«Πόσο μας στοιχίζουν οι ξένοι… φωστήρες;» ρωτά την κυβέρνηση η ΝΔ

Χαρακτηριστική η περίπτωση της ομάδας ειδικών που είχαν έρθει στην Ελλάδα για να ετοιμάσουν Σχέδιο Αναδιοργάνωσης του Πρωθυπουργικού Γραφείου στα πρότυπα του Οβάλ Γραφείου στον Λευκό Οίκο. Η ομάδα ολοκλήρωσε το έργο της, παρέδωσε το σχέδιο, αλλά -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- δεν θα υλοποιηθούν λόγω της οικονομικής κρίσης. Την οποία κρίση τώρα… ανακάλυψαν στο Μαξίμου, αν και η πρόσληψη των συγκεκριμένων ειδικών έγινε μεσούσης της κρίσης. Το εντυπωσιακό είναι ότι ορισμένοι από αυτούς δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να εγκατασταθούν στην Αθήνα (χαρακτηριστική περίπτωση του ιταλού Τομάζο Σκιόπα), αλλά απλώς επικοινωνούν με τον Γ. Παπανδρέου. Κι όλα αυτά έναντι παχυλών αμοιβών, ενώ η επιλογή τους γίνεται με άγνωστες και ως εκ τούτου αδιαφανείς διαδικασίες.

Το συγκεκριμένο θέμα έθεσε τις προηγούμενες ημέρες η Νέα Δημοκρατία -διά της αναπληρώτριας εκπροσώπου Β. Τζότζολα- που κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να δώσουν εξηγήσεις και διευκρινίσεις. Παράλληλα επέκρινε τον κ. Παπανδρέου για την επιμονή του να προσφεύγει στις υπηρεσίες ξένων συμβούλων, αγνοώντας επιδεικτικά τους εκατοντάδες Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Θέμα που είχε θίξει σε πρωτοσέλιδο άρθρο του το «ΠΑΡΟΝ» την περασμένη Κυριακή.

Παράλληλα, σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης με αφορμή την πρόσληψη του κ. Σκιόπα. Συγκεκριμένα καλεί τον Γ. Παπακωνσταντίνου να ενημερώσει τη Βουλή και μέσω αυτής τον ελληνικό λαό: πρώτον, με ποια κριτήρια και ποιες διαδικασίες επελέγη ο συγκεκριμένος και, δεύτερον, ποιες θα είναι αναλυτικά οι απολαβές του από το ελληνικό κράτος. Ζητεί ακόμη να προσκομιστούν στη Βουλή τα τυχόν έγγραφα, ενδεχόμενες συμφωνίες και συμβόλαια που μπορεί να συνοδεύουν την πρόσληψή του.


Σχολιάστε εδώ