«Νταραβέρια» τρομοκρατών με την Κύπρο!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σοβαρά μεν στοιχεία δεν υπάρχουν για διοχέτευση εκρηκτικών υλών προς ελλαδικές τρομοκρατικές οργανώσεις, υπάρχουν όμως «κρίσιμες ενδείξεις» για τέτοια «νταραβέρια» με ανάμειξη μονίμων εξ Ελλάδος υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς.

Κάτι που γίνεται προσπάθεια να τεκμηριωθεί, με διασταύρωση συναφών πληροφοριών, όπως αυτές έχουν προκύψει από τις ανακρίσεις. Δύο ανώτερα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής έχουν μεταβεί στη Λευκωσία και είχαν επαφές με κυπρίους συναδέλφους τους, συναντήθηκαν μάλιστα «εντελώς ατύπως» με τον ίδιο τον υπουργό Αμύνης της Κύπρου κ. Παπακώστα, ο οποίος είναι κυριολεκτικά εξοργισμένος, εκτός από ανήσυχος, για όσα συμβαίνουν.

Αποδίδει μάλιστα ιδιαίτερη σημασία στην κλοπή τμημάτων εκτοξευτήρων, που παραπέμπουν σε ανάλογες προθέσεις αυτών που τους έχουν ήδη παραλάβει.

Οι κυπριακές αρχές είναι πεπεισμένες ότι αυτά τα μέρη των εκτοξευτήρων έχουν ήδη διαβιβασθεί στο εξωτερικό και βρίσκονται στα χέρια «εγκληματικών στοιχείων», τα οποία όμως δεν προσδιορίζονται. Οι Κύπριοι αρμόδιοι είναι πάντως σε θέση να γνωρίζουν περίπου τους παραλήπτες κι έχουν δεόντως ενημερώσει τις ελληνικές αρχές για να προχωρήσουν σε δικές τους ενέργειες. Στο θέμα έχει εμπλακεί και η ΕΥΠ, κλιμάκιο της οποίας εδρεύει στην ελληνική πρεσβεία της Λευκωσίας και ενεργεί με πάσα διακριτικότητα, σε συνεργασία πάντα με τις αντίστοιχες κυπριακές υπηρεσίες (της ΚΥΠ). Συνεχίζονται πάντως εντατικές έρευνες σε διάφορες περιοχές, για να εντοπισθεί το στρατιωτικό υλικό που κλάπηκε.


Σχολιάστε εδώ