Διπλάσια του ορίου η αμοιβή του προέδρου ή διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ

«Το πλαφόν του νόμου Παπακωνσταντίνου ισχύει και για τα στελέχη της ΕΡΤ», συμπλήρωσε, υπονοώντας ότι ο επόμενος διευθύνων σύμβουλος θα αμείβεται με το μεικτό ποσόν των 5.981 ευρώ.
Η εγκύκλιος που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών και εκδόθηκε με τον χαρακτηρισμό «εξ. επείγον», την 1/4/2010, με αριθ. πρωτ. 2/14924/0022, επιτρέπει μέχρι τον διπλασιασμό του πλαφόν για τον πρόεδρο ή τον διευθύνοντα σύμβουλο ΝΠΙΔ!
Την εγκύκλιο αυτή είχαμε αποκαλύψει στο φύλλο της 18/4/2010 και σημειώναμε στον πρόλογο:
«Από την πίσω πόρτα ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ τους μισθούς των προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), δηλαδή της ΕΡΤ, της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ, του ΔΕΣΦΑ και όποιων άλλων οργανισμών έχουν τη μορφή ΝΠΙΔ!».
Η δε σχετική παράγραφος σε φωτοτυπία έχει ως
εξής:
Στην υπόθεση των αμοιβών στην ΕΡΤ «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης» παρενέβη με άρθρο του την περασμένη Πέμπτη και ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς, επαινώντας την πράξη της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας όμως ότι από την ανακοίνωση της κυβέρνησης «έλειπαν δύο πράγματα»: «Πρώτα απ’ όλα μια συγγνώμη σε πολύ συγκεκριμένα άτομα, που διασύρθηκαν επί μήνες και δόθηκαν βορά σε μια θυμωμένη κοινή γνώμη. Δεύτερο και κυριότερο, μια σαφής εξήγηση στην κοινωνία που θα ξεκαθάριζε πού ήταν το λάθος και γιατί άλλαξε πορεία η κυβέρνηση».


Σχολιάστε εδώ