Κους κους προσφέρω, όχι Κούντερα

// Για πόσα χρόνια είναι το συμβόλαιό σου με τον ALPHA;
«Για έναν ακόμη χρόνο. Το συμβόλαιο αφορά το “Κους κους το μεσημέρι”, αλλά και άλλες εκπομπές».
// Πέρυσι δεν ήταν μια καλή χρονιά για τις μεσημεριανές εκπομπές.
Ακόμη και τα νούμερα του «Κους κους» έπεσαν. Γιατί;
«Δείγματα πτώσης των μεσημεριανών εκπομπών είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια. Το κοινό φαίνεται ότι κουράστηκε με τη συγκεκριμένη θεματολογία των μεσημεριανών εκπομπών, δεδομένου ότι η σόου μπιζ στην Ελλάδα δεν είναι μεγάλη. Γι’ αυτό φέτος και εμείς θα κάνουμε infotainment. Και ψυχαγωγία και ενημέρωση. Όταν λέω ενημέρωση, δεν μιλάω για οικονομικές ή πολιτικές ειδήσεις, αλλά θα δίνουμε τον παλμό της επικαιρότητας καλύπτοντας και το δικαστικό και το αστυνομικό και το ελεύθερο ρεπορτάζ. Οι εποχές έχουν αλλάξει, οι άνθρωποι έχουν αλλάξει, ο τρόπος σκέψης τους έχει αλλάξει και οι μεσημεριανές εκπομπές πρέπει να μπουν στο ρυθμό τους αν θέλουν να επιβιώσουν».
// Θα γίνουν αλλαγές στους συνεργάτες της εκπομπής;
«Στους βασικούς συνεργάτες παραμένουν ο Νάσος Γουμενίδης, η Ρούλα Χάμου, ενώ στην παρέα μας προστίθενται ο Δημήτρης Παπανώτας, η Βάσω Κολλιδά και ο Θανάσης Κουμπαρούδης. Ξεκινάμε δυναμικά για να κάνουμε ωραίες εκπομπές, στις 13 Σεπτεμβρίου».
// Την προηγούμενη χρονιά έγινε σκληρή κριτική σ’ όλες σχεδόν τις μεσημεριανές εκπομπές ότι δώσατε πολλές δόσεις ροζ κλειδαρότρυπας με πρωταγωνίστρια την Τζούλια, τα διάσημα διαζύγια, αλλά και τους προκλητικούς γάμους της χλιδής σε καιρό ΔΝΤ…
«Δηλαδή να μην παίζαμε το θέμα του Θωρηκτού Αβέρωφ; Αυτό ήταν πολύ σοβαρό θέμα, δεν ήταν απλά τα παρελκόμενα ενός γάμου… Νομίζω πλέον ότι ο κόσμος τα κουτσομπολίστικα θέματα δεν τα προσεγγίζει μόνο με διασκεδαστική ματιά αλλά και κριτική».
// Το θέμα του Θωρηκτού Αβέρωφ και της αμετροέπειας κάποιων σε σχέση με τα σύμβολα και την ιστορία απασχόλησε και τα δελτία ειδήσεων. Δεν λέω γι’ αυτό… Αναφέρομαι στην Τζούλια. Με το να παίζετε την κάθε κίνηση της Τζούλιας πριν και μετά το ροζ dvd δεν την κάνατε πρωταγωνίστρια άνευ λόγου;
«Δεν ειδωλοποιήσαμε την Τζούλια! Το ότι η Τζούλια έγινε διάσημη δεν σημαίνει ότι έγινε και πρότυπο για τη νεολαία και είδωλο για τα ΜΜΕ. Δεν την παρουσιάσαμε ποτέ ως παράδειγμα για να γίνει ένας νέος γρήγορα πλούσιος και αναγνωρίσιμος. Ναι, παίξαμε το ροζ dvd ως είδηση, αλλά όταν το θέμα σχολιάστηκε μετά στο πάνελ καυτηριάσαμε τα κακώς κείμενα. Για μένα υπάρχουν προσωπικότητες που δρουν ως μάθημα ζωής με τα έργα τους για τους ανθρώπους και κάποιοι ως παράδειγμα αποφυγής».
