ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ

Στη σύσκεψη που έγινε την περασμένη Δευτέρα με τη συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού της ΝΔ στον Δήμο Πειραιά και του γραμματέα Αυτοδιοίκησης του κόμματος και βουλευτή Α΄ Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Η Πασχαλίνα Καλαγιά πρότεινε για υποψήφιο δήμαρχο τον Πάνο Καμμένο, το όνομα του οποίου είχε κυκλοφορήσει το ίδιο πρωί στον Πειραιά. Εμείς επικοινωνήσαμε μαζί του και μας είπε πως εφόσον του γίνει πρόταση και δεν υπάρξουν αντιδράσεις από τοπικούς παράγοντες, θα την αποδεχθεί.

Ο Β. Μιχαλολιάκος πάντως, που τον ρωτήσαμε σχετικά την περασμένη Τετάρτη, μας είπε ότι θέμα Καμμένου δεν υπάρχει για τον Πειραιά… Την επομένη βέβαια ο Π. Καμμένος τον κατήγγειλε δημόσια ότι έστησε παιγνίδια γύρω απ’ το όνομά του…

Ο Κυριάκος Μανωλάκος είπε πως ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι αναγνωρίσιμος, Μανιάτης στην καταγωγή, να προέρχεται από το δημοτικό συμβούλιο, δηλαδή να έχει εμπειρία των διαδικασιών, να έχει πολιτική εμπειρία και να έχει πάρει μέρος πολλές φορές σε εκλογές κ.λπ. Δηλαδή, μόνο ότι θα πρέπει να λέγεται… Μανωλάκος παρέλειψε να πει… Μετά πήρε τον λόγο ο Ηλίας Κατσαφάδος, που είπε πως οι σύμβουλοι θα έπρεπε να είχαν τον πρώτο λόγο στην ενημέρωση και όχι τον τελευταίο. Ακολούθως μίλησε ο Παν. Αγγελόπουλος, ο οποίος τόνισε πως ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι νέος, μορφωμένος, Πειραιώτης και με θητεία στην Τ.Α., όπως ο Κ. Κατσαφάδος, ο Γ. Βουτσινάς, η Ασπ. Αλυγιζάκη και ο ίδιος. Απ’ όλους όμως, όπως είπε, εκείνος θα αποτελούσε την καλύτερη επιλογή… Στη σύσκεψη δεν πήγαν ο Τάσος Μητρόπουλος (που κατά τον Β. Μιχαλολιάκο είχε δουλειά στον Ολυμπιακό, ενώ σύμφωνα με δικές μας πηγές δεν πήγε σκόπιμα γιατί επρόκειτο να κατέβει υποψήφιος με τον Μαντούβαλο, κάτι που το έχουν επιβεβαιώσει και οι δύο πλευρές) και η Λ. Σαρρή, που είχε ενημερώσει ότι βρισκόταν εκτός Αθηνών.

«Εκτός μάχης» ο Μαντούβαλος;

Όπως επανειλημμένα είχε γράψει τους δύο τελευταίους μήνες το «Π», ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες άσκησε αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Π. Μαντούβαλου για τη συμμετοχή του στο παραδικαστικό. Κάτι που σημαίνει πως, αν η πρόταση του Εισαγγελέα γίνει δεκτή από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ο Μαντούβαλος θα είναι και πάλι κατηγορούμενος για την υπόθεση αυτή σε βαθμό κακουργήματος!

Σύμφωνα με τον νόμο, όταν κάποιος κατηγορείται για κακουργηματική πράξη μπορεί να πάρει μέρος στις εκλογές, αλλά θα πρέπει μόλις εκλεγεί –αν εκλεγεί– να παραιτηθεί! Δηλαδή, θα κάνει όλο τον προεκλογικό αγώνα για να κερδίσει ένα αξίωμα από το οποίο θα παραιτηθεί αμέσως μετά την εκλογή του! Γι’ αυτό θεωρείται απίθανο ο Π. Μαντούβαλος να επιμείνει στην υποψηφιότητά του, άσχετα από το αν προχθές οι στενοί συνεργάτες του έλεγαν πως θα κατέβει κανονικά στις εκλογές.

Ο ίδιος πάντως μίλησε για νέα επιχείρηση αθλιότητας σε βάρος του. Συγκεκριμένα είπε:

«Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα επιχείρηση αθλιότητας. Προαναγγέλλεται η αναίρεση της αθωωτικής απόφασης, η λάσπη μπαίνει ξανά μπροστά στον ανεμιστήρα. Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν πλέον όρια στο μίσος, στην εμπάθεια και στη συκοφαντία». Η αποχώρηση από τον προεκλογικό αγώνα του Μαντούβαλου αποτελεί πλήγμα τόσο για την Ντόρα όσο και για τον Γ. Καρατζαφέρη, που τον στήριξαν, ενώ δημιουργεί προοπτική νίκης για τη ΝΔ, η οποία θα πάει ενωμένη τώρα στις εκλογές. Γι’ αυτό ίσως την Παρασκευή έγιναν επαφές με τον Τάκη Μελά αλλά και με τον Τάσο Νεράντζη για ενδεχόμενη υποψηφιότητά τους στον Πειραιά.


Σχολιάστε εδώ