άλλες τυπολογίες

kkk Αναζητεί αγοραστή για τον Music 89,2 (πρώην Arrena) ο Β. Ρέστης; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει προβληματισμός στον Όμιλο Ρέστη καθώς ο ΔΟΛ δεν αγόρασε το μερίδιο στον σταθμό, όπως είχε δεσμευτεί όταν ζούσε ο Χρ. Λαμπράκης, και το αθλητικό εγχείρημα απέτυχε.
kkk Οι αλλαγές στα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης αρχίζουν πολύ πιο σύντομα και λόγω ΔΕΘ. Ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα θα εναλλάσσονται στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ οι Γιώργος Αλαφογιώργος, Ρίτσα Μπιζόγλη και Προκόπης Δούκας. Το ποιος θα παρουσιάζει τελικά το κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ από Δευτέρα έως Πέμπτη και το τριήμερο Παρασκευή – Κυριακή θα αποφασιστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Αντιδράσεις υπάρχουν για τον σχεδιασμό να καταργηθεί το δελτίο της ΕΤ1 στις 11.00 το βράδυ. Το επιχείρημα της διοίκησης είναι ότι θα βγει στον αέρα 20λεπτο δελτίο ειδήσεων στις 12.00 ακριβώς στη ΝΕΤ κι έτσι η ΕΤ1 θα αποκτήσει ενιαία βραδινή ζώνη, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μεταδίδονται flash news.
kkk Στο τέλος Σεπτεμβρίου πιθανολογείται ότι θα βγει το νέο δελτίο ειδήσεων του ANT1 με τη Μαρία Χούκλη στον ρόλο της κεντρικής παρουσιάστριας. Η εισήγηση της αμερικανίδας συμβούλου περιλαμβάνει τη σαφή κατάργηση των τηλεοπτικών παραθύρων, αλλά κανείς δεν είναι ακόμη βέβαιος αν θα διατηρηθούν οι ρόλοι των πολιτικών σχολιαστών Γ. Κύρτσου, Αντ. Δελατόλα και Στρ. Λιαρέλη.
kkk Ολοκληρώθηκαν οι αλλαγές στη ΝΕΤ 105,8. Αναπληρώτρια ειδήσεων ανέλαβε η Ροδούλα Ζήση, υπεύθυνος των ρεπορτάζ ο Γ. Γιουκάκης, ενώ τα Σαββατοκύριακα ανέλαβε ο Τ. Καπερνάρος.
kkk Έσπασε το τηλεφωνικό κέντρο του «Έθνους» την περασμένη Δευτέρα από αγανακτισμένους αναγνώστες που διαμαρτύρονταν για το κόψιμο του ένθετου «ΕΘΝΟΣΠΟΡ». Το περιοδικό έγινε 24 σελίδες εφημερίδας και εντάχθηκε στο εσωτερικό της, με καταστροφικά αποτελέσματα στην εικόνα των σπορ. Παράλληλα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ελήφθη απόφαση να κοπεί το φύλλο της Δευτέρας για να γίνει περικοπή του κόστους εργασίας τις Κυριακές.
kkk Συνεχίζονται κανονικά οι προσφορές. Η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» μοιράζει CD της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, το «Θέμα» Σάκη Ρουβά και ταινίες, ενώ ο «Κόσμος του Επενδυτή» και η «Καθημερινή» θα δώσουν μάχη για τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.
kkk Από τη NOVA στην ΕΡΤ μετακομίζει ο αθλητικός συντάκτης Μανώλης Δράκος, που ήταν από τα πρώτα ονόματα του συνδρομητικού καναλιού.
kkk Τάση για εβδομαδιαία free press. Στη «Metropolis» εξετάζουν το ενδεχόμενο να μετατραπεί η εφημερίδα από καθημερινή σε εβδομαδιαία για να συνεχιστεί η έκδοση.
kkk Έντονη διαμαρτυρία του «Ριζοσπάστη» για «αποκλεισμό» του ΚΚΕ από την ΕΡΤ, από τα ρεπορτάζ για τους υποψηφίους των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με πρωτοσέλιδο άρθρο, που απευθύνεται στον Παύλο Γερουλάνο και στα στελέχη της ΕΡΤ, αναρωτιέται «τι είδους ενημέρωση είναι να επαναλαμβάνουν επί 15 μέρες οι αρμόδιοι συντάκτες κάτω από τον τίτλο ”πυρετώδεις διαβουλεύσεις στα κόμματα” αναφορές μόνο στα δύο μεγάλα κόμματα».

