Κυριακή με τον πρωινό καφέ

ΝΕΑ δεδομένα στις εκλογές για τον Δήμο Πειραιά δημιουργεί η απόφαση του προέδρου του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε να αναιρέσει αθωωτική απόφαση που αφορούσε τον Π. Μαντούβαλο σχετικά με την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα. Εξέλιξη που αναμενόταν εδώ και αρκετές εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει από δικαστικές πηγές και είχε προ δεκαπενθημέρου δημοσιεύσει το «ΠΑΡΟΝ». Ο κ. Μαντούβαλος κατήγγειλε «πόλεμο λάσπης» τονίζοντας ότι παρά ταύτα θα είναι υποψήφιος, αλλά οι περισσότεροι πιστεύουν ότι θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων (νομικά κωλύματα) να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της δημαρχίας. Όπως λένε παράγοντες του Πειραιά, ο πρώην βουλευτής πίστευε ή ήθελε να ελπίζει ότι η κάθοδός του στις εκλογές θα καθυστερούσε τις κινήσεις των δικαστικών αρχών. Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της απόφασης του προέδρου του Αρείου Πάγου, ο Γ. Καρατζαφέρης είχε ζητήσει από τον κ. Τέντε μέχρι τις εκλογές να μην κινηθεί καμιά διαδικασία εναντίον του κ. Μαντούβαλου. Κίνηση που, αν μη τι άλλο, συνιστούσε ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.

***

Άνω κάτω είναι οι κάτοικοι εκεί στην Ακράτα με την υπαγωγή της μαζί με την Αιγείρα στο Αίγιο, που απέχουν 60 με 70 χιλιόμετρα, ενώ θα μπορούσαν να ενωθούν σε δήμο. Άλλωστε από κει ξεκίνησε η επανάσταση του 1821, όπως λέει και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αγωνιστής Τάκης Παπαγεωργόπουλος. Αλλά φαίνεται ότι τα τοπικά συμφέροντα άλλα πρέσβευαν… Έχουν ή όχι δίκιο να μην πάνε να ψηφίσουν, όπως έχουν αποφασίσει; Και οι περισσότεροι μάλιστα είναι ΠΑΣΟΚοι.

***

Ως ιδιοκτήτες συμπεριφέρονται άτομα διορισμένα σε προεδρικές καρέκλες. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου, κ. Βαρδάκος. Η Ορχήστρα των Χρωμάτων είχε προσκληθεί να δώσει συναυλία, με πλήρη μάλιστα σύνθεση, στο Ανοικτό Θέατρο στον χώρο του Βοτανικού Κήπου. Οι οργανωτές ζήτησαν από τον κ. Βαρδάκο να τους παραχωρηθεί ένα πιάνο, που έχει η Πολιτιστική Επιτροπή. Αρνήθηκε. Και προ του κινδύνου να ματαιωθεί η εκδήλωση αναγκάστηκαν οι οργανωτές να φέρουν πιάνο από την… Καλαμάτα, πληρώνοντας 4.000 ευρώ!
Σχόλια δεν χρειάζονται… Είναι αυτονόητα. Αν άνθρωποι που υπηρετούν τον Πολιτισμό λειτουργούν μ’ αυτόν τον τρόπο, όπως ο κ. Βαρδάκος, τότε κακόμοιρε πολιτισμέ σε τι χέρια έχεις πέσει…

***


Σχολιάστε εδώ