Άναψαν φωτιές τα «χρίσματα» στο ΠΑΣΟΚ

Εξάλλου η ανακοίνωση της Αγγελικής Συνοδινού στην Κηφισιά έκανε τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να παγώσουν! Όπως έλεγαν, είναι δυνατόν το Κίνημα να μην έχει να χρίσει ούτε ένα στέλεχος κατάλληλο για υποψήφιο δήμαρχο από τρεις δήμους (Κηφισιά – Εκάλη – Ερυθραία) και να καταφεύγει στη σημερινή δήμαρχο Σερίφου; Άραγε, έλεγαν, τι προσβάσεις έχει στον Γιώργο η κυρία, που «έφυγαν» για χάρη της οκτώ υποψήφιοι που είχαν προταθεί ή αυτοπροταθεί; Κατά τα άλλα, για τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ αποφασίζουν οι τοπικές κοινωνίες…

Κάτι τέτοια βλέπει κι ο Χιωτάκης, ο σημερινός δήμαρχος Κηφισιάς, που έχει ανακοινώσει ανεξάρτητη υποψηφιότητα (άσχετα αν στο τέλος θα τον στηρίξει η ΝΔ, όπως και στις προηγούμενες εκλογές) και… τρίβει τα χέρια του. Άλλωστε η δυναμική που έχει αναπτύξει ο συνδυασμός του, στον οποίο μετέχουν ήδη κορυφαία στελέχη και από τους τρεις δήμους που συνενώνονται, απ’ όλες τις παρατάξεις, του επιτρέπει να αισιοδοξεί.

Η ανακοίνωση, από την άλλη, του Βαλασσόπουλου στην Ηλιούπολη προκάλεσε την κάθοδο με ανεξάρτητο συνδυασμό του Δημ. Πανταζόπουλου, ο οποίος έχει μεγάλο τοπικό έρεισμα και φιλοδοξεί να μπει αυτός στον β΄ γύρο. Ο Πανταζόπουλος, έμπειρος αυτοδιοικητικός παράγων όπως είναι, με μεγάλη διείσδυση στην τοπική κοινωνία και γέννημα θρέμμα της Ηλιούπολης, με τη μεγάλη εκλογική εμπειρία που έχει, προβάλλει αυτήν τη στιγμή ως ο πιο πιθανός αντίπαλος του Αναγνώστου στον β΄ γύρο. Αν γίνει κάτι τέτοιο βέβαια, δύσκολα θα του… ξεφύγει η δημαρχία!

Ο Ευθυμίου στο Μοσχάτο

Τέλος, όπως είχε γράψει από καιρό το «Π», ο σημερινός αντιδήμαρχος Μοσχάτου Ανδρέας Ευθυμίου πήρε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ για τον ενοποιημένο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου. Ο Ευθυμίου είναι κυρίως γνωστός για την αποτελεσματικότητά του και την εμπειρία που έχει στα αυτοδιοικητικά και έχει τον πρώτο λόγο για να εκλεγεί. Ωστόσο θα έχει ισχυρότατο αντίπαλο τον ομογάλακτό του στο ΠΑΣΟΚ και στον δήμο Θανάση Ντερέκα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει ανεξάρτητος και έχει κι αυτός σημαντικά ερείσματα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ. Ο Ντερέκας μάλιστα έχει… απλωθεί εντυπωσιακά και στον Ταύρο, όπου ήδη συμμάχησε με τον δήμαρχο Σούτο και στήνουν ανεξάρτητο συνδυασμό με το όνομα «Συμμαχία Πολιτών Μοσχάτου – Ταύρου». Κι εδώ δηλαδή έχουμε ένα ισχυρό ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον επίσημο υποψήφιο. Βέβαια, και ο Ευθυμίου δεν μένει αδρανής. Έχει κάνει κι αυτός τις κινήσεις του και ετοιμάζει ρεαλιστικό και ισχυρό ψηφοδέλτιο. Γι’ αυτό η μονομαχία στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου θα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει και ισχυρό ψηφοδέλτιο από τη ΝΔ, με επικεφαλής τον έμπειρο Σπανάκη, που καιροφυλακτεί να κάνει τη ζημιά. Αν καταφέρει βέβαια να πάρει μαζί του και τα στελέχη της ΝΔ στον Ταύρο, που φαίνεται να τα έχουν «βρει» με τον ανεξάρτητο συνδυασμό των ΠΑΣΟΚογενών Ντερέκα – Σούτου.


Σχολιάστε εδώ