Έδιωξαν συνεργείο του ΣΔΟΕ που έκανε έλεγχο στη συναυλία των U2!

Ξεκίνησαν από τις καντίνες και στη συνέχεια απευθύνθηκαν στους διοργανωτές της συναυλίας. Άρχισαν να ζητούν στοιχεία, οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν κι άρχισαν να λένε στους άντρες του ΣΔΟΕ να σηκωθείτε να φύγετε, δεν σας δίνουμε τίποτα.

Και ξαφνικά, ω του θαύματος, λίγη ώρα μετά ειδοποιήθηκαν –προφανώς με άνωθεν εντολή– να διακόψουν κάθε έλεγχο και να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους.

Έτσι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να εντοπισθούν οι τεράστιες παρανομίες που γίνονται σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, με συνέπεια το ελληνικό Δημόσιο να χάσει μεγάλα ποσά από τα πρόστιμα που επρόκειτο να επιβληθούν για τις παρατυπίες.

Κατά τα λοιπά, έμειναν οι… θριαμβολογίες του υπουργείου Οικονομικών για την αύξηση των εσόδων από τον ΦΠΑ σε τουριστικούς προορισμούς και νησιά κατά τον μήνα Αύγουστο. Θριαμβολογίες που στερούνται βάσεως, αφού τα πραγματικά στοιχεία για τον ΦΠΑ θα γίνουν γνωστά τον Οκτώβριο, οπότε και θα υποβληθούν από τις τουριστικές επιχειρήσεις, όπως έχουν υποχρέωση, κάθε τετράμηνο να καταθέτουν τις δηλώσεις ΦΠΑ.


Σχολιάστε εδώ