της Ντόιτσε Τέλεκομ. Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ Κ. Τζαβάρα δημιουργήθηκε έδαφος για να υπονομευτούν τα συμφέροντα του ΟΤΕ υπέρ διάφορων οίκων του εξωτερικού όπως η Ζήμενς.
Σύμφωνα δε με στοιχεία που παρουσίασε ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, προκύπτει έμβασμα 1.100.000 ευρώ από τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς, που κατέληξε πολλαπλασιασμένο στα 2.500.000 ευρώ στα Σκόπια, μέσω της ΟΤΕ Ιντερνάσιοναλ., off-shore εταιρείας του ΟΤΕ στην Κύπρο, για να εξασφαλίσει ο ΟΤΕ την άδεια κινητής τηλεφωνίας στα Σκόπια. Ο ίδιος σχολίασε ότι εφόσον είναι παράδοξο να γίνεται κρατική εταιρεία, ακόμα και εξωχώρια, αποδέκτης μαύρου χρήματος, ενδεχομένως κατέληξε μέσω εταιρειών δημοσίων σχέσεων σε έλληνες πολιτικούς.
Από τα έγγραφα διαπιστώνονται επίσης παρεμβάσεις στην αξιολόγηση του ΟΤΕ, ώστε να απαξιωθεί και να πουληθεί στην Ντόιτσε Τέλεκομ.


Σχολιάστε εδώ