***

Με κλείσιμο κινδυνεύει μεγάλη ιστορική εκτυπωτική μονάδα. Στην εταιρεία γίνεται αγώνας να διατηρηθεί σε λειτουργία η μηχανή που εξυπηρετεί τις ανάγκες εκτύπωσης της εφημερίδας. Αναμένονται πολλές απολύσεις, που ίσως να έχουν και πολιτικές επιπτώσεις λόγω της φύσης της επιχείρησης.

***

RΗ πρώτη ενημερωτική πολιτική εκπομπή αρχίζει αύριο στις 9.00 στο Alter. Ο Νίκος Χατζηνικολάου επιστρέφει με το «Πρόσωπο με πρόσωπο», ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου ξεκινάει τη λειτουργία της και η καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα της «Real News», στο www.real.gr.
YΜία από τις καλές ιστορικές εκπομπές της ΕΡΤ δεν φαίνεται να εγκρίνεται από την αρμόδια Επιτροπή Προγράμματος. Ο λόγος για την εκπομπή «Ιστορείν και Εξιστορείν» του Γιάννη Τζανετάκου, που περιελάμβανε έρευνα και συνεντεύξεις με πολιτικές προσωπικότητες που έζησαν την Ιστορία. «Στην υγειά μας»…

***

YΣε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του ΔΣ συζητείται το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ. Ήδη εγκρίθηκαν περισσότερες από 25 τηλεοπτικές παραγωγές, κυρίως ντοκιμαντέρ και εκπομπές για τους νέους και το περιβάλλον. Όπως είχε γράψει το «Π» την περασμένη Κυριακή, στον πρώτο κύκλο εκπομπών που πήραν το πράσινο φως είναι και η κυριακάτικη μεσημεριανή του Σ. Φυντανίδη «Οι παρέες γράφουν ιστορία», με κόστος 22.275 ευρώ χωρίς ΦΠΑ για 36 επεισόδια, και η ταξιδιωτική εκπομπή της Μάγιας Τσόκλη, με κόστος επεισοδίου 18.559 ευρώ.
RΕπιβράβευση των μπόνους που έδινε η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ επί ΝΔ είναι η ανάληψη (έστω και προσωρινά) της θέσης του γενικού διευθυντή Τεχνικών
Υπηρεσιών από τον κ. Ν. Μιχαλίτση, μετά την αποπομπή του Μιχ. Πορτοκάλη; διερωτώνται εργαζόμενοι στον τομέα αυτό της κρατικής τηλεόρασης. Επισημαίνεται ότι το όνομα του κ. Μιχαλίτση ήταν στη λίστα με τα μπόνους που έδωσε στη δημοσιότητα η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ.
Y«Όχι» στην κυβερνητική ρύθμιση για την κατάργηση του πλαφόν στην ΕΡΤ είπε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης. Μιλώντας για το πολυνομοσχέδιο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Π. Καλφαγιάννης υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να απελευθερωθούν οι αμοιβές των διοικητικών στελεχών όταν ο μέσος μισθός στην ΕΡΤ είναι στα 1.200 ευρώ. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ έκανε λόγο για «μετατροπή της δημόσιας τηλεόρασης σε κυβερνητική» και ζήτησε να δημιουργηθούν ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα κακοδιαχείρισης, «όπως το κραυγαλέο παράδειγμα της διοίκησης Παναγόπουλου».
RΤην 20ή Οκτωβρίου έδωσε ως καταληκτική ημερομηνία η ΕΡΤ για την πρεμιέρα του πλήρως ανανεωμένου προγράμματος των δύο κρατικών καναλιών. Ετοιμάζεται και μεγάλη διαφημιστική καμπάνια.

