στα ενδότερα των ομάδων

=Όλα τα είχε ο ελληνικός αθλητισμός, το νέο μπάχαλο με την εθνική ομάδα μπάσκετ τού έλειπε! Με αφορμή βεβαίως την ήττα της «επίσημης» αγαπημένης από τη Ρωσία, που έφερε την ελληνική ομάδα στην 3η θέση του ομίλου και έτσι την οδήγησε μακριά από τις αχτύπητες Ηνωμένες Πολιτείες.

=Οι διεθνείς και ο Γιόνας Καζλάουσκας είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν αντίπαλο και από πολλούς η ήττα στον αγώνα με τους Ρώσους θεωρήθηκε εσκεμμένη. Έτσι δημιουργήθηκε ένα ηθικό ζήτημα που δίχασε τους έλληνες φιλάθλους.

=Πέρα, βέβαια, από την ευκαιρία που βρήκαν πολλοί και μίλησαν για ντροπή. Ανάμεσά τους και ο αμερικανός, με εβραϊκές ρίζες, προπονητής της Ρωσίας, Ντέιβιντ Μπλατ. Ο οποίος ξέχασε πολύ γρήγορα το ψωμί που έφαγε τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα, όταν δούλεψε στον Άρη.

=Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι ο Μπλατ δεν ενδιαφέρθηκε για το καλό τού αθλήματος και την αξιοπιστία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά για το συμφέρον της ομάδας του. Οι Ρώσοι ήθελαν και αυτοί να χάσουν για να αποφύγουν τους Αμερικανούς στη φάση των 8, διότι θεωρούν ότι εκεί θα σταματούσε η πορεία τους στη διοργάνωση.

=Στο γήπεδο, όμως, αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική η… αγγαρεία των Ελλήνων που έφτασαν στον στόχο τους, σε αντίθεση με τους Ρώσους που, όσο και αν προσπάθησαν να χάσουν, στο τέλος έφυγαν με το ροζ φύλλο αγώνα. Γιʼ αυτό άρχισε ο Μπλατ τα μαθήματα ηθικής.

=Στην Ελλάδα, πάντως, ο διχασμός του κόσμου απέδειξε ότι υπάρχουν ακόμα φίλαθλοι με ηθικές αξίες. Με αρχές, στις οποίες η νίκη έρχεται έπειτα από την προσπάθεια, που επιβραβεύει ο αθλητισμός.

=Είναι βέβαιο ότι το συγκεκριμένο θέμα θα απασχολήσει για αρκετό καιρό την κοινή γνώμη. Ενδεχομένως να προκαλέσει και σοβαρές εξελίξεις στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης που, εκτός των άλλων, είχε πένθος μέσα στην εβδομάδα λόγω της απώλειας του Ανδρέα Μιαούλη.

=Το θέμα αναμένεται να πάρει μεγάλη έκταση αν τελικά δεν φτάσουν οι διεθνείς στην επίτευξη του στόχου τους, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Ειδικά εάν υπάρξει αποκλεισμός από την Ισπανία, με την οποία κοντραρίστηκε η Εθνική χθες βράδυ ή από τη Σερβία, με την οποία αναμένεται να παίξει η Εθνική την Τρίτη.

=Η Εθνική, πάντως, ταλαιπωρείται και από τις κόντρες ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Οι διεθνείς, βέβαια, προσπαθούν να αφήσουν εκτός ομάδας τις διαφορές μεταξύ των συλλόγων τους, αλλά από τη μια τα ΜΜΕ και από την άλλη οι ατυχείς δηλώσεις του Γιόνας Καζλάουσκας δημιούργησαν πρόβλημα από το πουθενά.

=Κάτι ανάλογο συνέβη και στην ΑΕΚ με τη διαρροή ότι ο Σταύρος Αδαμίδης προειδοποίησε τον ατζέντη τού Μπλάνκο ότι αν δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του θα τεθεί στο περιθώριο. Κάτι που, αν αποδειχθεί, επιτρέπει στον Αργεντινό να διεκδικήσει την ελευθερία του μέσω προσφυγής.

=Από την Ένωση, βέβαια, διέψευσαν κατηγορηματικά όσα αποδίδονται στον πρόεδρο της ΠΑΕ. Αλλά το κακό είχε ήδη γίνει και από δω και πέρα απαιτείται ειδική μεταχείριση στον Μπλάνκο για να μη βρει πατήματα και επιχειρήματα για να αποδείξει ότι όντως τέθηκε στο περιθώριο για εξωαγωνιστικούς λόγους.

=Μόνο στον ΠΑΟΚ όλα δείχνουν ήρεμα και ειδυλλιακά. Αρχίζει, μάλιστα, η εποχή… Τραυλού όπως λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Τούμπα.

