Όλοι μαζί να παλέψουμε

Βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη περίοδο που περνάει ο Έλληνας, η χώρα και βέβαια η αυτοδιοίκηση. Ζούμε την οικονομική «κρίση» που μας οδηγεί στη μείωση των εισοδημάτων και τη φτώχεια. «Κρίση» που εκτός από οικονομική είναι και κρίση κοινωνικής συνοχής.
Η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου είναι καθοριστική για το σύνολο της αυτοδιοίκησης και η σημαντικότερη πρόκληση για το μέλλον της.
Από τη θέση του δημάρχου Κηφισιάς, που οι πολίτες με τίμησαν και με εμπιστεύθηκαν και αφού υλοποιήσαμε με τους συνεργάτες μου το πρόγραμμα για τη βελτίωση της ζωής στην πόλη, μπορώ να διατυπώσω την άποψη ότι στο χείλος της χρεοκοπίας την πατρίδα μας δεν την έφερε η αυτοδιοίκηση. Οι δήμοι ούτε υποβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας ούτε φοροδιαφεύγουν.
Οι δήμοι διαχειρίζονται μόνο το 5% της ελληνικής οικονομίας και έχουν μόνο εκείνες τις αρμοδιότητες που τους δίνει η κεντρική διοίκηση. Καθημερινά δε πασχίζουν με πολύ λιγότερους πόρους από τους αναγκαίους να ανταποκριθούν στα αιτήματα των δημοτών τα οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η κεντρική διοίκηση.
Τα τελευταία χρόνια δουλέψαμε για να αλλάξει η Κηφισιά προς το καλύτερο. Συντονισμένα, συνετά, με μεθοδική δουλειά, διαφυλάσσοντας και αναδεικνύοντας τη φυσιογνωμία της. Οι προσπάθειές μας δεν πήγαν χαμένες. Περπατάμε πλέον στο ιστορικό κέντρο που αναδεικνύεται, έχουμε ποδηλατόδρομο 5 χλμ., περισσότερους παιδικούς σταθμούς, νέο ΚΑΠΗ, αθλητικές εγκαταστάσεις και κοινωνική πολιτική που αγκαλιάζει όλους τους δημότες. Κι όλοι γνωρίζουν ότι ο δήμος μας είναι με θετικά αποτελέσματα χρήσεων που ξεπερνάνε τα 4.000.000 ευρώ, χωρίς δανεισμό.
Οι νέες αρμοδιότητες με το σχέδιο «Καλλικράτης» θα αναβαθμίσουν σημαντικά τους δήμους και τις περιφέρειες και αποτελούν για όλους μας μια μεγάλη πρόκληση.
Ο καινούργιος δήμος με βάση αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από τη δική μας δημοτική αρχή, αλλά και τις δημοτικές αρχές της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης, θα μπορέσει να ανταποκριθεί γρήγορα και αποτελεσματικά από τους πρώτους μήνες εφαρμογής του σχεδίου «Καλλικράτης».
Σʼ αυτήν τη νέα πορεία και ανεξάρτητα από τις συγκυρίες και προκλήσεις, μόνο όλοι μαζί μπορούμε να βαδίσουμε. Όλοι μαζί οι πολίτες και των τριών δήμων, όλων των κοινωνικών ομάδων, όλων των κομματικών παρατάξεων. Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε για να λύσουμε τα προβλήματα του τόπου μας. Με πρόγραμμα βγαλμένο από τη βάση με διάλογο και σύνθεση.
Η πρόοδος του τόπου μας απαιτεί δημοτικό συμβούλιο με γνώσεις, εμπειρία, αγάπη, μεράκι, διάθεση προσφοράς και ανοιχτούς ορίζοντες.
Οι συνεργάτες μου, νέοι και παλιοί, κι εγώ είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και καλοπροαίρετη κριτική απʼ όπου κι αν προέρχεται. Δεν μας χωρίζει τίποτε με κανέναν. Όλοι είναι καλοδεχούμενοι. Αρκεί να έχουν διάθεση για δουλειά.
Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τον αγώνα, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις για το παρόν και το μέλλον μας. Σε αυτήν την προσπάθεια καλώ τους δημότες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης να στηρίξουν τους αυτοδιοικητικούς υποψηφίους που έχουν αποδείξει με το έργο τους ότι μπορούν να προσφέρουν και στη νέα εποχή.
Το μεγάλο στοίχημα το οποίο θα κληθούμε να κερδίσουμε είναι να δώσουμε στον διευρυμένο Δήμο Κηφισιάς τη θέση και τη δυναμική που του αξίζει. Έναν ισχυρό δήμο που θα είναι σε θέση να παρέχει καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους πολίτες και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της πατρίδας.

* Ο Νίκος Γ. Χιωτάκης είναι υποψήφιος δήμαρχος του νέου Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης, επικεφαλής υπερκομματικού αυτοδιοικητικού συνδυασμού


Σχολιάστε εδώ