Οι βουλευτές έχουν τον λόγο

Ερωτά αν έχουν τελεσιδικήσει οι αποφάσεις των αρμοδίων δικαστηρίων σχετικά με το θέμα των εναρμονισμένων πρακτικών στο γάλα, πότε, σε ποιους και τι ύψους πρόστιμα έχουν επιβληθεί, ποια από αυτά έχουν εισπραχθεί και αν έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες από την αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού για την τιμή των αλεύρων.
>Με τις διαμαρτυρίες πολλών εποχικά εργαζόμενων πολιτών, αλλά και των τουριστικών γραφείων σε όλες τις τουριστικές πόλεις της χώρας, μετά την εξαίρεση των τουριστικών γραφείων από το πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό, συντάσσεται ο βουλευτής του
ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης. Θεωρεί ότι δημιουργείται μείζον θέμα για τον τουρισμό μας, καθώς σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και τουριστικής ύφεσης θα ήταν σκόπιμο και αναγκαίο να υπάρξουν δράσεις και πολιτικές, οι οποίες να ενισχύουν το τουριστικό προϊόν της χώρας και ταυτόχρονα να διασφαλίζουν τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και όπου είναι δυνατόν να δημιουργούν νέες.
>Να ανασταλεί και να ματαιωθεί οριστικά ο πλειστηριασμός της τεράστιας αξίας δημόσιας έκτασης των 342.000 τ.μ., στην περιοχή «Αεροδρομίου», στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πορτοχελίου του Δήμου Κρανιδίου και να προστατευθούν τα συμφέροντα του Δημοσίου, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Μαρίνος, Ν. Καραθανασόπουλος, Γ. Γκιόκας, Ν. Μωραΐτης. Καταγγέλλουν ότι με σκανδαλώδη τρόπο επιχειρείται να ξεπουληθεί για ποσό οφειλής 105.795 ευρώ έκταση εκατονταπλάσιας αξίας -10.500.000 ευρώ σύμφωνα με την κατασχετήρια περίληψη- και στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερης αξίας, ο δε πλειστηριασμός που επισπεύδεται είναι καταφανώς καταχρηστικός σε βάρος του Δημοσίου, των εργαζομένων, των κατοίκων και του περιβάλλοντος της περιοχής. Να σημειώσουμε πως το θέμα το έφερε στο φως της δημοσιότητας το «Π», όπως αποκαλύπτει και η φωτο που δημοσιεύουμε.
>Ελλιπή παρουσία των χερσαίων δυνάμεων πυρόσβεσης στα νησιά των Κυκλάδων επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και Θοδωρής Δρίτσας, με αφορμή τις πυρκαγιές στην Κύθνο και στην Κέα. Ζητούν την ενδυνάμωση της παρουσίας των χερσαίων δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε μέσα πυρόσβεσης στα νησιά των Κυκλάδων.
>Σχετικά με το κόστος των επιμέρους δράσεων της τουριστικής και πολιτιστικής προβολής των περιφερειών Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων ζητά πληροφορίες ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος. Ερωτάται ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού με ποια διαδικασία θα επιλεγούν τα διαφημιστικά γραφεία, ποιοι δημοσιογράφοι επελέγησαν και ποια η αμοιβή τους, και τι ποσό διατίθεται για κάθε δράση.
>Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ογκολογικής μονάδας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ καταγγέλλει ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου, λίγες μόλις ημέρες μετά την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση του ΕΣΥ. Επισημαίνει μάλιστα ότι οι 300 ασθενείς που παρακολουθούνταν στο νοσοκομείο ενημερώθηκαν για το κλείσιμο μόλις μία ημέρα νωρίτερα και παραπέμφθηκαν στο Θεαγένειο για τη συνέχιση της θεραπείας τους. Κατόπιν τούτων, ο κ. Καράογλου ερωτά την υπουργό αν οι γιατροί του Θεαγένειου μπορούν να αντέξουν την εξυπηρέτηση άλλων 300 ασθενών εκτός από τους δικούς τους, καθώς και πού θα αξιοποιηθεί το προσωπικό του ΑΧΕΠΑ που είχε μέχρι τώρα την ευθύνη τους. Σε άλλη ερώτησή του, προς την υπουργό Ναυτιλίας αυτήν τη φορά, ο κ. Καράογλου αναφέρεται στα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά αποβίβασης λαθρομεταναστών από την Τουρκία στις παραλίες της Χαλκιδικής. Την ερωτά τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο και ζητά να εντατικοποιηθούν οι θαλάσσιοι έλεγχοι στο Αιγαίο.
>Στην έλλειψη επίσημης αντιπροσωπείας της κυβέρνησης κατά την επαναλειτουργία της Μονής της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο, την οποία επεσήμανε και ανέδειξε το «Π» την περασμένη Κυριακή, αναφέρεται σε ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος και σημειώνει πως σε μια τόσο σημαντική για το έθνος στιγμή η επίσημη ελληνική παρουσία εντοπίστηκε σε δύο… διπλωμάτες! Γι’ αυτό και ζητά να πληροφορηθεί: Ποιοι ήσαν οι λόγοι που δεν εκπροσωπήθηκε επισήμως η χώρα μας ούτε από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών ούτε από τον υφυπουργό Εξωτερικών σε αυτήν την τόσο σημαντική, πολλαπλώς, θρησκευτική εκδήλωση, που έχει ειδική βαρύτητα για τον Ελληνισμό; Ακόμα και στην περίπτωση που δεν υπήρχε δυνατότητα, δεν θα μπορούσε να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα λ.χ. από την κ. υπουργό Παιδείας, αποφεύγοντας έτσι να δείξει ότι η παρουσία της ήταν «υποβαθμισμένη»;


Σχολιάστε εδώ