***

RΑποφασίστηκε τελικά να γίνουν επίσημα οι παρουσιάσεις των νέων τηλεοπτικών προγραμμάτων από Mega και ΑΝΤ1. Δεν θα συμμετάσχει φέτος ο Alpha, που δήλωσε ότι δεν θα κάνει επίσημη παρουσίαση. Το Mega σχεδιάζει την παρουσίαση στις 27 και ο ΑΝΤ1 στις 30 Σεπτεμβρίου.
R«Big brother» εναντίον «Top chef»; Τα βράδια της Κυριακής προσανατολίζεται να βγάζει το νέο ριάλιτί του με τους επαγγελματίες μάγειρες ο ΑΝΤ1. Έτσι, θα πέσει πάνω στο live σόου του «Big brother» με τη Ρούλα Κορομηλά. Η μεγάλη μάχη θα δίνεται πάντως καθημερινά στις 11.00 το βράδυ ανάμεσα σε Mega και ΑΝΤ1. Από τη μια η Ευγενία Μανωλίδου με τους master chef του Mega και από την άλλη η παρέα του «Ράδιο Αρβύλα» από τη Θεσσαλονίκη.
RΝέο διοικητικό συμβούλιο στην εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών PLD Productions. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εξελέγη ο Διονύσης Παναγιωτάκης, αντιπρόεδρος ο Βασίλης Παναγιωτάκης και μέλος η Ευγενία Αθανασοπούλου – Τσαμούλη, γενική διευθύντρια της εταιρείας.
RΕιδήσεις αποκτά και ο «Πρωινός καφές» της Ελένης Μενεγάκη! Ένας από τους δημοσιογράφους που μετατάχθηκαν από τον τομέα ειδήσεων στις εκπομπές έχει αναλάβει να παρουσιάζει τα flash news στο πρωινάδικο της Μενεγάκη.

***

ξ «Αυθαίρετα», χωρίς τα υπόλοιπα τρία κανάλια που προβλέπει ο νόμος, εκπέμπει ψηφιακά από την Αίγινα στο κανάλι 65 το Blue Sky. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των άλλων τηλεοπτικών σταθμών και μελλοντικών «συγκατοίκων» του, που προετοιμάζονται για νομικές κινήσεις. Μάλιστα, το Blue Sky εκπέμπει με σύστημα MPEG2, ενώ η τάση -όπως προσδιορίζεται από την ιδιωτική εταιρεία Digea- είναι για χρήση του συστήματος αποκωδικοποίησης MPEG4. Στον αντίποδα, την 1η Σεπτεμβρίου ξεκίνησε να εκπέμπει μέσω της Digea η τετράδα των ATTICA TV, Extra Channel, High TV, Nickelodeon στη συχνότητα 54 (738 MHz) και τα 0-6 TV, MAD TV, MTV Greece, Sport TV στη συχνότητα 63 (810 MHz).

