Μικρά και… ενοχλητικά

Περασμένα ξεχασμένα
Χεράκι χεράκι εμφανίστηκαν αυτήν την εβδομάδα στη συνεδρίαση της ΕΚΥΟ ο πρόεδρος της Επιτροπής των Οικονομικών της Εκκλησίας Μητροπολίτης Ιωαννίνων και ο διευθυντής της ΕΚΥΟ κ. Α. Ζαμπέλης. Όπως είχαμε γράψει και την προηγούμενη εβδομάδα, οι φήμες έλεγαν πως ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων τα είχε «ψάλει» στον κ. Ζαμπέλη για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των οικοπέδων στη Βουλιαγμένη λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Με εξέθεσες στα γεράματα». Αυτήν τη φορά θέλησαν να διαψεύσουν όλες τις φήμες και να δείξουν στη Σύνοδο ότι «όλα βαίνουν καλώς» και έχουν άριστη συνεργασία. «Πιθανόν κατάλαβαν ότι οι συγκρούσεις δεν είναι προς το συμφέρον τους και πρέπει να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο απέναντι στους αρχιερείς και στις ερωτήσεις του Εισαγγελέα», σχολίασε σκωπτικά κληρικός της Συνόδου.

Φαντάσματα
Τα παπαγαλάκια της αρχιεπισκοπικής αυλής έπιασαν δουλειά και πάλι! Επί Χριστοδούλου είχαν αναλάβει εργολαβικά την αποκάλυψη όλων των «σκανδάλων». Προς μεγάλη τους απογοήτευση όμως, ο θησαυρός τους αποδείχτηκε άνθρακας. Για την υπόθεση της Βουλιαγμένης και την παρέμβαση του εισαγγελέα δεν αφιέρωσαν ούτε… μονόστηλο, αν και το παίζουν δημοσιογραφικοί «ντʼ Αρτανιάν». Και με το αλάνθαστο δημοσιογραφικό τους κριτήριο ανακάλυψαν ότι πίσω από την ανακίνηση της υπόθεσης της Βουλιαγμένης κρύβεται μια προσπάθεια «συγκάλυψης» σκανδάλων στα οποία εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Σενάρια επιστημονικής φαντασίας δηλαδή για να δικαιολογήσουν τα ασυμμάζευτα… Πού να μην υπήρχε και ψυχίατρος στην αρχιεπισκοπική αυλή!

«Σκληροπυρηνική» ΔΙΣ
Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος «πέρασε» το θέμα της Βουλιαγμένης στην τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου του Αυγούστου και δεν περίμενε την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους (1η Σεπτεμβρίου); Διότι η νέα σύνθεση της Συνόδου είναι «σκληροπυρηνική». Με τους Μητροπολίτες Κασσανδρείας, Καστορίας, Καισαριανής, Νέας Σμύρνης, Πειραιώς, Σιδηροκάστρου, Σερρών, Σύρου, Ύδρας, Σάμου, Φλωρίνης και Χαλκίδος τα πράγματα θα είναι μάλλον δύσκολα για να περάσει ασμένως η αρχιεπισκοπική «γραμμή».


Σχολιάστε εδώ