ο Δαίμονας των δημαρχείων

Εκεί λέει τα πράγματα με το όνομά τους, αποκαλύπτοντας ανοικτά τις σχέσεις μεγάλης διαφημιστικής εταιρείας με γνωστή εβδομαδιαία εφημερίδα της πρωτεύουσας. Τα μηνύματα συμπαράστασης στον Πατούλη είναι δεκάδες. Ο δήμαρχος πλέον δεν είναι μόνος του.

QQQ Τη συνεργασία τους στις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Αμαρουσίου πρόκειται να ανακοινώσουν ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Δούσης – Ρασσιάς, ο οποίος πρόκειται να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου. Είναι η επισημοποίηση ενός μακροχρόνιου… «φλερτ» το οποίο εκφράστηκε ποικιλοτρόπως στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας. Ο γιατρός Νίκος Δούσης αποτελεί έναν εκ των εμπειρότερων συμβούλων του Αμαρουσίου, έχοντας μακρά θητεία στο δημοτικό συμβούλιο. Μπορεί δε το 2006 να είχε εκλεγεί με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, ουκ ολίγες φορές όμως κλήθηκε να βοηθήσει με την εμπειρία του τη δημοτική αρχή, κυρίως στις ανθρωπιστικές αποστολές που έκανε μέσα στην τετραετία ο δήμος.

QQQ Ενισχυμένος, αποδυναμώνοντας τον αντίπαλο, βγαίνει στην προεκλογική μάχη ο υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου –και πρώην δήμαρχος– Θεόδωρος Τούντας. Έχει ήδη ανακοινώσει όχι μόνο την υποψηφιότητά του, αλλά και τη μεγαλύτερη μερίδα των συμβούλων του, ανάμεσα στους οποίους και τέσσερα πρώην μέλη του συνδυασμού του νυν δημάρχου Κυριάκου Τσίρου. Πρόκειται για τη Νατάσα Κάζαγλη, τη Λίνα Κατσαρίδη, τον Γιάννη Οικονομόπουλο και τον Γιώργο Μανωλάκη, οι οποίοι από καιρό έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από τη δημοτική αρχή.

QQQ Και επειδή μεταγραφές χωρίς μεγάλο όνομα δεν κάνουν αίσθηση, ο Τούντας φρόντισε να εντάξει στο ψηφοδέλτιό του ένα όνομα πασίγνωστο από τον χώρο του αθλητισμού. Ο λόγος για τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδος αλλά και κορυφαίων συλλόγων του Πρωταθλήματος, τον Κώστα Φρατζέσκο.

QQQ Την καλύτερη απάντηση στα σενάρια που κυκλοφορούσαν τελευταία και τον ήθελαν να μεταπηδά στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής έδωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Σταύρος Γεωργόπουλος, ο οποίος μέσα στην εβδομάδα εξασφάλισε και επίσημα την ανανέωση του χρίσματος από τη Ρηγίλλης. Το έλεγε ο Σταύρος ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στον δήμο.

QQQ Ακόμα έναν συνεργάτη του φαίνεται ότι χάνει ο δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος (και υποψήφιος δήμαρχος για τον νέο Δήμο Πεύκης – Λυκόβρυσης), ο οποίος τραβάει προς αντίπαλα στρατόπεδα… Πρόκειται για τον πρώην αντιδήμαρχο Κώστα Μπαλδεράνο, που ανακοίνωσε την παραίτησή του και κατ’ επέκτασιν από την παράταξη του Θεοδωρακόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπαλδεράνος θα τραβήξει τον δρόμο που χάραξαν και οι υπόλοιποι ανεξαρτητοποιηθέντες από τον συνδυασμό της δημοτικής αρχής, που οδηγεί στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου Λυκόβρυσης και επίσης υποψήφιου για τον νέο «καλλικρατικό» δήμο, Δημήτρη Φωκιανού.

QQQ Ο δικηγόρος Μιλτιάδης Καρπέτας, όπως είχε γράψει προ καιρού η στήλη, πήρε τελικά το «χρίσμα» του ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο Μεταμόρφωσης. Κι εδώ υπήρξαν αντιδράσεις, αλλά η επάρκεια και η ποιότητα του Καρπέτα τις κάλυψε και φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάει ενωμένο στις εκλογές στη Μεταμόρφωση. Πάντως το έργο του θα είναι δύσκολο, καθώς ο σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Τζίτζιφας είχε καταλυτική παρουσία όλη την τετραετία και θεωρείται επιτυχημένος.

QQQ Μόνο με τον Δημήτρη Κάρναβο θα μπει η ΝΔ στον β΄ γύρο στην Καλλιθέα. Αυτό δείχνει γκάλοπ της Rass που διενεργήθηκε στις 2-4 Αυγούστου σε δείγμα 1.000 ατόμων και δίνει ποσοστό 43% στον σημερινό δήμαρχο Κώστα Ασκούνη και 41,5% στον Δ. Κάρναβο. Με όλους τους άλλους ενδεχόμενους υποψήφιους από τη ΝΔ (Γ. Μανώλη, Τ. Σκανδαλάκη και Γ. Αναγνωστάκο) ο Ασκούνης βγαίνει από την πρώτη Κυριακή. Ο Δ. Κάρναβος, θυμίζουμε, έχει ανακοινώσει ανεξάρτητη υποψηφιότητα, αλλά επειδή προέρχεται από τη ΝΔ δεν αποκλείεται να πάρει το «χρίσμα».

QQQ Την Κυριακή 26 Σεπτέμβρη θα γίνουν στην πόλη όπου γεννήθηκε, τη Χαλκίδα, τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του συνταγματάρχη Μαρδοχαίου Φριζή που έπεσε ηρωικά στον πόλεμο του 1940. Τα αποκαλυπτήρια θα κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ενώ η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του δημάρχου Χαλκιδαίων Αθ. Ζεμπέλη και του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Χαλκίδας Σόλωνα Μάτση.

QQQ Όταν ο Γ. Ραγκούσης εγκατέλειψε τη θέση του δημάρχου Πάρου για να πολιτευθεί, υπέδειξε ως διάδοχό του τον κ. Βλαχογιάννη, ο οποίος και τελικά ψηφίστηκε από τον συνδυασμό και είναι σήμερα δήμαρχος Πάρου. Ο κ. Βλαχογιάννης ανακοίνωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος, αλλά το ΠΑΣΟΚ… απέφυγε να του δώσει «χρίσμα»! Γιατί άραγε; Μήπως επειδή εμφανίστηκε κι άλλος ανεξάρτητος συνδυασμός στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τη μέχρι τώρα έπαρχο Πάρου Γρηγορία Πρωτολάτη, και φοβούνται στην Ιπποκράτους πως ο Βλαχογιάννης δεν θα εκλεγεί, οπότε δεν τον στηρίζουν επίσημα για να μην… εκτεθούν;


Σχολιάστε εδώ