***

sΟικογενειακό εγχείρημα τα newsit και tlife. Ο Νίκος Ευαγγελάτος, η Τατιάνα Στεφανίδου και η Χάιδω Ρωμούδη συμμετέχουν ταυτόχρονα και στις δύο εταιρείες που ελέγχουν τα σάιτ www.newsit.gr και www.tlife.gr. Το εταιρικό κεφάλαιο της κάθε εταιρείας (Newsit ΕΠΕ, TLife ΕΠΕ) ανέρχεται σε 120.000 ευρώ, με τον Νίκο Ευαγγελάτο να έχει 3.200 εταιρικά μερίδια, την Τατιάνα Στεφανίδου 600 και τη Χ. Ρωμούδη 200. Τη διαχείριση και των δύο εταιρειών έχει επ’ αόριστον η Χ. Ρωμούδη. Στο παρελθόν (2008) η Τατιάνα Στεφανίδου και ο Νίκος Ευαγγελάτος δημιούργησαν την TV Production Υπηρεσίες Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων ΕΠΕ, με κεφάλαιο 27.000 ευρώ, και ο δημοσιογράφος μαζί με τη Χάιδω Ρωμούδη τη Journalists Independent.

***

RΤα έσοδα του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ μειώθηκαν κατά 34% το πρώτο εξάμηνο του 2010 εξαιτίας της πτώσης της διαφήμισης αλλά και των μαζικών απολύσεων στον χώρο των ΜΜΕ. Αυτό ανέφερε ο νέος πρόεδρος του ασφαλιστικού οργανισμού Κώστας Τσουπαρόπουλος στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, η οποία ενέκρινε την περασμένη Πέμπτη τον διορισμό του.
Όπως ανέφερε, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δεν αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, έχει 23.000 ασφαλισμένους και 5.000 συνταξιούχους, διαθέσιμα 1,9 δισ. ευρώ, μικρή αλλά υπολογίσιμη ακίνητη περιουσία για τη στέγαση των υπηρεσιών του και δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλα ελλείμματα. Ωστόσο, τα προβλήματα στον χώρο του Τύπου είναι μεγάλα λόγω της κρίσης και οι απολύσεις μειώνουν τα έσοδα και αυξάνουν τα έξοδα για το ταμείο ανεργίας. Στόχος, όπως είπε, είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ υπάρχουν επίσης οφειλές ύψους 20 εκατ. ευρώ.
RΤο όνομα της συγγραφέως Σοφίας Νικολαΐδου ακούγεται πλέον για την προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3. Η κυβέρνηση δείχνει να έχει εμμονή με τους συγγραφείς, αν αναλογιστούμε και την προηγούμενη πρόταση για τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη. Ο συγγραφέας, που είχε περάσει από την προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής επί Σημίτη, «κάηκε» όταν έγιναν γνωστές οι συζητήσεις με τους τρεις αντιπροσώπους του Π. Γερουλάνου στη Θεσσαλονίκη. Λέγεται ότι παλαιό στέλεχος της ΕΡΤ3 έστειλε ένα πακέτο με άρθρα του, όπου υποστήριζε τον Ευ. Βενιζέλο και επέκρινε σφοδρά τον Γιώργο Παπανδρέου…
RΝέο πρόγραμμα στον Βήμα FM. Ο Παύλος Τσίμας είναι το νέο πρόσωπο (9.00 – 10.00) στο πρόγραμμα του σταθμού, ενώ ο διευθυντής του Γιάννης Πολίτης θα συνυπάρξει (10.00 – 12.00) με τον Κώστα Γιαννακίδη. Θα ακολουθεί ο Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος εργάζεται ως προσωπικό ειδικών θέσεων στην ΕΡΤ, μαζί με την Έφη Φαλίδα. Στο νέο πρόγραμμα δεν συμμετέχει ο Σ. Θεοδωράκης, ενώ αποχώρησε, κοινή συναινέσει, και ο Λάμπης Ταγματάρχης.
RΜια μεγάλη μετεγγραφή στον αθλητικό Τύπο. Ο πιο έμπειρος συντάκτης θεμάτων του Ολυμπιακού, ο Κώστας Νικολακόπουλος, άφησε έπειτα από πολύχρονη συνεργασία το «Φως» και εργάζεται από σήμερα στον «Γαύρο». Η οπαδική εφημερίδα του Αντώνη Πίκουλα τους δυόμισι μήνες κυκλοφορίας της πουλάει κατά μέσον όρο 17.646 φύλλα και βρίσκεται πίσω από την πρώτη «SportDay» (22.041) και το δεύτερο «Φως» (19.063).
RΣτην ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού και στην ψηφιακή λειτουργία εστιάζει η ΕΡΤ το επόμενο διάστημα. Στα σχέδια είναι η αγορά ενός ΒΑΝ για καλύψεις σε υψηλή ευκρίνεια (HDTV), καθώς και η λειτουργία του virtual studio που διαθέτει στην Κατεχάκη. Το στούντιο είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, αλλά εγκαταλείφθηκε μετά τη Eurovision.

