Στα χέρια της «τρόικας» και αλλοδαπών συμβούλων του πρωθυπουργού η Ελλάδα!

Η Ελλάδα από ιδρύσεως του νεοελληνικού κράτους δεν είχε φτάσει ΠΟΤΕ σʼ αυτό το κατάντημα. Δεν υπάρχει όντως «άλλο σκαλί να κατρακυλήσει πιο βαθιά στου κακού τη σκάλα» η πατρίδα μας, σύμφωνα με τον στίχο του Κωστή Παλαμά στον «Δωδεκάλογο του Γύφτου» του. Και να σκεφτεί κανείς ότι –πλην των υποτίθεται… αδιατάρακτα κυβερνώντων– οι πλείστοι ασχολούνται δικαίως με αριθμούς λόγω της εξαπλούμενης ανέχειας και ανεργίας, ενώ ελάχιστοι έχουν συνειδητοποιήσει ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. Μιας πατρίδας σε φάση ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ.
Ούτε στην ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ πρώτη περίοδο της βασιλείας του Όθωνα και κυρίως της Αντιβασιλείας διά της βαυαρικής τριπλέτας: Άρμανσπεργκ (Armansperg) – Μάουρερ – Έυδεκ, η οποία έλυνε και έδενε πριν ενηλικιωθεί ο Όθων, δεν είχαμε ζήσει τέτοια ταπείνωση ΛΟΓΩ ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑΣ. Βέβαια και τότε που ο πανούργος Άρμανσπεργκ (και όχι Άρμανσμπεργκ, όπως εσφαλμένα τον αποδίδουν στα ελληνικά οι εγκυκλοπαίδειες) κατόρθωσε να ξεφορτωθεί τους έτερους δύο της αρχικής τριπλέτας και να τους ξαποστείλει στα πάτρια εδάφη, είχαν γίνει όργια ολκής. Στον Άρμανσπεργκ –ο οποίος είχε αναγορευθεί για ένα διάστημα σε αρχιγραμματέα, δηλαδή πρωθυπουργό– οφείλεται Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821 ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ! Προσθέτω ότι μετά την επιστροφή του Όθωνα στην Ελλάδα ύστερα από μακρά απουσία, το έντονο αίτημα των Ελλήνων για απομάκρυνση του άτεγκτου και δολοπλόκου Άρμανσπεργκ έγινε δεκτό! Όμως ο Όθων, προς γενική απογοήτευση, αντί να ορίσει έλληνα πρωθυπουργό, πρόσφερε τη θέση του Άρμανσπεργκ στον επίσης βαυαρό Ιγνάτιο φον Ρούντχαρτ…
Οι ξένοι και συγκεκριμένα οι τότε τρεις προστάτιδες δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία) ήθελαν να ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ το νεοσύστατο ελληνικό κράτος, αρνούμενοι εξυπαρχής την αυτονομία και την ανεξαρτησία του. Αυτό ήταν δεδομένο. Άρα, τα προαναφερθέντα εξοργιστικότατα παρατράγουδα ήταν αναμενόμενα. Σήμερα διανύουμε μήπως περίοδο… επανασύστασης του ελληνικού κράτους, όπως διακηρύττουν οι θρασύτατοι έλληνες δυνάστες του; Αλλά και στην εντελώς υποθετική περίπτωση που το επιδιώκουν ειλικρινά, θα το πράξουν εν γνώσει τους ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ;
Ο συνδυασμός αλλοδαπών της «τρόικας» με πληθώρα αλλοδαπών συμβούλων του πρωθυπουργού βγάζει μάτια! Και αναρωτιέται κανείς αφελώς: Δεν υπάρχουν, αλήθεια, ικανοί έλληνες σύμβουλοι; Κι αφού υπάρχουν, δεν αντιλαμβάνεται ο Παπανδρέου ο τρίτος ότι τους θίγει βάναυσα αφήνοντάς τους στο μούσκιο; (Υφίσταται, βέβαια, και άλλο ενδεχόμενο: Να υπάρχουν ικανότατοι έλληνες σύμβουλοι, οι οποίοι ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ να διαφωνούν ριζικά με την ανθελληνική πολιτική του Παπανδρέου του τρίτου.)
