Ή περιφερειάρχης ή σπίτι μου…

Ο Δημήτρης Κατσικόπουλος, νυν Νομάρχης Αχαΐας, δεν δέχεται να πάει για τον δήμο, όπως του προτείνουν (όπως γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο), και αυτό μάλιστα το λέει δημόσια. Είναι κατηγορηματικός ότι στόχος του είναι μόνο η περιφέρεια, όπου πιστεύει απόλυτα ότι θα την κερδίσει και με μεγάλη διαφορά (έχει στοιχεία ότι θα τον ψηφίσουν και Νεοδημοκράτες, λόγω του έργου του στη νομαρχία και των ανοικτών θυρών), όπως υποστηρίζει. Και τη θέση του αυτή την έχει διαμηνύσει όχι μόνο προς την επιτροπή που αξιολογεί τις υποψηφιότητες και κάνει τις προτάσεις της στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό, αλλά και πιο ψηλά… Φαίνεται όμως, σύμφωνα με καλές πληροφορίες, ότι το κλίμα δεν είναι καλό στο πρωθυπουργικό περιβάλλον για τον Δημήτρη Κατσικόπουλο. Κάποιοι μάλιστα, μέλη της επιτροπής, προεξοφλούν ότι είναι κομμένος!
Ως προς το ποιον μπορεί να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ για δήμαρχο Πάτρας, μετά και τη δήλωση του νυν δημάρχου Ανδρέα Φούρα για απόσυρση της υποψηφιότητάς του, οι πληροφορίες επικεντρώνονται ή στον κ. Δημαρά, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος, επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, και ο οποίος έχει απήχηση και ήδη στηρίζεται από το κόμμα του Κουβέλη ή στον πατρινό υφυπουργό Δικαιοσύνης Απόστολο Κατσιφάρα, το όνομα του οποίου επανειλημμένα έχει συζητηθεί. Ως μια ακόμη λύση ακούγεται και το όνομα της νυν Περιφερειάρχου Ηπείρου, κυρίας Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα, η οποία στις βουλευτικές εκλογές του 2009, με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ήρθε σε πολύ καλή σειρά. Και όπως λένε οι γνωρίζοντες τις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος, όπως να έχει δηλαδή ευρωπαϊκό προφίλ, να ξέρει 2 ξένες γλώσσες, να έχει γνώση της νέας τεχνολογίας, αυτά τα συγκεντρώνει η κυρία Γεωργακοπούλου.
Σημειώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ήδη τον κ. Χριστόπουλο, εκδότη της ημερήσιας τοπικής εφημερίδας «Γνώμη», ως υποψήφιό της για τον Δήμο Πάτρας.
Ποιοι παίζουν για Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
Η επιλογή υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας είναι μεν ανοικτή ακόμη -ή τουλάχιστον δεν έχει δημοσιοποιηθεί σε ποιον καταλήγει ο πρωθυπουργός- όμως στην πρόταση που του έχει υποβληθεί είναι ο νυν Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Θύμιος Σώκος, για τον οποίο λέγεται ότι ο Παπανδρέου έχει ιδιαίτερα καλή γνώμη και συμπάθεια, ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Γιάννης Ζαφειρόπουλος (έχει και τη στήριξη του Βαγγέλη Βενιζέλου), ο βουλευτής Αχαΐας Κώστας Σπηλιόπουλος και η κυρία Γεωργακοπούλου-Μπάστα παίζει και εδώ!


Σχολιάστε εδώ