Χτίζουν στην άμμο…

Αρχίζουν πλέον να τρομάζουν και αρκετοί υπουργοί… Γιατί ξέρουν προς τα πού οδηγείται το καράβι… Οι μόνοι που εξακολουθούν να ζουν σε μακαριότητα είναι εκεί στο Μαξίμου. Και κάποιοι από τους χειριστές της οικονομίας που δεν έχουν καμία επαφή με το πεζοδρόμιο… Και νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με στρατιωτάκια, που εκτελούν τυφλά διαταγές!

Γιʼ αυτό και έχουν πέσει δραματικά έξω όλες οι προβλέψεις τους.

Τα πράγματα είναι χειρότερα απʼ ό,τι ήταν πριν μπούμε στον μηχανισμό στήριξης. Παρά τις περικοπές των μισθών, των δώρων, τις αυξήσεις σε ΦΠΑ και φόρους, τις έκτακτες εισφορές και τα νέα δάνεια που φορτωθήκαμε, δεν υπήρξε η παραμικρή διόρθωση της πορείας προς τον γκρεμό…

Ήταν δεδομένη αυτή η κατάληξη από τη στιγμή που δεν κάνεις τίποτε για να δημιουργηθεί ανάπτυξη, να παραχθεί πλούτος, να κρατηθούν οι επιχειρήσεις και τα μαγαζιά ανοιχτά, να μη χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι, να έχεις έσοδα.

Έντεκα μήνες τώρα χτίζουν στην άμμο. Το 2011 θα είναι μαρτυρικό. Πρωτόγνωρο για τον λαό για το τι τον περιμένει. Κάποιες ανάσες υπάρχει περιθώριο χρόνου να δοθούν. Αρκεί να υπάρξουν αποφάσεις εδώ και τώρα για τομείς που μπορούν αμέσως να αποδώσουν. Αφήστε τις καινοτομίες και ασχοληθείτε μʼ αυτά που ξέρετε, λένε οι ελεγκτές μας. Γεωργία, τουρισμός, οικοδομή και ναυτιλία μπορούν, αν δοθούν κίνητρα και χρηματοδοτήσεις, να περιορίσουν απώλειες και κοινωνικές εκρήξεις, που είναι ήδη ορατές.

Υπάρχει επομένως διέξοδος για να μη βουλιάξουμε. Οι περικοπές και τα εισπρακτικά μέτρα όχι μόνο δεν είναι μονόδρομος αλλά δεν πρόκειται και να οδηγήσουν στην ανάσταση… Απομένει να το χωνέψει η κυβέρνηση.


Σχολιάστε εδώ