Φασούλας: Ή αντιπεριφερειάρχης ή ανεξάρτητος!

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κάλεσε τον δήμαρχο αύριο το πρωί, προκειμένου να καταθέσει λεπτομέρειες για τους ισχυρισμούς του και μετά την εξέλιξη αυτή κάποιοι θα… έχουν χάσει τον ύπνο τους στον Πειραιά.

Ο ίδιος ο Π. Φασούλας φαίνεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από το γεγονός ότι έχει διαρρεύσει πως το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει υποψήφιο στον Πειραιά τον Γ. Μίχα. Ο ίδιος θα αποδεχόταν κάτι τέτοιο αν του δινόταν η ευκαιρία για αξιοπρεπή αποχώρηση με την αξιοποίησή του σε άλλο πόστο, όπως η Αντιπεριφέρεια Πειραιά.

Όμως κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ (και ιδιαίτερα οι λεγόμενοι… Λαλιωτικοί) δεν θέλουν με τίποτα κάτι τέτοιο. Λέγεται μάλιστα πως ούτε ο Γ. Μίχας είναι θετικός σε μια τέτοια προοπτική. Ο Π. Φασούλας πάντως δήλωσε κατηγορηματικά πως μόνο με αυτήν την προοπτική θα αποχωρούσε από υποψήφιος δήμαρχος. Διαφορετικά θα κατέβει ανεξάρτητος ακόμα και κόντρα στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τον Γ. Μίχα!

Το μεσημέρι της Παρασκευής κάποια ραδιόφωνα μετέδωσαν πως ο Γ. Μίχας δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, προφανώς γιατί δεν είχε βρεθεί λύση με τον Φασούλα. Ο ίδιος όμως μιλώντας στο «Π» είπε ότι δεν δήλωσε τίποτα και δεν θα μπορούσε να πει κάτι από τη στιγμή που το όνομά του δεν έχει ανακοινωθεί για κάποια υποψηφιότητα.

Αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ πάντως υπάρχει έντονη αναταραχή για τα όσα είπε ο Φασούλας και κυρίως για τα όσα θα καταθέσει αύριο στην Εισαγγελέα.

Να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος Πειραιά στην εκπομπή τού Mega, αναφερόμενος σε οργανωμένα συμφέροντα, είχε πει:

«Δεν είναι αόριστες οι καταγγελίες μου για διαπλεκόμενα συμφέροντα. Ο Πειραιάς ξέρει σε τι αναφέρομαι.

Οι επιχειρηματίες έχουν επιχειρηματικά συμφέροντα και τα υπερασπίζονται σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο στον Πειραιά. Πιστεύω ότι ο Πειραιάς, με το λιγότερο κατά κεφαλήν πράσινο σε όλη την Ευρώπη, χρειάζεται λίγο περισσότερο χώρο, όχι μόνο πράσινο αλλά ανοιχτό χώρο για τους πολίτες. Είναι μια περιοχή 47 στρεμμάτων. Επί 4 χρόνια ακούμε για τη φοβερή διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό, η οποία είναι αντίστοιχης έκστασης, και ασχολούνται ΥΠΕΧΩΔΕ, δήμος (και σωστά πρέπει να γίνει), αλλά κανείς δεν ασχολείται με κάτι το οποίο είναι έτοιμο. Δηλαδή, ο Δήμος Πειραιά έχει πάρει την απόφαση για αναγκαστική απαλλοτρίωση έχει στείλει τα σχετικά έγγραφα στο ΥΠΕΧΩΔΕ εδώ και 3 χρόνια και περιμένουμε την έγκριση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και του χαρακτηρισμού του οικοπέδου ως χώρου πρασίνου και δεν μας έχει απαντήσει ποτέ.

Συγχρόνως υπάρχει ένας φοβερός πόλεμος από ανθρώπους που δηλώνουν ότι έχουν αναλάβει το real estate, από την επομένη που θα φύγει ο Φασούλας από τον Πειραιά. Δεν υπάρχει κόντρα με επιχειρηματία, υπάρχει κόντρα με ανθρώπους οι οποίοι εξυπηρετούν άνομα συμφέροντα, στον βωμό των δικών τους προσωπικών στρατηγικών και των προσωπικών τους οικονομικών φιλοδοξιών».

Επίσης για τα «συντροφικά μαχαιρώματα» είχε πει:

«Στο ΠΑΣΟΚ του Πειραιά γίνονται δημοσκοπήσεις για τον υποψήφιο δήμαρχο. Ποιος τις κάνει, για ποιο λόγο εδώ και ένα χρόνο; Ποιος έχει αυτό το φοβερό συμφέρον να με ακυρώσει στον πειραϊκό λαό, όντας εν ενεργεία δήμαρχος;

Εγώ προσωπικά όχι. Όταν έκανα μια συνάντηση με κάποια κομματικά στελέχη και μου είπαν για δημοσκοπήσεις, ζήτησα να τις δω. Δεν τις είδα ποτέ. Ζήτησα να μάθω ποιος τις έκανε. Δεν έμαθα ποτέ. Ενώ για όλες τις δημοσκοπήσεις υπάρχουν πίνακες, αναφέρονται στις εταιρείες που τις έκαναν, για μένα υπάρχει ένα γενικό: οι δημοσκοπήσεις λένε.

Και πραγματικά τι δημοσκοπήσεις μπορούν να γίνουν σε έναν δήμο όταν δεν υπάρχουν υποψήφιοι; Το κόμμα της ΝΔ δεν έχει ακόμη ορίσει υποψήφιο. Πριν από ένα μήνα, ούτε τα μικρότερα κόμματα είχαν ορίσει. Πώς λοιπόν κάνεις δημοσκοπήσεις; Τι είδους δημοσκοπήσεις κάνεις, απέναντι σε ποιον; Υπάρχουν βασικά ερωτήματα που προφανώς δεν προέρχονται από άλλα κόμματα γιατί αν τα άλλα κόμματα ήταν έτοιμα, θα είχαν ορίσει τους υποψηφίους τους».

Εξάλλου την Παρασκευή, σε συνέντευξή του στο «Θέμα 9,89», αναφερόμενος στη σχέση του με τον Γ. Μίχα, είχε πει:

«Δεν εκτιμώ ότι έχω κακές προσωπικές σχέσεις με τον κ. Μίχα. Δεν θεωρώ ότι όλα αυτά τα χρόνια η Νομαρχία δημιούργησε πρόβλημα ούτε εγώ νομίζω δημιούργησα κανένα πρόβλημα στη Νομαρχία. Αυτά είναι όλα μια εικασία. Είναι προφανές ότι πρέπει να μιλάμε για τους εαυτούς μας και όχι για τους άλλους. Ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του τον τρόπο που θα πάρει τις αποφάσεις. Επαναλαμβάνω ότι έχουμε κάνει τεράστιο έργο στον Δήμο Πειραιά και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να στήσει την προσωπική πολιτική του πορεία καθυβρίζοντας και καταγγέλλοντας εμένα. Επομένως πρέπει να μου δοθεί η ευκαιρία να ενημερώσω τι έχουμε κάνει και τι προοπτικές ανοίγονται».


Σχολιάστε εδώ