Εντυπωσιολογία

Το γεγονός της αποτύπωσης του ανασχηματισμού της κυβέρνησης στα περισσότερα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ως «κυβέρνηση του μεσονυχτίου» ή «κυβέρνηση μαύρα μεσάνυχτα», δείχνει ένα πρωτοφανές επίπεδο ρηχότητας, που αδικεί και τις ίδιες τις εφημερίδες και τους αναγνώστες τους.
Το πότε ανακοινώνεται ένας ανασχηματισμός και τι ώρα ανακοινώνεται μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο παραπολιτικού σχολίου, αλλά όχι πρωτοσέλιδο θέμα. Το παράδοξο είναι ότι και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος επικέντρωσε την κριτική του στο τι ώρα ανακοινώθηκε η σύνθεση της κυβέρνησης, κάνοντας και το εξυπνακίστικο σχόλιο: «Είναι μια κυβέρνηση για τα “μαύρα μεσάνυχτα”, που αυτοδιασύρεται από το ξεκίνημά της…».
•Κατά τη γνώμη μας είναι κατάντια της πολιτικής κριτικής το «αντιπολιτευτικό σχόλιο του εκπροσώπου της ΝΔ, που ολοκληρωτικά κινείται στο φθηνό πεδίο της εντυπωσιολογίας. Τους πολίτες τους ενδιαφέρει εάν το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι λειτουργικό, αποτελεσματικό κι αν επίσης επιδρά βελτιωτικά ή μη στην πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης. Δευτερευόντως ενδιαφέρουν και τα πρόσωπα, εφόσον αυτά επιδρούν στη χάραξη της πολιτικής των υπουργείων τους. Ταύτα ενδιαφέρουν τους πολίτες αλλά και τους αναγνώστες των εφημερίδων και όχι η ώρα ανακοίνωσης του κυβερνητικού σχήματος.
•Ασφαλώς το νέο κυβερνητικό σχήμα θα κριθεί από την αποτελεσματικότητά του να βγάλει τη χώρα από την κρίση όσο το δυνατόν ταχύτερα. Αυτό προϋποθέτει την εξυγίανση των δαπανών στα νοσοκομεία και ευρύτερα στον χώρο της υγείας, την καταπολέμηση της σπατάλης στους ΟΤΑ και στο Δημόσιο, την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, την εξυγίανση των ΔΕΚΟ και πρωτίστως την προώθηση αναπτυξιακών πολιτικών και δράσεων, ώστε η χώρα να βγει από το τούνελ της ύφεσης τάχιστα. Η λειτουργικότητα του κυβερνητικού σχήματος και η αγαστή συνεργασία των μελών του θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητά του. Θα δούμε…


Σχολιάστε εδώ