***

ξΣτον Όμιλο ΣΚΑΪ ο Μελωδία και επίσημα. Ο σταθμός μεταβιβάστηκε έναντι 5,3 εκατ. ευρώ από την «Καθημερινή» στον ΣΚΑΪ. Είναι η δεύτερη ακριβότερη πώληση σταθμού μετά τη μεταβίβαση του Sfera προς 6,6 εκατ. ευρώ στην ΙΜΑΚΟ. Η τρίτη ακριβότερη πώληση είναι του Best στις Εκδόσεις Λυμπέρη προς 5,1 εκατ. ευρώ, ενώ οι φθηνότερες είναι του Flash προς… 100.000 ευρώ και του Εν Λευκώ για το ίδιο ποσόν. Το ποσόν των 5,3 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί σε τέσσερις δόσεις από την Ειδήσεις Ντοτ Κομ στην «Καθημερινή» από τις 31.12.2010 έως τις 31.12.2013. Νέος διευθυντής του σταθμού είναι ο Νίκος Νικολακόπουλος, ενώ συνολικά εκτός του Οδυσσέα Ιωάννου άλλοι επτά παραγωγοί (Κώστας Θωμαΐδης, Γιάννης Λαλαούνης, Διονυσία Μπάκα, Βιβή Παπαστάθη, Χρήστος Κορτσέλης, Τασούλα Επτακοίλη και Βασίλης Κριμπάς), όπως και άλλοι εργαζόμενοι, έχασαν τη δουλειά τους. Οι εκπομπές του σταθμού θα μεταδίδονται έως τις 6.00 το απόγευμα, ενώ το Σαββατοκύριακο θα υπάρχει μόνο playlist.

***

YΘέλει να βγει ψηφιακά η ΕΡΤ εντός του Σεπτεμβρίου από την Αίγινα και τον Υμηττό σε MPEG4, αλλά δεν διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό. Δόθηκε εντολή να μετατραπεί το υπάρχον σύστημα στους πομπούς ώστε να καταστεί δυνατή η ψηφιακή εκπομπή των κρατικών καναλιών, κανείς όμως ακόμη δεν είναι σίγουρος αν η ΕΡΤ θα τα καταφέρει… Στο σκέλος των καναλιών της Nova, τελικά δεν υπάρχει πρόβλημα με το novasports, όπως γράψαμε την περασμένη Κυριακή, καθώς βγαίνει ήδη και στο 64, και αναμένουν από την Digea ενημέρωση για το πότε θα διακόψουν την εκπομπή από το 54.

***

ξΜε την ΕΔΕΤ συνδέεται η ΕΡΤ μετά την τοποθέτηση οπτικής ίνας μεταξύ των δύο εταιρειών. Η εταιρεία, που έχει αντικείμενο τη διαχείριση του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας και συνδέει περισσότερους από 90 φορείς, όπως ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά κέντρα της χώρας, εξυπηρετεί περισσότερους από 500.000 χρήστες. Η απευθείας σύνδεση με την ΕΡΤ μέσω της οπτικής ίνας σημαίνει ότι αποκτά απευθείας πρόσβαση στο αρχείο της κρατικής τηλεόρασης και στα προγράμματά της.

***


Σχολιάστε εδώ