Διάδρομοι και Ψίθυροι

4Κατασκευαστικές. Οι περισσότερες ανακοίνωσαν ζημίες είτε μείωση στα μεγέθη τους, όχι μόνο σε τριμηνιαία βάση, αλλά και σε ετήσια. Το μόνο… παρήγορο για τον κλάδο είναι το γεγονός πως με νομοθετική ρύθμιση «ξεμπλοκάρουν» τα μεγάλα έργα με συμβάσεις παραχώρησης. Όπερ σημαίνει πως ίσως για αρκετές εισηγμένες υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ σε βάθος χρόνου. Πάντως ουδεμία αμφιβολία δεν πρέπει να έχει κανείς πως οι πρώτοι που θα επωφεληθούν από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι οι μεγάλοι του κλάδου με τα τεράστια ανεκτέλεστα…
4Τιτάν: Aκόμα μια εταιρεία για την οποία ισχύει το ρητό «έξω πάμε καλά». Η τελευταία –χρονικά– έκθεση για την εταιρεία και τον τίτλο της, αυτή της Proton Bank, «κόβει» την τιμή στόχο κατά 2,2 ευρώ (στα 16,5 ευρώ τώρα), επικαλούμενη την ικανοποιητικότατη επίδοση της εταιρείας στο εξωτερικό (βασικά στην Αίγυπτο), αλλά εκφράζοντας επιφυλάξεις για την πορεία των μεγεθών της στην εγχώρια αγορά με την εξαιρετικά περιορισμένη ζήτηση, κάτι που αναμένεται να μη διορθωθεί ούτε την ερχόμενη χρονιά. Αυτά ισχύουν σε γενικές γραμμές για όλες τις εισηγμένες που έχουν έντονη παρουσία σε τρίτες αγορές, αλλά και την εγχώρια αγορά να αποτελεί «βαρίδι» στα οικονομικά τους μεγέθη!
4Σε επιτήρηση οι Μινωικές. Λόγω ελλείψεων στην εξαμηνιαία οικονομική τους έκθεση. Η στήλη σας έχει εγκαίρως προειδοποιήσει πως η ακτοπλοΐα θα μας χαρίζει επί μακρόν ειδήσεις και… συγκινήσεις. Κι ακόμα είναι νωρίς, δεν έχει ακόμα «κλείσει» η θερινή περίοδος, να δούμε τι… ψάρια έπιασαν οι πρωταγωνιστές του κλάδου και του Αιγαίου!
4Από τις τράπεζες περιμέναμε τα νέα, από τα τρόφιμα μας ήρθαν. Πρώτα το «τρανταχτό» deal ΔΕΛΤΑ – ΜΕΒΓΑΛ, μετά η σειρά των Chipita και Elbisco. Για τέτοια σενάρια και ειδήσεις «διψά» η αγορά…
4Μυτιληναίος, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΔΕΗ: Κοινό τους χαρακτηριστικό ότι έκλειναν επί σειρά ημερών στο εκάστοτε υψηλό ημέρας και γενικότερα ήταν οι τίτλοι με τα –αναλογικά– μεγαλύτερα κέρδη στο ΧΑ. Ίδωμεν τι θα πράξουν από βδομάδα.
4Το αυτό ισχύει και για τους τίτλους της Βιοχάλκο, των ΕΛΠΕ, της Motor Oil, της Jumbo. Πρόκειται για τίτλους που εδώ και καιρό… «σέρνουν» το καράβι της αγοράς και πλέον αποτελεί ερώτημα πώς θα κινηθούν στη συνέχεια.


Σχολιάστε εδώ