Κρίσιμες αποφάσεις ανακοινώνει ο Ψυχάρης

ις τελευταίες μέρες το αφεντικό του ΔΟΛ, ο Σταύρος Ψυχάρης, είχε συνέχεια συσκέψεις και συναντήσεις με στελέχη των εφημερίδων του Συγκροτήματος και πολλές σκέψεις και προτάσεις τέθηκαν στις συζητήσεις που έγιναν.
Ήδη την Πέμπτη, σε σύσκεψη που έκανε ο Σταύρος Ψυχάρης και στην οποία μετείχαν ο γιος του Παναγιώτης Ψυχάρης, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΔΟΛ, και οι διευθυντές των «Νέων» Χρ. Μεμής και του «Βήματος» Παντελής Καψής, ενημέρωσε για το συνολικό πλέγμα των παρεμβάσεων που θα γίνουν σ’ όλα τα Μέσα του Συγκροτήματος (συρρίκνωση, αλλά και ανάπτυξη) και θα ανακοινωθούν αύριο.
Η σημαντικότερη είναι η δημιουργία Digital Room, το μεγάλο πρόγραμμα για την ψηφιακή… εισβολή, όπου θα ενταχθούν τα πάντα, «Βήμα», «Νέα», «in.gr» κ.λπ.
Από τους μεγάλους πονοκεφάλους εξακολουθεί να παραμένει το τι θα γίνει με το ημερήσιο «Βήμα». Η πανελλαδική κυκλοφορία του δεν λέει να ξεπεράσει το ταβάνι των 5.000 φύλλων, αριθμός που κάθε άλλο παρά περιποιεί τιμή για την πάλαι ποτέ ναυαρχίδα του Συγκροτήματος.
Στις προτάσεις που μπήκαν ήταν να μπει ως οικονομικό ένθετο στα «Νέα». Υπήρξαν όμως έντονες αντιρρήσεις, κυρίως από τον Παντελή Καψή, που στις πριν από λίγο καιρό ανακατατάξεις που έκανε στους διευθυντές των εφημερίδων του ο Ψυχάρης, μετακινήθηκε στο «Βήμα» από τα «Νέα». Δεν έδειξε να έχει αντίθετη άποψη, μάλλον υπέρ είναι ο Αντώνης Καρακούσης -αναπληρωτής διευθυντής- που γύρισε εσπευσμένα από τις διακοπές για να πει τις απόψεις του, εν όψει των αποφάσεων που σκέπτεται να πάρει ο Ψυχάρης.
Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, «γλίτωσε» η ημερήσια έκδοση του «Βήματος», θα συνεχίσει να κυκλοφορεί, με ενισχύσεις, μήπως και ανακάμψει, αν και όπως τονίζεται δεν φταίει τόσο η ύλη όσο το γεγονός ότι έχει πληγεί στο σοβαρό αναγνωστικό κοινό, όπως είναι αυτό των πρωινών εφημερίδων, η αξιοπιστία του σε σχέση με τη συνέπεια σε μια γραμμή. Και βέβαια πάντα υπάρχει η αναζήτηση εξήγησης για το πώς η «Καθημερινή» κατάφερε να πουλάει το ημερήσιο φύλλο της πάνω από 20.000.
Ότι όμως θα γίνουν περικοπές, ή μετακινήσεις σε προσωπικό, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ψυχάρης ζήτησε από τον διευθυντή των «Νέων» λίστα με τα ονόματα 40 δημοσιογράφων που θεωρεί απαραίτητα στελέχη για την έκδοση της εφημερίδας.
Όλοι όσοι πλεονάζουν θα… μεταταγούν στην ψηφιακή παρουσία του ΔΟΛ, όπου ο Ψυχάρης δίνει μεγάλη βαρύτητα, ότι εκεί βρίσκεται η επόμενη μέρα.
Τις οριστικές αποφάσεις στις οποίες έχει καταλήξει ο Σταύρος Ψυχάρης πρόκειται να τις ανακοινώσει αύριο, Δευτέρα.


Σχολιάστε εδώ