από το Περιστύλιο…

Τρίτη προς το παρόν δεν προβλέπεται. Οι νεοδημοκράτες θεωρούν ότι η υπόθεση της Siemens είναι πράσινο σκάνδαλο. Πιστεύουν επίσης ότι αξίζει τον κόπο να περιμένουν την κατάθεση της Ντόρας Μπακογιάννη τις προσεχείς ημέρες… και αυτό το έργο δεν θέλουν να το χάσουν με τίποτα. Έτσι κι αλλιώς πέρασαν τη διαδικασία των εφτά μηνών που βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες της επιτροπής «αβρόχοις ποσί». Και το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει άλλωστε να κλείσει την υπόθεση μέχρι το τέλος του μήνα.
νΔεν πάει πολύς καιρός από τον περασμένο Ιούνιο όταν το ΠΑΣΟΚ έφερε την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης των δομημένων ομολόγων, που η Νέα Δημοκρατία ψήφιζε υπέρ. Τι συνέβη και μετέβαλε στάση; Δύο μέρες πριν όταν η Νέα Δημοκρατία αποχωρούσε από την Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, ο Προκόπης Παυλόπουλος ως μέλος της επιτροπής για τα ομόλογα διαβεβαίωνε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα παραμείνει σ’ αυτήν την επιτροπή μέχρι τον τελευταίο μάρτυρα και μέχρι την κατάθεση του πορίσματος!
Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες! Δεν γνωρίζει η δεξιά τους τι ποιεί η αριστερά τους; Ή μήπως η Ρηγίλλης αρνείται να νομιμοποιήσει τη στοχοποίηση γαλάζιων στελεχών με τη συμμετοχή της στις Εξεταστικές εν όψει μάλιστα δημοτικών εκλογών και της ομαλοποίησης των σχέσεων με τον Κ. Καραμανλή και το περιβάλλον του; Τέτοιου είδους ερωτήματα και εξηγήσεις απασχολούσαν τις συζητήσεις στους διαδρόμους της Βουλής μετά τη βόμβα της διπλής αποχώρησης.
νΗ Νέα Δημοκρατία κατηγορεί πάντως το ΠΑΣΟΚ ότι έχει ήδη βγάλει πόρισμα, έχει προαποφασίσει τους ενόχους χωρίς στοιχεία, ενώ μιλά για «δομημένο αποπροσανατολισμό, δομημένους εκβιασμούς και δομημένα ψεύδη». Επί τρία χρόνια η δικαιοσύνη ερευνά την υπόθεση των ομολόγων, λένε. Τρεις τουλάχιστον δικαστές δεν έχουν ανακαλύψει ούτε μαύρο πολιτικό χρήμα, ούτε εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Θα τους βρούνε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;
Την προηγουμένη της αποχώρησης ωστόσο, η πρώην διευθύντρια της διεύθυνσης Δ23 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Παναγιώτα Σπυρουλοπούλου, είχε καταθέσει ότι ο τότε υφυπουργός Οικονομίας Πέτρος Δούκας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Κουρής είχαν ενημερωθεί για τις επιφυλάξεις της αρμόδιας υπηρεσίας σχετικά με το δομημένο ομόλογο της JΡ Morgan. Για πρώτη φορά δηλαδή ενεπλάκησαν πολιτικά πρόσωπα!
Τυχαίο; Δεν νομίζω…
Και για τον πρώην υφυπουργό Π. Δούκα η ΝΔ μπορεί να μην καίγεται ιδιαιτέρως, για τον Γ. Κουρή όμως αλλάζει το πράγμα…
νΟ… γάμος σχόλασε νωρίς για τη Νέα Δημοκρατία, και στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Πριν αρχίσει η εξέταση των μαρτύρων αποφάσισαν ότι δεν πρόκειται για σκάνδαλο και αποχώρησαν ηρωικά…
Το ΠΑΣΟΚ καταεκνευρισμένο που η ΝΔ δεν κάθισε να περιμένει τη σπίλωση γαλάζιων στελεχών χαρακτήρισε την πράξη ατιμωτική και άφησε αιχμές για «όρκο σιωπής» μεταξύ Σαμαρά – Καραμανλή. Η ΝΔ μίλησε για «στημένα σκάνδαλα», ο ΛΑΟΣ παρατήρησε ότι η ΝΔ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τα στελέχη της που διέγραψε, λόγω εμπλοκής στο Βατοπέδι,… αφού δεν υπάρχει σκάνδαλο, ενώ η Αριστερά απέδωσε ευθύνες και στα δύο κόμματα για συγκάλυψη.
