Απειλείται με «Βατερλώ» στη Β΄ Πειραιά

Συγκεκριμένα, μόνο στον Κορυδαλλό θα βγει ο σημερινός δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης για μια ακόμη τετραετία. Στον ενοποιημένο Δήμο Δραπετσώνας – Κερατσινίου καταγράφονται τουλάχιστον πέντε υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον δήμαρχο Κερατσινίου Φώτη Μελά, που φιλοδοξεί να κάνει ό,τι και το 2006: να αφήσει τους ΠΑΣΟΚους να «τρώγονται» και να πάρει άνετα τον δήμο!

Στον Δήμο Ρέντη – Νίκαιας υπάρχουν έξι υποψήφιοι από το ΠΑΣΟΚ. Για τον βʼ γύρο επικρατέστεροι είναι οι Μπενετάτος (νυν δήμαρχος) και Μαρωνίτης (που αν δεν πάρει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ θα κατέβει ανεξάρτητος). Αν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίσουν Μαρωνίτη, τον δήμο θα τον πάρει πάλι ο Μπενετάτος!

Ο Μαρωνίτης πάντως έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξος. Τόσο τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που πραγματοποιούνται στην πόλη όσο και τα μηνύματα στήριξης από την καθημερινή επαφή με τους δημότες, έχουν δημιουργήσει κλίμα νίκης στο επιτελείο του. Η εικόνα αυτή ενισχύεται και από τις συνεννοήσεις που πραγματοποιεί συστηματικά ο ίδιος με δεκάδες στελέχη της τοπικής κοινωνίας, που ζητούν να συναντηθούν μαζί του για να του δηλώσουν την απόφασή τους να συστρατευτούν στο πλευρό του συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο που θα συγκροτήσει. Πρόκειται για σημαντικούς παράγοντες της πόλης, απ’ όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους: στελέχη της αυτοδιοίκησης από τη Νίκαια και τον Ρέντη, πρόεδροι πολιτιστικών φορέων, επιτυχημένοι άνθρωποι της αγοράς, επιστήμονες, επαγγελματίες, καλλιτέχνες. Ανάμεσά τους και ορισμένα ονόματα – έκπληξη, που η ανακοίνωσή τους θα κάνει αίσθηση…

Στο Πέραμα εξάλλου, ο δήμαρχος Γιάννης Γλύκας δεν έχει ελπίδα επανεκλογής. Ο συνδυασμός του ανεξάρτητου Φίλιππα Κάκαρη φαίνεται πως θα βρεθεί στον βʼ γύρο με τον υποψήφιο της ΝΔ. Επειδή όμως και η ΝΔ είναι διασπασμένη, ο Κάκαρης μπορεί να πάρει τον δήμο.

Πολλά προβλήματα θα έχει τέλος το ΠΑΣΟΚ και στον Δήμο Σαλαμίνας, αφού ο νυν δήμαρχος κ. Σοφράς, θα έχει απέναντί του τον «αντάρτη» Τσαβαρή, ο οποίος λέγεται ότι θα στηριχθεί και από οπαδούς του δημάρχου Αμπελακίων Μ. Τραυλού, οι οποίοι πιστεύουν πως ο δήμαρχός τους δεν αντιμετωπίστηκε από την Ιπποκράτους με τον σεβασμό που του άξιζε.


Σχολιάστε εδώ