Η αλλαγή ονομασίας υπουργείων και η μεταφορά πάλι αρμοδιοτήτων μάς έλειπε

Δυόμισι μήνες κράτησαν τα παζάρια και οι διαρροές κορυφώθηκαν για το ποιος μπαίνει, ποιος βγαίνει, ποιο μοντέλο, το… αυστραλιανό ή το… κογκολέζικο, θα έχει το νέο σχήμα κι αν θα είναι οβάλ ή παραλληλόγραμμο το γραφείο του πρωθυπουργού. Ευτυχώς τους φώτισε ο Θεός και κατέληξαν, συμφώνησαν, ίσιωσαν οι ετερόκλητες απαιτήσεις των εσωτερικών ομάδων στο σχήμα, αφού στο μεταξύ προσγειώθηκε επιτέλους και το αεροπλάνο που έφερνε από τη Λόντρα τη Λούκα.
Θετικές τις βρήκαν τις αλλαγές. Αυτό ο καιρός θα το δείξει. Προς το παρόν το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ξανά μανά τα ίδια… Νέα αρχή, με πειραματισμούς πάλι… Μεταφορές τομέων από υπουργεία σε άλλα υπουργεία, νέες ταμπέλες σε υπουργεία, πάλι μήνες θα χρειαστούν μέχρι να τα βρουν μεταξύ τους οι υπουργοί, νʼ αλλάξουν μέχρι και τα επιστολόχαρτα. Ακόμη κι αν έγινε επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, έστω και μʼ άλλο όνομα, δεν ξεκαθαρίστηκε ποιοι τομείς επιστρέφουν… Και η εικόνα που προκύπτει είναι ότι πάλι για καιρό θα θαλασσοδέρνονται, ενώ αρκούσε μια απόφαση ότι το υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων θα έχει ό,τι είχε το καταργηθέν υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Αυτό τα απλό, που δεν χρειάζεται να ʼχεις πολύ μυαλό για να το σκεφτείς, δεν έγινε… Που σημαίνει ότι πάλι κανένας χρόνος θα χρειαστεί για να λειτουργήσουν οι… μεταφορές και τότε η κουβέντα θα είναι ξανά για… ανασχηματισμό.
Ειλικρινά, αυτές τις ώρες, που και το τελευταίο δευτερόλεπτο είναι πολυτέλεια να σπαταλιέται, τι χρειάζονται οι αλλαγές ονομασίας των υπουργείων και οι μεταφορές αρμοδιοτήτων; Αυτά ήταν το ζητούμενο του ανασχηματισμού, αυτό έλειπε για να λειτουργήσει αποδοτικά για τη χώρα και τον λαό η κυβερνητική μηχανή;
Λίγο πολύ θυμίζει αυτό το νέο έργο την παροιμία, όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες…


Σχολιάστε εδώ