Ο Ντουντού και ο Μήτρογλου τα δύο μεγάλα στοιχήματα για τον Βαλβέρδε

Αλλά ο ισπανός τεχνικός καλείται πλέον να δικαιώσει όσους τον θεωρούν τον πλέον κατάλληλο για να δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή ομάδα και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να γυρίσει στο λιμάνι. Η διαχείριση του έμψυχου δυναμικού που διαθέτουν οι «ερυθρόλευκοι» αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του Βαλβέρδε. Με δύο, ίσως και τρεις, επιμέρους ενότητες. Και αν η μία εξ αυτών, ο Ραούλ Μπράβο, ελάχιστα απασχολεί κόσμο και παράγοντες στον Ολυμπιακό, οι άλλες δύο μοιάζουν με καυτές πατάτες. Ο Ντουντού είναι βαρόμετρο για την απόδοση των «ερυθρολεύκων», ενώ ο Μήτρογλου μπήκε στην καρδιά των οπαδών με τα δύο γκολ που σημείωσε πέρσι εναντίον του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι του πρώτου γύρου.
Με τον Βραζιλιάνο ο Βαλβέρδε τα πηγαίνει θαυμάσια. Αλλά όσοι ζουν από κοντά τον Ντουντού υποστηρίζουν ότι δεν θα αργήσει η μέρα που θα ζητήσει να φύγει για μια ομάδα της πατρίδας του, με πρώτη επιλογή τη Φλαμέγκο. Με τον Ζίκο, άλλωστε, διατηρεί ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και από τη στιγμή που έμεινε πλέον μόνος του στον Πειραιά οι κολλητοί του εκτιμούν ότι σύντομα θα τον πιάσει η γνωστή νοσταλγία για την πατρίδα του, όπως συμβαίνει συχνά πυκνά με τους περισσότερους Βραζιλιάνους που παίζουν στην Ευρώπη.
Με τον Μήτρογλου είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Ο Βαλβέρδε προορίζει για βασικό επιθετικό τον Μάρκο Πάντελιτς και ως εναλλακτική λύση υπολογίζει τον Κρίστιαν Νέμεθ. Έτσι, ο Μήτρογλου φαίνεται να περισσεύει και, βεβαίως, ο Ισπανός πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα πώς θα χειριστεί την υπόθεση, διότι ο έλληνας φορ χαρακτηρίζεται «παίκτης ψυχολογίας» και ανά πάσα στιγμή μπορεί να τα φορτώσει στον… κόκορα. Ο Βαλβέρδε, πάντως, υποσχέθηκε στον Μήτρογλου ότι θα του δώσει ευκαιρίες και θα εξαρτηθεί από εκείνον εάν θα παραμείνει στις βασικές επιλογές του ή θα επιτρέψει στον Μιραλάς να τον προσπεράσει.
Τα δύσκολα, λοιπόν, τώρα αρχίζουν για τον ισπανό τεχνικό, ο οποίος μετράει ήδη μία χαμένη μάχη, καθώς απέτυχε να κρατήσει στον Πειραιά τον Ντιόγκο. Αν και στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι ήταν καλύτερα που έφυγε ο Βραζιλιάνος και αποκτήθηκαν στη θέση του οι Πάντελιτς και Νέμεθ.


Σχολιάστε εδώ