στα ενδότερα των ομάδων

=Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον Ολυμπιακό! Η επικοινωνιακή καταιγίδα που προκαλεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρνει διαρκώς τα πάνω κάτω, διαφοροποιεί τα δεδομένα και προκαλεί πολλές φορές σύγχυση στον απλό κόσμο.
=Ο νέος μεγαλομέτοχος των «ερυθρολεύκων», βέβαια, έχει στόχο την προστασία της ομάδας του. Αλλά μέχρι να αντιληφθούν στα ΜΜΕ τις επιθυμίες του σε κάποιο θέμα, η στάση τους είναι εντελώς διαφορετική και έτσι μπερδεύουν τους φίλους της ομάδας.
=Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Ερνέστο Βαλβέρδε. Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν εφημερίδες που έγραφαν ότι δεν είναι απαραίτητος
ο Ισπανός και υπάρχουν και άλλοι καλοί προπονητές.
=Όταν, όμως, πέρασε η γραμμή ότι πρώτος στόχος του Μαρινάκη ήταν η επιστροφή του Βαλβέρδε, η στάση των ΜΜΕ άλλαξε εντελώς και άρχισε η αποθέωση του πρώην και νυν τεχνικού της ομάδας.
=Μετά άρχισε νέο μπάχαλο με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Αν και από την Κυριακή πέρασε σε όλα τα ΜΜΕ μία λίστα ονομάτων που ήταν προτάσεις του Βαλβέρδε, από την Τρίτη άλλαξε το τροπάριο.
=Κάποιοι άρχισαν να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για επιδιώξεις του Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ο Σέρβος μπήκε στο στόχαστρο και, μάλιστα, κατηγορήθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι παίζει προσωπικά παιχνίδια για να εξυπηρετήσει φίλους του και συμπατριώτες του.
=Σε κάποια ΜΜΕ, μάλιστα, υπάρχουν υπονοούμενα ακόμα και για… μεροκάματο του Κοβάσεβιτς από τους παίκτες που προτείνει. Είναι σαφές ότι κάποιοι επιχειρούν να τον στριμώξουν για τους δικούς τους λόγους, με έναν απ’ αυτούς να είναι η απόφασή του να μπλοκάρει τη μεταγραφή του Τζιόλη.
=Υπήρξαν κάποιοι που θέλησαν να επιβάλουν στον Ολυμπιακό τον έλληνα μέσο, αλλά ο Κοβάσεβιτς τον απέρριψε ως αργό και γι’ αυτό τον έβαλαν πλέον στο σημάδι. Αλλά εκτός από τον Σέρβο, στο στόχαστρο έχει μπει και ο Ιμπάνιεθ, ο ατζέντης του Βαλβέρδε.
=Με τον Μαρινάκη,
όμως, να δείχνει εξαιρετικά ανακλαστικά και να προστατεύει τον ισπανό προπονητή και γενικότερα τον Ολυμπιακό, οι επιθέσεις προς τον Κοβάσεβιτς θα σταματήσουν. Μέχρι τότε, όμως, θα μπερδεύεται ο κόσμος αναφορικά με τους μεταγραφικούς στόχους.
=Για να αντιληφθεί ο καθένας το μέγεθος του… μπερδέματος,
υπήρχε στο ίδιο Μέσο σκληρή κριτική στους Σέρβους που έχει προτείνει ο Κοβάσεβιτς και παράλληλα ανάδειξη του ενδιαφέροντος για τους συγκεκριμένους παίκτες ως πρώτο θέμα. Κι αυτό είναι απόρροια του επικοινωνιακού μηχανισμού που δημιουργεί ο Μαρινάκης.
=Επικοινωνιακή καταιγίδα υπήρξε και για την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς από κάποιους ανεγκέφαλους. Ορισμένοι βρήκαν την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με όσους έχουν διαφορές, με σαφή πρόθεση να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στον συνδεσμιακό χώρο.
=Η κατάσταση στους οργανωμένους οπαδούς μυρίζει μπαρούτι και η έκρηξη μοιάζει δεδομένη. Ενδεχόμενος εμφύλιος μεταξύ των οπαδών προκαλεί έντονο προβληματισμό στους διοικούντες την ΠΑΕ, αλλά και στους ποδοσφαιριστές.
=Ο Μπάγεβιτς, πάντως, βγήκε ενισχυμένος απ’ όσα συνέβησαν στο «Ελ Πάσο». Ακόμα και παίκτες που είχαν διαφορές μαζί του, μετά την επίθεση συσπειρώθηκαν στο πλευρό του 62χρονου προπονητή.
