Κάτω στον Πειραιά

// Τελικά μάλλον βιάστηκαν κάποιοι από τη ΝΔ να «βγάλουν» το όνομα του Σπύρου Καπράλου για υποψήφιο δήμαρχο του κόμματος στον Πειραιά. Το θέμα «ξεφούσκωσε» αμέσως, αφού ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν είναι στις προθέσεις του να ασχοληθεί με τον Πειραιά (ρεπορτάζ σε άλλη στήλη).

Στην απέναντι… όχθη, ο Παναγιώτης Φασούλας οργανώνεται, μιλάει με κόσμο, συσκέπτεται συνεχώς για την προεκλογική εκστρατεία του και έχει επαφές με Πειραιώτες που θέλουν να ενταχθούν στον συνδυασμό του. Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζουν τις εκλογές στον δήμο είναι το γεγονός πως κανένας από τους επιτελείς του δημάρχου, ούτε ο ίδιος βέβαια, δεν έφυγε από τον Πειραιά αυτές τις μέρες, αλλά όλοι προσπαθούσαν να εμφανίζονται όσο το δυνατόν περισσότερο για να έχουν την ευκαιρία να συζητούν με τους δημότες και να απαντούν στις ερωτήσεις τους, ακόμα και στα παράπονά τους. Μάλιστα στην εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, όπου ήταν παρών και ο δήμαρχος στη λειτουργία που έγινε στον φερώνυμο ναό στην Παλιά Κοκκινιά, ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ τον ευχαρίστησε από άμβωνος για την ανάπλαση της πλατείας γύρω από τον ναό και τη συντήρηση του παλαιού παρεκκλησίου που βρίσκεται σ’ αυτόν και έχει συναισθηματική αξία για τους κατοίκους της περιοχής.

// Ευρύτατη σύσκεψη θα γίνει την Τετάρτη στο δημαρχείο για τις μονοδρομήσεις που θα διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων στον Πειραιά. Σύμφωνα με το πλάνο που υπάρχει, η Ηρώων Πολυτεχνείου θα μονοδρομηθεί και θα είναι η είσοδος του Πειραιά. Έξοδος θα είναι η Γρηγορίου Λαμπράκη που θα είναι μόνο κάθοδος, δηλαδή θα έχει φορά προς την Ευαγγελίστρια. Παράλληλα θα μονοδρομηθεί η Ακτή Θεμιστοκλέους, η Βʼ Μεραρχίας και η Β. Γεωργίου.

Θεωρείται ότι οι κυκλοφοριακές αυτές αλλαγές θα ανακουφίσουν το κέντρο της πόλης και θα κάνουν πιο… προσπελάσιμο τον Πειραιά.

// Άλλαξε όψη η πλατεία Γεννηματά στα Καμίνια. Με ένα πλήθος παρεμβάσεων στους κήπους, στις πλάκες, στον φωτισμό ακόμα και στα παγκάκια, η πλατεία έγινε… αγνώριστη. Να σημειώσουμε ότι η ανάπλαση της πλατείας εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα αισθητικών παρεμβάσεων και αλλαγών που γίνεται σε όλον τον Πειραιά.

// Εκστρατεία απαλλαγής των δρόμων και των ανοιχτών χώρων του Πειραιά από ογκώδη αντικείμενα έχει ξεκινήσει η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου. Μέχρι στιγμής και σε διάστημα 15 ημερών έχουν γεμίσει 100 φορτηγά!

// Όσο πλησιάζει ο Σεπτέμβριος και μπαίνουμε στην τελική ευθεία της μάχης των δημοτικών εκλογών, ο Γιάννης Μαρωνίτης, που διεκδικεί το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για τη δημαρχία Νίκαιας – Ρέντη, ολοκληρώνει την προετοιμασία του προγραμματικού του σχεδίου. «Μπορούμε! Έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε την πόλη μας από τον μαρασμό και την υπανάπτυξη!», λέει ο ίδιος στους συνεργάτες του. Και μιλάει για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ανάπτυξης που θα αναλάβει ως νέα δημοτική αρχή. «Μπορούμε να αναδείξουμε τον δήμο μας σε διεθνές πολιτιστικό κέντρο, με την καθιέρωση δύο νέων ετήσιων θεσμών: Διεθνούς Γλυπτικής και Ζωγραφικής Μπιενάλε Νέων Δημιουργών και Πανελλαδικού Μουσικού Ροκ Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών. Αυτές οι δραστηριότητες θα δώσουν νέα πνοή στην αγορά της πόλης, δημιουργώντας σημαντική εμπορική κίνηση. Το ίδιο θα πετύχουμε και με μια ακόμη κίνηση: με τη δημιουργία δημοτικού φυτωρίου και την καθιέρωση ετήσιας εμπορικής έκθεσης μεσογειακών φυτών, που θα γίνει κέντρο προώθησης του προτύπου της μεσογειακής διατροφής».

// Είδες η ΔΕΗ; Νέα φωτιά στην περιοχή του μοναδικού πάρκου του Αγίου Φίλιππα στη Νίκαια από τα καλώδια και τον μετασχηματιστή της εταιρείας. Έτσι είναι τα πράγματα όταν μεγάλα ηλεκτρικά φορτία περνάνε μέσα από τις πόλεις. Εναέριες γραμμές υψηλής, μέσης και χαμηλής τάσης πάνω και δίπλα από τα κεφάλια των κατοίκων και άθλιοι επίστυλοι υποσταθμοί προσβάλλουν αισθητικά το περιβάλλον και δημιουργούν ρύπανση με διαρροές, αλλά και φωτιές στο ελάχιστο πράσινο. Η ΔΕΗ όχι μόνο αδιαφορεί αλλά περιφρονεί και τις παρεμβάσεις των δημάρχων και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής. Τι έχει να πει η αρμόδια υπουργός Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη;


Σχολιάστε εδώ