Τολμηρή κίνηση η επιλογή Κικίλια

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕ τους πάντες ο Αντ. Σαμαράς με την κίνησή του να ορίσει υποψήφιο για την κρίσιμη πολιτικά Περιφέρεια Αττικής τον Β. Κικίλια. Πρόσωπο νέο, άφθαρτο, με θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση (δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων), ήταν τα χαρακτηριστικά που βάρυναν στην τελική επιλογή. Πρόκειται σαφώς για τομή στα πολιτικά και τα αυτοδιοικητικά πράγματα, παράλληλα όμως είναι μια κίνηση με μεγάλο ρίσκο.
Αφού, σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, είναι βέβαιο ότι ο κ. Σαμαράς θα δεχτεί αυστηρή κριτική ακόμη και από στελέχη του κόμματός του που δεν κρύβουν τις επιφυλάξεις τους. Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται αισιόδοξος ότι ο κ. Κικίλιας ως νέο πρόσωπο και με την καθαρότητα του λόγου του θα καταφέρει να υπερβεί τις διαχωριστικές γραμμές και να κερδίσει τη μάχη.
Πριν ασχοληθεί ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση ο κ. Κικίλιας ήταν αθλητής του μπάσκετ και για ένα διάστημα υπήρξε συμπαίκτης στην ομάδα του Πανιωνίου με τον Άλεξ Γιαννούλιας, έναν από του στενούς συνεργάτες σήμερα του αμερικανού Προέδρου Μπ. Ομπάμα.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σπ. Καπράλος διέψευσε τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να είναι υποψήφιος για τον Δήμο Πειραιά με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι δεν του έχει γίνει πρόταση και πως θα προτιμούσε να είναι δήμαρχος Πάρου, όπου έχει εξοχικό σπίτι.


Σχολιάστε εδώ