Όσο για την «τρόικα», με τις άοκνες προσπάθειες των κρατούντων να απομυζήσουν τους Έλληνες και να νεκρώσουν την πραγματική οικονομία βυθίζοντας τη χώρα στην ύφεση, σκίζει κυριολεκτικά με τα εισπρακτικά μέτρα που προβλέπει το Μνημόνιο και τα εφαρμόζει κατά γράμμα. Εισπρακτικά μέτρα ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την Τετάρτη ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ: Τα έσοδα αυξήθηκαν στο πρώτο επτάμηνο του 2010 κατά ΜΟΛΙΣ 4,1%, ενώ ο ετήσιος στόχος έχει προσδιοριστεί στο 13,7%! Αναφορικά με τη σμίκρυνση του δημοσιονομικού ελλείμματος, τζίφος! Από τη μείωσή του στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου κατά 45,4%, έπεσε στο 39,7%! Και έπεται… ελπιδοφόρος συνέχεια. Για τα ακίνητα –η οικοδομική δραστηριότητα είναι ο στυλοβάτης της οικονομίας και σήμερα έχει μειωθεί κατά 47% στην Αττική– ας μη μιλάμε καλύτερα. Ήδη η αξία τους μειώθηκε κατά 10% και ενδέχεται η μείωση να έχει ανοδική πορεία.
Αυτά τα στοιχεία προοιωνίζονται και άλλα ΕΠΑΧΘΗ και ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ μέτρα. Το «Έθνος» της Τετάρτης, για παράδειγμα, προβλέπει στο πρωτοσέλιδό του ότι οι συντάξεις θα δίδονται «ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ από τα Ταμεία»! Και πού είσαι ακόμα.
Για κάθε σκεπτόμενο και καλόπιστο πολίτη πλανάται μια εύλογη απορία. Μια απορία που μετατρέπεται σε δυσεπίλυτο ΓΡΙΦΟ με τις αντιφατικές δηλώσεις ελλήνων αξιωματούχων και αλλοδαπών εμπειρογνωμόνων: Μα τόσο ηλίθιοι είναι και οι μεν και οι δε που δεν αντιλαμβάνονται ότι η εφαρμοζόμενη οικονομική και δημοσιονομική πολιτική ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ; Προσωπικά ομολογώ ότι δεν τους θεωρώ τόσο ηλίθιους – και ασφαλώς δεν είμαι ο μόνος. Κατόπιν αυτής της διαπίστωσης (ότι δηλαδή δεν είναι τόσο ηλίθιοι), ανακύπτει ένα αναμφισβήτητα ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ερώτημα: Πού αποβλέπουν ακολουθώντας την αδιέξοδη αυτή πολιτική;
Η απάντηση τρομάζει και για τις δύο πλευρές. Οι έλληνες αξιωματούχοι για να διατηρηθούν –όσο διατηρηθούν– ακόμα στην εξουσία. (Ευγενής, ευγενέστατος σκοπός που… αγιάζει τα μέσα. Σκοπός όμως που παραβλέπει την απευχόμενη θλιβερή τους μοίρα όταν θα εξοβελιστούν από την εξουσία.) Όσο για τους αλλοδαπούς επιτηρητές και ουσιαστικούς κυβερνήτες της χώρας μας, τι να υποθέσει κανείς; Μας χρησιμοποιούν ως πειραματόζωα για να νουθετήσουν έμμεσα άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ανάλογα προβλήματα χρέους και ελλειμμάτων; Ή μήπως διατηρούν οικονομικά ισχυρές τις τράπεζές μας –και εμείς οι… φωστήρες κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου ανυποψίαστοι– ώστε να αρπάξουν κάποια στιγμή όσο περισσότερα από τα χρέη μας μπορούν και να μας πετάξουν ανάλγητα στον Καιάδα της δραχμής; (Αυτό το τελευταίο ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ, διότι, αν συνέβαινε, θα ήταν καταστροφικό για το ευρώ.)
Θα τελειώσω το σημερινό άρθρο, όπως και το προηγούμενο. Όταν τις αποκληθείσες εκλογές «βίας και νοθείας» του 1961 –εκλογές στις οποίες ψήφισαν «πεθαμένοι και δέντρα», όπως ελέγετο καθʼ υπερβολήν– είχε κερδίσει η ΕΡΕ, ο Γεώργιος Παπανδρέου, εγκαινιάζοντας τον πρώτο «ανένδοτο αγώνα» της Ενώσεως Κέντρου, είχε πρωτοεκστομίσει σε έγκλιση Προστακτική τη φράση: «Τρομοκρατήσατε τους τρομοκράτας!». Αναλογίζομαι την τραγική ειρωνεία, καθώς η φράση αυτή απευθύνεται σήμερα εκ των πραγμάτων ως προτροπή ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΤΟΥ ΕΓΓΟΝΟΥ ΤΟΥ.


Σχολιάστε εδώ