Δεν κρύβονται πλέον οι κόντρες στην ΠΑΣΚΕ

Τα συγκεκριμένα στοιχεία ο κ. Παπαντωνίου τα παρέδωσε στον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά όταν ο τελευταίος συναντήθηκε με τα προεδρεία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ για να ενημερωθεί από «πρώτο χέρι» για τα προβλήματα και τις θέσεις των εργαζομένων εν όψει της ΔΕΘ. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και τα στελέχη της ΝΔ Γ. Βρούτσης, Γ. Μανώλης και Φίλ. Ταυρής.

Η τοποθέτηση των δύο προέδρων, των κ. Σπ. Παπασπύρου (ΑΔΕΔΥ) και Γ. Παναγόπουλου (ΓΣΕΕ), επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τις ιδεολογικές πια διαφορές των δύο συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ: «Έμοιαζαν να προέρχονται από διαφορετικούς κομματικούς χώρους και να ανήκουν σε αυτούς», μας είπε χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, διευκρινίζοντας πως ο μεν κ. Παπασπύρος ήταν καταπέλτης κατά του Μνημονίου και της οικονομικής – κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης, ο δε κ. Παναγόπουλος μιλούσε τεχνοκρατικά και στρογγυλεμένα. Σε κατάργηση του Μνημονίου καλούσε ο κ. Παπασπύρος (σ.σ.: η ΑΔΕΔΥ έχει προσφύγει με άλλους κοινωνικούς φορείς στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του Μνημονίου), για υπέρβαση των όρων του Μνημονίου «της ”τρόικας” και των τοκογλύφων δανειστών» μιλούσε ο κ. Παναγόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως η ΠΑΣΚ/ΔΥ με συνοχή και ενιαία έκφραση, με αυτονομία από κυβέρνηση και κόμμα, στέκεται απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές, ενώ στην ΠΑΣΚΕ υποβόσκουν κρίσεις και εξελίξεις «αρκετά σύντομα», όπως μας πληροφορούν διαφωνούντες με την ηγετική ομάδα συνδικαλιστές…

Ως προς τον πραγματικό αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Παπαντωνίου παρέδωσε στον πρόεδρο της ΝΔ τα παρακάτω στοιχεία (σ.σ.: με τα οποία συμφωνεί βεβαίως και η Γραμματεία της ΠΑΣΚ/ΔΥ):

1. Στην κεντρική διοίκηση απασχολούνται 391.000 δημόσιοι υπάλληλοι: 93.000 σε υπουργεία – περιφέρειες, 96.000 σε νοσοκομεία και 202.000 στην εκπαίδευση.

2. Στα ΝΠΔΔ απασχολούνται 47.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

3. Στους ΟΤΑ 90.000, στρατιωτικοί είναι 84.000, στα Σώματα Ασφαλείας υπηρετούν 65.000 και, τέλος, περί τις 11.000 είναι οι κληρικοί.

Το μέγεθος του Δημοσίου στην Ελλάδα είναι μικρότερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο όλος δυσφημιστικός θόρυβος καλλιεργείται προφανώς γιατί οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιδιώκουν τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Πάντως τα στοιχεία της ΑΔΕΔΥ δεν είναι «φρέσκα», απλώς τα επιβεβαίωσε η πρόσφατη απογραφή, και είναι απορίας άξιον που τόσο επέμεναν οι αρμόδιοι ότι ήταν άγνωστος ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα μας.


Σχολιάστε εδώ