Το μεγάλο «όχι» στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ ιδρύθηκε πριν από εξήντα χρόνια με σκοπό τον εξηλεκτρισμό της τότε ρημαγμένης χώρας και για να προσφέρει στον ελληνικό λαό φθηνή ηλεκτρική ενέργεια, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναγέννηση και ανάπτυξη της χώρας. Και, πράγματι, μέσα από τις άοκνες και υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού της, όχι μόνο ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, αλλά και δημιούργησε μια δημόσια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας, με διεθνή αναγνώριση.
Σήμερα τα διάφορα διεθνή και εγχώρια οικονομικά κέντρα επιβουλεύονται την αρπαγή της τεράστιας αυτής λαϊκής περιουσίας, με αιχμή την ξενόφερτη «τρόικα» που εγκατέστησε στην Ελλάδα, χωρίς αιδώ, η παρούσα κυβέρνηση, με την αξιωματική αντιπολίτευση σε πλήρη κώφωση.
Καλείται λοιπόν, την κρίσιμη αυτή περίοδο, τόσο το συνδικαλιστικό κίνημα (ΓΕΝΟΠ κ.ά.) όσο και σύσσωμος ο ελληνικός λαός (χωρίς να πέσει στην κυβερνητική παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού) να βροντοφωνάξει ακόμη μια φορά το μεγάλο λαϊκό «όχι» σε όλους εκείνους που επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία και σε εκείνους τους γηγενείς οι οποίοι ανερυθρίαστα είναι έτοιμοι να συνδράμουν την ξένη κατοχή!
Επίσης καλούνται και όσα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν απομείνει, υπερασπιζόμενα τα εθνικά συμφέροντα, να δώσουν με δύναμη και πάθος τον αγώνα ενάντια στα επώνυμα και εξωνημένα, χρησιμοποιώντας γκαιμπελικές μεθόδους προπαγάνδας, Μέσα Ενημέρωσης. Προφυλάσσοντας τον ελληνικό λαό από την επιδιωκόμενη παραπλάνηση.
Η ΔΕΗ επιβάλλεται να παραμείνει αλώβητη δημόσια επιχείρηση προς όφελος πάντα του ελληνικού λαού.
Από την άλλη πλευρά, τα εν ενεργεία ευρισκόμενα στελέχη της επιχείρησης οφείλουν να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις όποιες δήθεν εναλλακτικές προτάσεις υπογείου ξεπουλήματος της ΔΕΗ που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση, προτάσσοντας την ακλόνητη θέση τους: Η ηλεκτρική ενέργεια συνδέεται άμεσα με την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της χώρας.
Τέλος, εάν η κυβέρνηση διαθέτει ίχνος δημοκρατικής ευαισθησίας για ένα τέτοιας σπουδαιότητας εθνικό θέμα, να απευθυνθεί «με δημοψήφισμα» προς τον ελληνικό λαό.
Ευάγγελος Κολώνιας
Πολ. μηχανικός,
συνταξιούχος ΔΕΗ


Σχολιάστε εδώ