ψίθυροι από Μαξίμου – Ρηγίλλης…

XΤΟΝ πρώτο καιρό αμέσως μετά την εκλογή του Αντ. Σαμαρά στην αρχηγία, ο Π. Τατούλης είχε προσπαθήσει μέσω τρίτων να έρθει σε επαφή μαζί του με στόχο –τι άλλο;– να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία. Εμμέσως το παραδέχθηκε κι ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του, κατηγορώντας στελέχη πέριξ του προέδρου ότι «μπλόκαραν» οποιαδήποτε επικοινωνία. Η επαφή αυτή δεν έγινε ποτέ λόγω της συμπεριφοράς που επέδειξε ο τέως βουλευτής έναντι του Κ. Καραμανλή από τη στιγμή που τέθηκε εκτός κόμματος. Στη Ρηγίλλης θεώρησαν ότι τυχόν επαναπατρισμός του θα συνιστούσε τουλάχιστον προσβολή προς τον τέως πρωθυπουργό κι έτσι του έκλεισαν με θόρυβο την πόρτα. Το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου άσχετο με τις επικρίσεις που διατυπώνει σε κάθε ευκαιρία ο κ. Τατούλης εναντίον του κ. Σαμαρά. Έτσι που ορισμένοι εκτιμούν ότι κατεβαίνει υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου όχι γιατί ξαφνικά ξύπνησε μέσα του η ανάγκη να… σώσει την περιοχή, αλλά γιατί θέλει με τον τρόπο αυτό να πλήξει τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Σαμαρά. Άλλωστε είναι κοινό μυστικό μέσα στην παράταξη ότι η πολεμική που κάνει στον Κ. Καραμανλή ξεκινάει από το γεγονός ότι τον έβγαλε από το υπουργείο Πολιτισμού. Είναι θέμα χαρακτήρα με άλλα λόγια…
vΛΙΓΟ πριν ανοίξει ο νέος γύρος των Εξεταστικών Επιτροπών αντιδράσεις καταγράφονται και στις τάξεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν ότι μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει κανένα νεώτερο στοιχείο, οι διαδικασίες έχουν χάσει κάθε νόημα και παράλληλα κινδυνεύει να απαξιωθεί ο θεσμός των Εξεταστικών. Άλλοι, προχωρώντας ένα βήμα πάρα πέρα, λένε με νόημα ότι «κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τη στάση μας στη μυστική ψηφοφορία για τις παραπομπές πρώην υπουργών». Το μήνυμα είναι σαφές και απευθύνεται προς το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο πάντως δεν δείχνει διατεθειμένο να αλλάξει τακτική. Θα φθάσει τις υποθέσεις ως το τέρμα, προκειμένου να δείξει στον κόσμο ότι τήρησε τις υποσχέσεις για «κάθαρση», να πετάξει το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη και να αφήσει τους δικαστές να… βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά!

***

3Καρφί Μιχαλολιάκου:
Ε, όχι και να εκφράζει
την ανανέωση ο κ. Μαρκογιαννάκης…
Άλλο ένα δείγμα του νέου
προσώπου που θα έχει το
κόμμα που… ΘΑ φτιάξει…

***

3Ρωτήθηκε παλιά καραβάνα της πολιτικής πώς σχολιάζει τα ανοίγματα του Αντώνη Σαμαρά στους Μητσοτακικούς και πώς έχει στα ώπα ώπα τους ανθρώπους της Ντόρας.
Κι εκείνος απάντησε ξερά
με τη γνωστή παροιμία:
«Θρέψε λύκο τον χειμώνα,
να σε φάει το καλοκαίρι…».

***


Σχολιάστε εδώ