=Αν, μάλιστα, η ΑΕΚ αποκλείσει την Νταντί και μπει με το δεξί στο Πρωτάθλημα, ο Μπάγεβιτς θα αυξήσει κατακόρυφα τη δημοτικότητά του. Ενδεχομένως να του γίνει και πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του.
=Πρόκειται για μία σκέψη του Σταύρου Αδαμίδη με πρόθεση να στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ένωση δεν άγεται και φέρεται από τα σχέδια και τις αλητείες 5-10 ανεγκέφαλων. Αλλά ακόμα είναι μία σκέψη που δουλεύει ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.
=Το τελευταίο διάστημα, άλλωστε, ο Αδαμίδης έχει επιδείξει εξαιρετική ικανότητα στους χειρισμούς διαφόρων θεμάτων. Άλλοτε με ελιγμούς και άλλοτε με σκληρή πολιτική, ο νεαρός δικηγόρος δικαιώνει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Πέτρο Παππά που του εμπιστεύθηκε το τιμόνι της ΑΕΚ.
=Αν λύσει και το πρόβλημα που προκάλεσαν τα γεγονότα της Καλλιθέας, ο Αδαμίδης μπορεί να ελπίζει ότι οι «κιτρινόμαυροι» θα διεκδικήσουν με αξιώσεις τον τίτλο και, μάλιστα, μέχρι το τέλος. Αλλά είναι λεπτές οι ισορροπίες στο συγκεκριμένο θέμα και ο πρόεδρος του «Δικέφαλου» δίνει τις πιο δύσκολες εξετάσεις του, καθώς το πρόβλημα προκλήθηκε στην τελική ευθεία για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.
=Τις δικές του υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα έχει πλέον ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος έκανε ποδαρικό με το δεξί καθώς οι διεθνείς πήραν τη νίκη μέσα στο Βελιγράδι επί της Σερβίας. Αν και όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος, ο πορτογάλος τεχνικός μόνο ευχαριστημένος δεν έμεινε από την απόδοση της ελληνικής ομάδας.
=Όχι άδικα, εδώ που τα λέμε, διότι οι Σέρβοι άσκησαν τρομερή πίεση. Η νέα φιλοσοφία που επιχειρεί να περάσει ο Σάντος στην Εθνική
απαιτεί πολλές εργατοώρες για να βγει στο γήπεδο.
=Γι’ αυτό, άλλωστε, επιχειρεί ο διάδοχος του Ότο Ρεχάγκελ να βάλει μέσα στην ομάδα νέα παιδιά. Θέλει να τα μπολιάσει με τις δικές του
ιδέες, να τα γαλουχήσει στη δική του πρακτική, διότι θεωρεί ότι οι παλιοί δύσκολα θα αλλάξουν συνήθειες.
=Κάποιες επιλογές του Σάντος ενδεχομένως και να αλλάξουν την πορεία που παίρνει η καριέρα ορισμένων παικτών. Με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Γιάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος δείχνει ικανός να καθιερωθεί στην Εθνική δίχως να παίζει βασικός στον Ολυμπιακό.
=Τον συγκεκριμένο παίκτη εκτιμά και ο Ζήσης Βρύζας, για τον οποίο υποθέτω πως δεν έχετε παράπονα. Στο πιάτο σάς δώσαμε την πληροφορία ότι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Τούμπα λόγω των διαφορών του με τον Θοδωρή Ζαγοράκη.
=Άλλη μία επιβεβαίωση της ειδησεογραφίας μας. Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο και το διαζύγιο ανάμεσα στους δύο συνεργάτες έμοιαζε με χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου.
=Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν και στην άλλη μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης, τον Άρη. Κάποια πράγματα χτυπούν άσχημα στα αυτιά των οπαδών, αλλά και των περισσότερων παραγόντων.
=Ενδεχομένως, λοιπόν, να υπάρξουν κι εκεί αποχωρήσεις. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Βρύζας έτρεχε σε μια κούρσα για τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό, με τον Γιάννη Κόντη βασικό αντίπαλό του.
= Ίσως τελικά να διάγουν βίους παράλληλους. Που μπορεί να μην τέμνονται, αλλά έχουν την ίδια αφετηρία και την ίδια κατάληξη.


Σχολιάστε εδώ