=Ποιος είναι ο Τραυλός; Ένας από τους πρώτους έλληνες εκπροσώπους παικτών με αρκετές μεταγραφές και, μάλιστα, από τις πιο ακριβές που έχουν γίνει εντός κι εκτός συνόρων.

=Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα λέγονται στη Θεσσαλονίκη, ο Τραυλός κάνει παιχνίδι στον ΠΑΟΚ διότι θεωρούνται δικά του παιδιά ο Παύλος Δερμιτζάκης και ο Μάκης Χάβος, δηλαδή το τεχνικό επιτελείο, ο γυμναστής της ομάδας, ο Καρύδας, και ο νέος τεχνικός διευθυντής, ο Παντελής Κωνσταντινίδης.

=Ακόμα και στον Άρη, ο οποίος προέρχεται από σερί θετικών αποτελεσμάτων, υπάρχουν προβλήματα εντός των αποδυτηρίων. Η προσωπικότητα του Κούπερ και η πρόκριση στους ομίλους, ωστόσο, λειτουργούν ως… μανδύας που καλύπτει κάθε προσπάθεια αναταραχής.

=Οι «κίτρινοι», πάντως, έχουν υψηλές βλέψεις για φέτος. Μετά την απόκτηση του Φατί, άλλωστε, αποκτούν σημαντικό βάθος στη μεσαία γραμμή και, αν τελικά προσθέσουν στο ρόστερ τους κι έναν επιθετικό που να σκοράρει εύκολα, τότε θα δικαιούνται να ονειρεύονται κάτι περισσότερο από την 4η θέση, στην οποία τερμάτισαν πέρσι.

=Γενικώς, όμως, οι μικρομεσαίες ομάδες δείχνουν φέτος διάθεση να αμφισβητήσουν στον μέγιστο βαθμό την κυριαρχία του τέως ΠΟΚ. Ειδικά μετά τις νίκες του Ηρακλή επί του Ολυμπιακού, της Κέρκυρας επί της ΑΕΚ, αλλά και την ισοπαλία που απέσπασε η Ξάνθη από τον Παναθηναϊκό, άνοιξε η όρεξη σε όλες τις ομάδες για θετικά αποτελέσματα κόντρα στους μεγάλους.

=Ακόμα και ο Πανσερραϊκός, άλλωστε, έβγαλε την ψυχή του ΠΑΟΚ και, μάλιστα, μέσα στην κατάμεστη Τούμπα. Κι αυτό μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε από προπονητές και παίκτες που διαπίστωσαν ότι οι μεγάλοι δεν είναι αχτύπητοι, τουλάχιστον στην αρχή της περιόδου.

=Να σταθώ λίγο στη νίκη του Ηρακλή, διότι άνοιξε τον ασκό της αμφισβήτησης για τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Για πρώτη φορά δέχθηκε ο Ισπανός τόσο σκληρή κριτική για τις επιλογές του πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου αγώνα.

=Μέχρι και ότι του έκανε ματ ο Ουζουνίδης με τις αλλαγές του γράφτηκε στις εφημερίδες. Κι αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Βαλβέρδε, ο οποίος άρχισε ήδη να αισθάνεται έντονη πίεση για αποτελέσματα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα υπέρ των «ερυθρολεύκων».

=Είναι πολλοί στον Πειραιά που προβλέπουν ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού θα περάσει δύσκολο χειμώνα. Τον ευνοεί, βέβαια, το πρόγραμμα, καθώς ακολουθούν εύκολα ματς για τους «ερυθρόλευκους», αλλά όσοι ξέρουν μόνο αισιόδοξοι δεν είναι για τη δεύτερη θητεία του Βαλβέρδε στο Λιμάνι.

=Τα πρώτα βέλη έχουν στραφεί κατά του Ισπανού για το βέτο που έθεσε στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Βαλβέρδε ήθελε να δουλέψει με λίγους παίκτες. Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός διαθέτει μόνο 20 παίκτες και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να μη συμπληρώσει 18άδα εάν υπάρξουν δύο ή τρεις τραυματισμοί ή κάποια τιμωρία ενός ποδοσφαιριστή.

=Γιʼ αυτό και αρκετά στελέχη της ΠΑΕ πιέζουν τον Μαρινάκη να προχωρήσει στην απόκτηση ενός παίκτη για τη μεσαία γραμμή από τους ελεύθερους που κυκλοφορούν στην αγορά. Το ερώτημα είναι κατά πόσο επιθυμεί ο εφοπλιστής να πάει κόντρα στις αποφάσεις του Βαλβέρδε.

=Ο Ισπανός, πάντως, που μαθαίνει όσα γράφονται γιʼ αυτόν, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο αριθμός των ποδοσφαιριστών με τους οποίους δουλεύει είναι υπεραρκετός. Ο χρόνος θα δείξει αν έχει δίκιο ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» ή εκείνοι που οπλίζουν και περιμένουν να τον… πυροβολήσουν.


Σχολιάστε εδώ