«Ισορροπία τρόμου» στην ΠΑΣΚΕ!

Η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ βάλλεται με τον πιο σκληρό τρόπο από συνδικαλιστές (σ.σ.: το πιο πρόσφατο παράδειγμα ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών) που θεωρούν ότι τηρεί επί της ουσίας στάση ανοχής, ακόμα και συμπόρευσης, με την κυβέρνηση, προκειμένου να διατηρηθούν οι σημερινές πολιτικές ισορροπίες. Έμπειρα συνδικαλιστικά και κομματικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ πιέζουν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο να υιοθετήσει μια πιο δυναμική στάση αντίστασης και να πάψει να περιορίζεται σε «παχιά λόγια» χωρίς περιεχόμενο, με τις δυνάμεις της Συνομοσπονδίας ακινητοποιημένες.
Οι φωνές διαμαρτυρίας των στελεχών της ΠΑΣΚΕ πληθαίνουν, ενώ διαμορφώνεται και ομάδα συνδικαλιστών που σκοπεύουν συντονισμένα να ζητήσουν τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου της παράταξης για να συζητηθεί «η πορεία καταστροφής της οικονομίας, του κοινωνικού ιστού και των συνδικαλιστικών θεσμών» και με αίτημα αγώνες που να ανακόψουν την ολέθρια πολιτική, ακόμη και αν το τίμημα θα είναι η πτώση της κυβέρνησης.
Πρόεδροι εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών καλούν την ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ να αναπροσαρμόσει την τακτική της και να υπερασπιστεί πιο σθεναρά τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων για να ανακτήσει ο θεσμός αξιοπιστία, κύρος και δυνατότητα παρέμβασης.
Διαφοροποιήσεις πάντως υπάρχουν και μέσα στην ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ, γιʼ αυτό και ορισμένα στελέχη της παράταξης εκτιμούν ότι τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Στ. Ανέστης ισορροπούν «σε τεντωμένο σχοινί» για να μην εκδηλωθούν είτε οι αριστερές είτε οι δεξιές απόψεις, ώστε να εμφανίζεται μια ενιαία στάση και θέση όλων των συνδικαλιστών.
Όσο όμως οξύνονται τα προβλήματα είναι προφανές ότι η «ισορροπία τρόμου» δύσκολα θα διατηρηθεί και είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσει το πρόβλημα και η κρίση στην ΠΑΣΚΕ, με δημόσιες τοποθετήσεις των στελεχών και απομόνωση των οπαδών της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση.


Σχολιάστε εδώ