Στην ασφάλεια των πολιτών δεν χωράνε εκπτώσεις

Στο αγαθό της ασφάλειας δεν χωράνε εκπτώσεις. Οι αστυνομικοί είναι σε ετοιμότητα για να διεκδικήσουν μαζικά τη διατήρηση των κεκτημένων τους.

Αυτό τονίστηκε στην κοινή συνεδρίαση του γενικού και του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, που έγινε την περασμένη Τρίτη στην Αθήνα παρουσία του αρχηγού της ΕΛΑΣ Ελ. Οικονόμου.

Τόσο οι αιρετοί εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων οργανώσεων όσο και τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας, ανέδειξαν τις «κόκκινες γραμμές» που έχουν ήδη καθορίσει όσον αφορά την υπεράσπιση των κεκτημένων δικαιωμάτων τους, την απόρριψη κάθε ενδεχόμενης σκέψης στο μέλλον για νέα συμπίεση του εισοδήματός τους ή για νέες «εκπτώσεις» στο αγαθό της ασφάλειας με περαιτέρω μείωση των δαπανών που προορίζονται για τη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών.

Την ίδια ώρα τονίστηκε ότι ο έλληνας αστυνομικός, καίτοι βιώνει δραματικά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, καταβάλλει με πείσμα και φιλότιμο κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντεπεξέλθει στην αποστολή του, παρά την τρομερή έλλειψη δύναμης και τα πρόσθετα προβλήματα που προκαλούν οι διογκούμενες αποστρατείες (περίπου 3.000 έως σήμερα έναντι 800 το 2009), σε μια περίοδο κατά την οποία η εγκληματικότητα έχει εξαπλωθεί στην επαρχία, μετατρέποντας αδιακρίτως την επικράτεια σε «επικίνδυνη ζώνη» για τους αστυνομικούς.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα να μετέχει η ομοσπονδία στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μαζί με τις άλλες ομοσπονδίες, στη ΔΕΘ κατά την εμφάνιση του πρωθυπουργού και να οργανώσει σειρά εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για την ανάδειξη των προβλημάτων των αστυνομικών.


Σχολιάστε εδώ