νΤο… κουλουβάχατα συνεχίστηκε στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της Ζήμενς με την κατάθεση δύο… αρχόντων. Του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Σωκράτη Κόκκαλη. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε ανανεωμένος, παραπονέθηκε για άδικες και συκοφαντικές επιθέσεις με στόχο την πολιτική του εξόντωση, και κάλεσε την επιτροπή να βρει ποιοι τα πήραν από τη Ζήμενς!
Όσο για τον Σωκράτη Κόκκαλη, ήρθε ντυμένος κάζουαλ με άσπρο πουκάμισο και μπλε σακάκι, χωρίς γραβάτα και ελαφρώς αξύριστος. Αισθάνθηκε το περιβάλλον ασφαλές καθώς από το πρωί οι ιδιωτικοί του αστυνομικοί είχαν οργώσει τη Βουλή. Αμέσως βγήκε να τον υποδεχτεί ο πρόεδρος της επιτροπής Σήφης Βαλυράκης. Εκείνος ζήτησε ένα εσπρεσάκι και χαμογέλασε με νόημα όταν μπαίνοντας στην αίθουσα ρωτήθηκε από δημοσιογράφο «να μας πείτε ποιο κόμμα δεν έχει πάρει χορηγίες από την Ιντρακόμ».
νΤο νόημα της κατάθεσης Κόκκαλη επιχείρησε να αποδώσει βουλευτής μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, με ποδοσφαιρικούς όρους. Ακούς για μεγάλα ματς και αποδεικνύονται μια μπούρδα, είπε. Και βλέπεις έναν αγώνα με μικρές ομάδες και αποδεικνύεται… ματσάρα!
Προφανώς τα όσα αποκόμισε η Επιτροπή από την κλήση του επιχειρηματία κατατάσσουν τη συνδρομή του στην πρώτη κατηγορία. Όλα τα λεφτά ήταν πάντως η ομολογία του -απαντώντας σε σχετική ερώτηση αν χρημάτισε τον Γιώργο Σιμπιλίδη για να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη- ότι αν ήθελε να τον ρίξει δεν χρειαζόταν να πληρώσει τον Σιμπιλίδη, εφόσον διέθετε τον κουμπάρο του Θόδωρο Κατσίκη!
νΟ κ. Κόκκαλης ρωτήθηκε αν ήταν γι’ αυτόν κεραυνός εν αιθρία η αποκάλυψη του σκανδάλου της Ζήμενς. Απάντησε ότι δεν του προκαλεί έκπληξη γιατί άλλωστε είναι γνωστό ότι στην πρακτική των εταιρειών υπάρχουν αυτές οι μέθοδοι.
Η επόμενη ερώτηση ήταν αυτονόητη: «Και στη δική σας;»
Και η απάντηση: «Εμείς είχαμε άλλες μεθόδους!»
Ο μάρτυρας φρόντισε όμως να διαβεβαιώσει ότι ποτέ δεν δωροδόκησε, δεν έδωσε μίζες και δεν χρησιμοποίησε αθέμιτα μέσα για να προωθήσει τις δουλειές του…
νΧέρι χέρι ο Κώστας Κιλτίδης με τον ΛΑΟΣ συνυπέγραψε το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΑ. Για να μην τυχόν και διαφύγει μάλιστα της προσοχής των δημοσιογράφων το όνομα του πρώην υφυπουργού της ΝΔ δίπλα στων βουλευτών του ΛΑΟΣ, φρόντιζαν να το επισημαίνουν από τον ΛΑΟΣ… Και στη διάρκεια της ψηφοφορίας όλο… αγκαλιές και φιλιά ήταν ο Κιλτίδης με τον πρόεδρο Γιώργο… Μα καλά κανείς δεν τη λυπάται αυτήν την Ντόρα; Τελικά χώρος γι’ αυτήν στην πολυκατοικία δεν υπάρχει;


Σχολιάστε εδώ