// Τελικά, σ’ αυτήν την ελληνική σόου μπιζ αν θέλει κάποιος να κρυφτεί από αυτούς τους δαιμόνιους παπαράτσι και τα μεσημεριανά μπορεί;
«Έλα, βρε Μαρία μου, οι πληροφορίες διαρρέουν… Και διαρρέουν ή από το φιλικό τους κύκλο ή ακόμη και από τους ίδιους. Αν θέλει ένας επώνυμος να κρατήσει κάτι κρυφό, μπορεί να το κάνει. Ο τηλεθεατής πλέον είναι τόσο υποψιασμένος που ξέρει ποιο θέμα είναι δοτό και ποιο θέμα αποκαλύφθηκε ως λαβράκι από τον δημοσιογράφο ή τυχαία ή από κυνηγητό… Θα σου πω για μένα… Όταν με τον Κρατερό Κατσούλη ο δεσμός μας ήταν στα σπάργανα δεν θέλαμε να δημοσιοποιήσουμε τη σχέση μας και προσέχαμε. Όταν αποφασίσαμε να ήμαστε μαζί και ήμαστε σίγουροι γι’ αυτό δεν το κάναμε με πολλές κουβέντες ή συνεντεύξεις. Κάναμε μια κοινή εμφάνιση και τότε έγραψαν ότι ο ηθοποιός Κρατερός Κατσούλης τα έχει με την παρουσιάστρια Κατερίνα Καραβάτου και τέλος».
// Όλες οι οικοδέσποινες των μεσημεριανών εκπομπών -Λαμπίρη, Σκορδά, Λόη- παντρεύτηκαν… Εσύ;
«Θα γίνει και αυτό σύντομα. Θέλαμε να γινόταν ο γάμος το καλοκαίρι, αλλά λόγω του προβλήματος υγείας που πέρασα με την υπερκόπωση και τους πονοκεφάλους δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω σε προετοιμασίες γάμου. Το καλοκαίρι ήθελα μόνο ήρεμες διακοπές. Πήγαμε στα Κουφονήσια. Δεν αρέσει ούτε στον Κρατερό ούτε σε μένα οι διακοπές στυλ Μυκόνου. Εκεί τα έχουμε βρει… Σ’ αυτήν την περιπέτεια που πέρασα συνειδητοποίησα ότι έχω δίπλα μου έναν άγγελο, ότι είμαι πολύ τυχερή -ο Κρατερός είναι το στήριγμά μου- και ότι πρέπει να αλλάξω τρόπο ζωής. Να κοιτάω και την υγεία μου. Αλλά αυτή η δουλειά δεν σ’ αφήνει να χαλαρώσεις. Ακόμη και στις διακοπές μου το μυαλό μου ήταν στη δουλειά. Πάντως, και ο Κρατερός και εγώ θέλουμε να επισημοποιήσουμε τη σχέση μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ίσως το Πάσχα, γιατί ο Κρατερός το χειμώνα θα έχει διπλές παραστάσεις στο θέατρο και καπάκι εμφάνιση σε μουσική σκηνή και δεν θα χαρούμε την όλη διαδικασία του γάμου».
// Κρίθηκες, αξιολογήθηκες και πέρασες τις εξετάσεις με άριστα για να σου δώσουν οι Γερμανοί στην Κάντζα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, και δεύτερη εκπομπή για να παρουσιάζεις σε πράιμ τάιμ ζώνη. Θα συνεχιστεί η ρίαλ λάιφ εκπομπή «Μια νύφη για το γιο μου»;
«Μάλλον ναι. Από το δεύτερο μισό της σεζόν…».
// Βλέποντας αυτές τις κοπέλες που πήραν μέρος στην εκπομπή, με τα πτυχία τους, με τα νιάτα τους, δεν
απόρησες που ήθελαν να βρουν γαμπρό μέσα από την τηλεόραση;
Είναι ο γάμος ακόμη και στις μέρες μας κοινωνική καταξίωση για
τη γυναίκα;
«Δεν είναι κοινωνική καταξίωση, είναι θέμα συντροφικότητας. Ο άνθρωπος αναζητά τη συντροφιά γιατί είναι καλύτερη η ζωή όταν μοιράζεσαι πράγματα από το να τα δημιουργείς και να τα βιώνεις μόνος σου. Το πιο δύσκολο κεφάλαιο στη ζωή είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Μια καλή σχέση είναι κάτι το εξαιρετικά δύσκολο. Η τηλεόραση λοιπόν με τη δυναμική της -αυτό κάνει άλλωστε και το ίντερνετ- δίνει μια ευκαιρία».
