Μόνο 2.227 μετανάστες αξιοποίησαν την προσφορά του Ραγκούση να ψηφίσουν στην Αθήνα!

Το «Π» από τις 15 Αυγούστου είχε αναφέρει πως οι αλλοδαποί δείχνουν εξαιρετική απροθυμία να δεχθούν την… προσφορά Ραγκούση και ήδη τώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αποκαλύπτεται η γκέλα της κυβέρνησης σε όλο της το μεγαλείο:

Μόνο στην Αθήνα, όπου είχε πέσει το κύριο βάρος για τη συγκέντρωση αλλοδαπών ψηφοφόρων, μέχρι τις 31 Αυγούστου, που έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, μόλις 2.227 αλλοδαποί είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές! Δηλαδή από τις εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών που έχουμε στην Αθήνα, μόλις οι 2.227 θέλησαν να κάνουν χρήση της… προσφοράς Ραγκούση.

Κάτι που σημαίνει πως η ιδέα του υπουργού Εσωτερικών πήγε… στράφι και πως οι κυβερνώντες σχεδιάζουν επί χάρτου και δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Από τους 2.227 που έκαναν αιτήσεις, οι 697 είναι Αλβανοί, οι 79 Αιγύπτιοι, οι 21 Αιθίοπες, οι 617 από το Μπαγκλαντές, οι 394 Πακιστανοί, οι 36 από τη Σρι Λάνκα, οι 35 Σύριοι, οι 167 Φιλιππινέζοι, οι 19 Γκανέζοι, οι 28 Νιγηριανοί και οι 10 Μαροκινοί. Υπάρχουν και κάτι λίγοι ακόμα από άλλες εθνικότητες.

Η αποκάλυψη του «Π» τον Δεκαπενταύγουστο για τις αιτήσεις των μεταναστών συζητήθηκε και μεταξύ των υπουργών, όπου κάποιοι ρώτησαν τον Γ. Ραγκούση τι συμβαίνει με το θέμα αυτό για να πάρουν την απάντηση ότι δεν είχε πλήρη εικόνα! Έφτασε μάλιστα στο σημείο να διερωτηθεί πώς είναι δυνατόν να έχει το «Π» στοιχεία και να μην έχει εκείνος!

Όπως είχε επισημάνει και στο παρελθόν το «Π», οι αλλοδαποί φαίνεται ότι δεν αποδέχθηκαν την… προσφορά Ραγκούση γιατί φοβήθηκαν πως αν γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους θα είναι πιο ελεγχόμενοι.

Το γεγονός όμως ότι χιλιάδες μετανάστες απέφυγαν να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους μπορεί να σημαίνει κι άλλα πράγματα, τα οποία οφείλει η κυβέρνηση να τα εντοπίσει. Για να μην… πιαστεί στον ύπνο, για μια ακόμα φορά…


Σχολιάστε εδώ