Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

oΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΣ με τη στάση των περισσότερων από τα κορυφαία στελέχη είναι ο Αντ. Σαμαράς, καθώς διαπιστώνει ότι…αποφεύγουν ως τώρα να εμπλακούν στη «μάχη» των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση. Πόσω μάλλον που ορισμένοι εξ αυτών στις κατʼ ιδίαν συζητήσεις τους εκφράζουν επιφυλάξεις τόσο για την τακτική του κόμματος όσο και για επιλογές υποψηφίων. Εξ ου και στη συνάντησή του (την περασμένη Τετάρτη) με τους γραμματείς του κόμματος ανέφερε ότι οι εκλογές είναι κρίσιμες και επισήμανε την ανάγκη συστράτευσης, προτρέποντας τα στελέχη να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και «να δουλεύουν ολόκληρο το 24ωρο». Άπαντες οι παρόντες κατάλαβαν ότι το «μήνυμα» δεν αφορούσε εκείνους (ή μόνον εκείνους), πήγαινε ακόμη…ψηλότερα. Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Αυγούστου ο κ. Σαμαράς είχε αναγγείλει περιοδείες των δύο αντιπροέδρων Στ. Δήμα και Δ. Αβραμόπουλου, αλλά έκτοτε ουδέν νεώτερον!

oΤΗ στήριξη (και) της Ντ. Μπακογιάννη στις εκλογές του Νοεμβρίου προσπαθεί να εξασφαλίσει ο Π. Ψωμιάδης, αλλά, όπως πληροφορούμαι, μέχρι τώρα οι προσπάθειές του παραμένουν άκαρπες. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, μάλιστα, η πρώην υπουργός αποφεύγει ακόμη και να μιλήσει τηλεφωνικά μαζί του, ενώ τα αιτήματά του για κατʼ ιδίαν συνάντηση παραμένουν αναπάντητα. Ωστόσο, ο υποψήφιος περιφερειάρχης είναι αποφασισμένος να επιμείνει, και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και τα «ανοίγματά» του προς την πλευρά της Ντόρας, καθώς σε κάθε ευκαιρία καλεί τον Αντ. Σαμαρά «να φέρει πίσω την Ντόρα» διότι διαφορετικά η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

oΤΟ ενδεχόμενο υποψηφιότητας της Ζέτας Μακρή για τον Δήμο Βόλου συζητείται όλο και πιο έντονα τις τελευταίες ημέρες στη Νέα Δημοκρατία. Η πρώην βουλευτής είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, σε σημείο μάλιστα που ακόμη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία θεωρούν περίπου σίγουρη την εκλογή της. Ωστόσο η ίδια η κ. Μακρή δεν δείχνει ιδιαίτερα ενθουσιασμένη στην προοπτική αυτή, καθώς δεν θέλει να εγκαταλείψει την κεντρική πολιτική σκηνή και επιθυμεί στις επόμενες εθνικές εκλογές να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στη Μαγνησία.

oΘΑΛΕΡΟΣ παρά τα 90 τόσα του χρόνια εμφανίσθηκε ο Κων. Μητσοτάκης σε κοινωνική εκδήλωση (γάμος γνωστής οικογένειας) το περασμένο Σάββατο στην Ελούντα. Στη δεξίωση που ακολούθησε κάθισε στο ίδιο τραπέζι μεταξύ άλλων και με τον πρώην υπουργό Γ. Αλογοσκούφη. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Περιορίσθηκε στο να διηγείται ιστορίες από τα πολύ παλιά, όπου δεν υπήρχε ο κίνδυνος να… παρερμηνευθούν κάποια από τα λεγόμενά του.

oΠΑΛΑΙΟ, αλλά ενδιαφέρον… Ακόμη κι αν δεν έπαιρνε το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία ο Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, ήταν αποφασισμένος να κατέβει ανεξάρτητος υποψήφιος για τον Δήμο Γλυφάδας. Κι αυτό αδιαφορώντας για τις συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης. Ενδεικτικό: Παραμονές της επίσημης ανακοίνωσης από τη Ρηγίλλης, σύσσωμη η οικογένεια Βαρβιτσιώτη έτρωγε στον «Μύλο», το γνωστό ρεστοράν του «Χίλτον». Σε όσους λοιπόν ρωτούσαν «τι προτίθεται να κάνει;», ο Μιλτιάδης απαντούσε στερεότυπα ότι έχει αποφασίσει να κατέβει με ή χωρίς τη στήριξη της ΝΔ. Εκτός κι αν είχε πάρει το «οκέι» της Ρηγίλλης και μιλούσε εκ του ασφαλούς.


Σχολιάστε εδώ