// Με την εμπλοκή της πεθερούλας… όμως;
«Γιατί στην πραγματική ζωή οι μαμάδες μας, στην Ελλάδα ζούμε, δεν κάνουν παρεμβάσεις; Ο έρωτας έτσι κι αλλιώς έχει το ρίσκο του. Τι να τον γνωρίσεις στο γυμναστήριο, τι στο ίντερνετ, τι στην τηλεόραση. Την εμπλοκή της μαμάς δεν την αποφεύγεις όπως και να γίνει η γνωριμία. Και δεν τις κακίζω. Η κάθε μαμά έχει ένα όνειρο για το παιδί της. Κάπως συγκεκριμένα σκέφτεται τη νύφη της. Έχει κάποια στάνταρ. Αλλά εδώ θα σας κάνω την ανατροπή… Υπήρχαν αγόρια που έλεγαν στην αρχή της εκπομπής ότι έχουν πολλή εμπιστοσύνη στη γνώμη της μάνας τους και ότι τους επηρεάζει, αλλά όταν γνώρισαν τον έρωτα στα μάτια μιας κοπέλας, την οποία δεν συμπάθησε η μητέρα τους, προχώρησαν χωρίς να την ακούσουν και υπήρχαν και άνδρες που έλεγαν ότι αν ερωτευτούν δεν ακούν τη γνώμη της μαμάς, αλλά στην τελική τους επιλογή και, παρόλο που το κορίτσι τους άρεσε, μέτρησε η γνώμη της μάνας».
// Υπήρχαν ζευγάρια που ενώθηκαν μέσα από την εκπομπή; Έγινες καλή προξενήτρα;
«Ναι, ξέρω ότι ένα ζευγάρι είναι μαζί, είναι πολύ καλά και θα δοκιμάσουν τη συγκατοίκηση».
// Ο ALPHA έχει εντάξει στο πρόγραμμά του πάρα πολλές ρίαλ λάιφ εκπομπές. Επικροτείς την αληθινή ζωή μέσω της τηλεόρασης; Μήπως χαμηλώνει η ποιότητα;
«Για μένα η ρίαλ λάιφ τηλεόραση έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Όταν μέσα από μια εκπομπή αλλάζει όψη το σπίτι σου και εσύ δεν είχες λεφτά για να το φτιάξεις, αμέσως αλλάζει και η ψυχολογία σου. Και όταν αυτό το παρουσιάζει η Σίσσυ Φειδά, μια κοπέλα που από μόνη της έχει ποιότητα ως άνθρωπος, αυτό μόνο θετικά μπορεί να σ’ αγγίξει. Πίσω από όλες αυτές τις εκπομπές, υπάρχει μια ολόκληρη παραγωγή που τρέχει, οι συμμετέχοντες βλέπουν τις εξελίξεις, συνειδητοποιούν ότι η ζωή τους αλλάζει, ότι δεν τους παραμυθιάζει κανείς και τους μένει και ένα ανακαινισμένο σπίτι».
// Το κοινό σας έβγαλε το καπέλο γιατί ήσασταν η μοναδική εκπομπή που δεν ασχοληθήκατε με το διαζύγιο Μενεγάκη-Λάτσιου. Ξέρω ότι ήταν βασικά δική σου απόφαση…
«Ξέρω ότι το διαζύγιο αυτό ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση για πολύ κόσμο και ότι μπορεί να μου κόστισε και σε ποσοστά τηλεθέασης η μη προβολή του. Ξέρω ότι η Ελένη Μενεγάκη είναι ένα από τα πιο λαμπερά πρόσωπα της μικρής οθόνης, ότι ο κόσμος την αγαπάει, ότι λατρεύει να μαθαίνει νέα της, αλλά εγώ με την Ελένη είμαι στο διπλανό πλατό. Έχουμε μοιραστεί πράγματα. Ο σύζυγός της, ο Γιάννης Λάτσιος, ως διευθυντής προγράμματος του ALPHA, ήταν ο άνθρωπος που με κατέβασε στην Αθήνα για να κάνω εκπομπή. Λοιπόν, όλα αυτά δεν ξεχνιούνται τόσο εύκολα, ούτε παραγράφονται για δυο μονάδες τηλεθέασης».
// Τα ποσοστά τηλεθέασης τα υπολογίζεις;
«Η AGB είναι η επιβίωσή μου στην τηλεόραση. Από αυτά κρίνομαι και να πω ότι δεν με νοιάζουν θα ήταν μέγα ψέμα. Απλά προσπαθώ να υποστηρίζω και τα θέματα που εμένα μ’ αρέσουν και θέλω να κάνω. Αλλά θέλω και στο κοινό να του αρέσουν για να περάσουμε όλοι καλά. Αν όμως αυτά τα θέματα που εμένα μ’ αρέσουν δεν έχουν ρέντα στο κοινό, όλα αλλάζουν σ’ ένα βράδυ… “Κους κους το μεσημέρι” προσφέρω, όχι Κούντερα».
