Διάδρομοι και Ψίθυροι

4Γιογιό η Εθνική. Με ταβάνι όμως τα 11 ευρώ. Οι «ειδικοί» πάντως θα μας τρελάνουν, αφού στα 10,70 λένε πως το χαρτί «ξυπνά» και στα 10,50 εμφανίζονται διστακτικοί ως προς τις προοπτικές της τράπεζας!
4Τις τελευταίες ημέρες οι τράπεζες με τη μεγαλύτερη απόδοση σε εβδομαδιαία βάση ήταν κατά σειρά η Eurobank, η Alpha Bank και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Προφανώς και δεν είναι σύμπτωση, ιδίως όταν αυτή η τριάδα έχει επαναλάβει μέσα στο καλοκαίρι αρκετές φορές τέτοιες αξιόλογες επιδόσεις. Το ερώτημα είναι αν θα έχουν και συνέχεια…
4Δεν είναι όλα ρόδινα πάντως. Για παράδειγμα, ήδη πρέπει να αποχαιρετίσουμε ακόμα έναν τίτλο. Ο λόγος για τις Εκδόσεις Λυμπέρη, που επικύρωσαν την απόφαση για διαγραφή από το ΧΑ.
4Θα εξελιχθεί άραγε σε σίριαλ; Ο λόγος για τη δικαστική διαμάχη που ξεκινά μεταξύ μετόχων της μειοψηφίας της ΑΒ Βασιλόπουλος και της νέας ιδιοκτήτριας Delhaize με επίκεντρο την τιμή εξαγοράς των μετοχών από τον βελγικό όμιλο και την -κατά τους καταγγέλλοντες- «μεθόδευση» που ακολουθήθηκε. Ενδιαφέρον έχει πως στην πλευρά των εναγόντων βρίσκονται τόσο κάποια μέλη της οικογένειας Βασιλόπουλου όσο και δύο μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια αμοιβαίων, αυτά της Alpha Trust και της HSBC.


Σχολιάστε εδώ