Κοινός στόχος ο Σαμαράς Ντόρας – Καρατζαφέρη

ΓΙΑ «μυστική συμφωνία» Ντόρας-Καρατζαφέρη, προκειμένου στις εκλογές του Νοεμβρίου να πληγεί η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Αντ. Σαμαράς, κάνουν λόγο οι πληροφορίες. Πληροφορίες που ενισχύονται από τις κινήσεις που κάνουν τόσο σε επίπεδο τακτικής, όσο και στην επιλογή των υποψηφίων σε συγκεκριμένες περιφέρειες και δήμους. Στόχος των δύο είναι να αποτύχουν οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας που αποτελούν προσωπική επιλογή του κ. Σαμαρά, ώστε το βράδυ των εκλογών να χρεωθεί ο ίδιος το κόστος της ήττας.

Πιο συγκεκριμένα, οι προσπάθειες Ντόρας-Καρατζαφέρη θα εστιασθούν κατ’ αρχάς στην Περιφέρεια Αττικής, όπου ο κ. Σαμαράς αναλαμβάνοντας μεγάλο «ρίσκο» επέλεξε για υποψήφιο τον Β. Κικίλια. Από την επομένη κιόλας τόσο η κ. Μπακογιάννη όσο και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ξεκίνησαν έναν «ύπουλο πόλεμο» αμφισβητώντας με δηλώσεις τους τις ικανότητες του κ. Κικίλια, αν εκλεγεί, να διαχειρισθεί τις τύχες της περιφέρειας.

Με τον ίδιο τρόπο κινούνται και στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου η μεν Ντόρα ζήτησε από στελέχη που είναι της επιρροής της να μην μπουν στον συνδυασμό του Κ. Γκιουλέκα, έτσι ώστε να αποδυναμωθεί η υποψηφιότητά του. Με τον τελευταίο η κ. Μπακογιάννη έχει «ανοιχτούς λογαριασμούς» από τις εσωκομματικές εκλογές, αφού είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Σαμαρά. Από την πλευρά του ο κ. Καρατζαφέρης, χωρίς να προβάλλει σοβαρούς λόγους, αρνείται να στηρίξει τον κ. Γκιουλέκα, που είναι νέος κι άφθαρτος πολιτικά, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει τη στήριξή του στον Π. Ψωμιάδη που θεωρείται «παρωχημένος».

Επίσης στον Πειραιά ο Γ. Καρατζαφέρης έσπευσε να στηρίξει τον Π. Μαντούβαλο και το ίδιο θα κάνει και η Ντόρα, αν όχι δημόσια σίγουρα παρασκηνιακά. Στην Κρήτη ο στόχος και των δύο είναι ο υποψήφιος της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκης να έρθει τρίτος. Η Ντόρα το θεωρεί «ζήτημα ζωής και θανάτου» και δηλώνει αποφασισμένη να «οργώσει» την Κρήτη μέχρι να το πετύχει. «Αν έκανε τον ίδιο αγώνα και στις εθνικές εκλογές, η ΝΔ θα είχε πάει πολύ καλύτερα» λένε ειρωνικά παράγοντες της Ρηγίλλης. Η «συμφωνία» περιλαμβάνει και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου στόχος του «δίδυμου» είναι όχι μόνον να ηττηθεί ο υποψήφιος της ΝΔ Δ. Δράκος, αλλά να εκλεγεί ο Π. Τατούλης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έσπευσε να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Τατούλη, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξουν δημόσια ή παρασκηνιακά και βουλευτές της ΝΔ που πρόσκεινται στην Ντόρα. Ήδη η φίλη της η Έλσα Παπαδημητρίου μπήκε σημαιοφόρος…


Σχολιάστε εδώ