Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

4Γιώργο, παιδί μου, τι έμαθα; Αγκαλιές και φιλιά με το Ισραήλ… Πηγαινέλα; Ξέχασες τους φίλους μας τους Άραβες; Από τη μια άκρη στην άλλη; Δεν είναι σωστές αυτές οι επιλογές σου. Ποιο είναι το σκεπτικό σου; Πρόσεξε… Αρχίζεις και με φοβίζεις… Δημιουργείς αντίπαλους… Κι αυτό δεν είναι καλό για τη χώρα μας.
4Αυξημένο τουρισμό είχε φέτος τον Αύγουστο η Πάρος, χάρη στους υπουργούς, υφυπουργούς αλλά και σε βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που… συνωστίστηκαν στο νησί για να τους δει ο Γιώργος, που παραθέριζε, ότι είμαστε κι εμείς και να τους θυμηθεί για τη νέα κυβέρνηση που σχεδιάζει. Όπου πήγαινε ο πρόεδρος έτρεχαν από πίσω… Αυτό δεν θυμόμαστε να ʼχει προηγούμενο… Είναι τα νέα ήθη… Εγώ πάντως θα τους συμβούλευα στο μέλλον ή να πηγαίνουν στο γυμναστήριο όπου πάει ο Γιώργος ή να κάνουν κανό… Θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν υπουργοί, όπως π.χ. η Τίνα…
4ΜΙΑ νέα διάσταση στο ελληνικό τραγούδι, συγγνώμη στην εξωτερική και τουριστική πολιτική της χώρας, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας. Αναφερόμενος στην κρουαζιέρα στον Πόρο που οργάνωσε ο Γ. Παπανδρέου προς τιμήν του ισραηλινού πρωθυπουργού, είπε μεταξύ άλλων τα εξής… απίθανα: «Τι νομίζετε; Για εκδρομή τον πάει ο κ. Παπανδρέου τον Νετανιάχου στον Πόρο; Όχι βέβαια. Για να του δείξει τις ομορφιές των ελληνικών νησιών τον πάει και να προσελκύσουμε τουρίστες».
Στο ίδιο πλαίσιο προφανώς ήταν ενταγμένη και η ξενάγηση στα ιστορικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού «Βέλος» και «Αβέρωφ». Όπου υποθέτω ότι ο κ. Παπανδρέου μεταξύ των πληροφοριών που θα έδωσε στον κ. Νετανιάχου θα ήταν κι ότι στο συγκεκριμένο θωρηκτό έγινε η… περίφημη γαμήλια δεξίωση της Μαρ. Χρουσαλά. Άλλωστε από το γεγονός αυτό οι νεώτερες γενιές Ελλήνων πληροφορήθηκαν την ύπαρξη του θωρηκτού. Ενδεχομένως και την ένδοξη ιστορία του…
4Πολύ ψηλά βλέπω, Γιώργο, να έχει πάρει τον αμανέ αυτή η φίλη σου η Μπιρμπίλη. Είναι αλήθεια πως είπε ότι δεν είναι στους στόχους της η Περιφέρεια Αττικής, δηλαδή πρωθυπουργός ουσιαστικά της Αθήνας; Όταν τη γνώρισες εκεί στο γυμναστήριο της Ερυθραίας, όπου πας για να είσαι σε φόρμα, στους στόχους της ήταν να γίνει υπουργός; Και ο στόχος της τώρα ποιος είναι; Μήπως ο θρόνος σου; Για σφίξε λίγο τα λουριά, γιατί, όπως μαθαίνω, και κάποιος άλλος της παρέας σου συμπεριφέρεται σαν… αντιβασιλέας…
4Μπαϊράκι έχει σηκώσει ο Βαγγέλης Χωραφάς. Ξέρει από Στρατό –επιτελάρχης διετέλεσε στο Πεντάγωνο επί Άκη– και από εξορμήσεις. Μαζί με αρκετούς ΠΑΣΟΚους έχει συνταχθεί με τον Αλέξη Μητρόπουλο, στη βάση του «ΟΧΙ» στο Μνημόνιο, στην περίπτωση που τελικά δεχθεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και κατέβει για Περιφερειάρχης Αττικής.
4Δύσκολες ώρες πέρασε η έμπιστη διευθύντρια του Γιώργου εδώ και χρόνια, Ρεγγίνα Βάρτζελη, στη σύσκεψη στο Αργοστόλι με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς, ως μέλος της Επιτροπής επιλογής των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών. Μπαρούτι μύριζε η ατμόσφαιρα. Σε δύο στρατόπεδα χωρισμένοι οι τοπικοί σύντροφοι. Άλλοι με τον Μάρκο Κοτσιλίνη, δήμαρχο Πυλάρου, κι άλλοι με τον Γιώργο Τσιλιμιδό, δήμαρχο Αργοστολίου.
Και οι δύο διεκδικητές του χρίσματος για υποψήφιος δήμαρχος Κεφαλονιάς.
Ο Τσιλιμιδός και οι δικοί του από μέρες είχαν πάρει μυρωδιά ότι προωθούν τον Κοτσιλίνη. Κι η δικαιολογία της Αθήνας είναι ότι τα γκάλοπ του δίνουν προβάδισμα. Και ποιος αποφάσισε για τα γκάλοπ; είπε η άλλη πλευρά. Μίλησαν μέχρι για στημένη διαδικασία. Ότι δεν ρωτήθηκε κανείς.
Σʼ άλλες εκλογές μάς φωνάζατε στην Αθήνα, τώρα τα κάνατε μόνοι σας… Η απάντηση της Βάρτζελη επικεντρώθηκε σʼ ένα και μόνο.
Το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να χάσει
την Κεφαλονιά και τα Ιόνια Νησιά!


Σχολιάστε εδώ