// Θέλει γερό στομάχι η τηλεόραση;
«Θέλει πολύ γερό στομάχι… Δεν είχα ιδέα τι σημαίνει ανταγωνισμός. Ο τηλεθεατής βλέπει μια εκπομπή καθημερινά και δεν μπορεί να αντιληφθεί με πόση κούραση βγήκε και πόσο τρέξιμο. Δεν χαλαρώνεις ποτέ, ούτε και όταν γυρίζεις σπίτι σου. Έχεις την εκπομπή συνέχεια μαζί σου. Είναι μια δουλειά χωρίς ωράριο. Και εγώ είμαι συνέχεια από πάνω της…».
// Μάλλον αυτό είδε σ’ εσένα ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Γιάννης Λάτσιος και σου είπαν να κατέβεις από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα… Το ζήλο και τη δουλειά, όλα τα άλλα είναι περιτύλιγμα…
«Μακάρι, γιατί εγώ από δημόσιες σχέσεις δεν ξέρω, μόνο από δουλειά. Θα σου πω κάτι που δεν το έχω ξαναπεί… Όταν μας άκουσε στο ραδιόφωνο του Star FM στη Θεσσαλονίκη ο Λάκης Λαζόπουλος, εμένα, την Κλεοπάτρα και τον Δημήτρη, έδωσε εντολή στο γραφείο του να μας πάρουν τηλέφωνο για να στείλουμε βιογραφικά. Εμείς λοιπόν, όταν μας πήραν τηλέφωνο, δεν στείλαμε γιατί νομίζαμε ότι μας έκαναν πλάκα. Όταν μας ξαναπήραν τηλέφωνο, είπαμε ότι κάτι τρέχει σοβαρό για εμάς. Όταν κάνεις μια ραδιοφωνική εκπομπή στη Θεσσαλονίκη και δεν έχεις διασυνδέσεις, δεν μπορείς να φανταστείς ότι ο Λάκης Λαζόπουλος σ’ άκουσε και θέλει να σε δοκιμάσει τηλεοπτικά. Όταν κατεβήκαμε στην Αθήνα, το πρώτο δοκιμαστικό το κάναμε με τον Γιάννη Λάτσιο και όταν μας έδωσε την εκπομπή δεν το πιστεύαμε… Αλλά έχουμε μια τρέλα εμείς οι Θεσσαλονικείς…».
// Όπως και τα παιδιά του «Ράδιο αρβύλα»…
«Αυτοί είναι οι τρελοί! Δημιουργικά τρελοί! Και σ’ αυτό τους βοηθάει η επιμονή τους να μην κατέβουν στην Αθήνα και βγάζουν την εκπομπή τους από τη Θεσσαλονίκη. Η αλλαγή στην ώρα προβολής τους ήταν καταλυτική… Τους απογείωσε!».
// Δηλαδή το ότι σ’ έχουμε στην Αθήνα οφείλεται στον Λάκη και τον Λάτσιο; Σ’ αυτούς οφείλεις ένα μεγάλο ευχαριστώ;
«Όχι μόνο. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Ρούλα Κορομηλά. Όταν κατέβηκα στην Αθήνα στην πρώτη σύσκεψη της εκπομπής με παίρνει η μητέρα μου και της λέω “μαμά, δεν μπορώ να σου μιλήσω, κλείνω την εκπομπή μου με την κ. Κορoμηλά και τη Διγενή”. Και τότε σκέφτηκα “Θεέ μου, με ποιους συνεργάζομαι; Τι ονόματα είπα;”. Η Ρούλα Κορομηλά είναι σχολείο για την ελληνική τηλεόραση. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να κυλήσει μια εκπομπή όπως αυτή θέλει, χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς. Είδατε πώς τα κίνησε όλα στο “Greek idol”; Η Ρούλα πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία της και μόνο που γύρισε πίσω με την ίδια ορμητικότητα, το ίδιο πάθος και το ίδιο αλάνθαστο ένστικτο πάνω στη δουλειά είναι για μπράβο! Η Ρούλα έχει την ευθύνη της καθημερινής μου παρουσίας στο “Κους κους” και μόνο ευγνώμων της είμαι… Και της εύχομαι ένα πράγμα: να την έχει ο Θεός καλά!».


Σχολιάστε εδώ